کد خبر: ۳۱۱۰۵۹
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۶
روایت رئیس جمعیت هلال‌احمر از عملیات جست‌وجوی بالگرد شهید جمهور

پهپاد شناسایی بالگرد شهیدرئیسی از خانه زن روستایی پرواز کرد

 
 
 
رئیس جمعیت هلال‌احمر گوشه‌هایی از عملیات جست‌وجوی بالگرد شهید رئیسی و حواشی مربوط به آن را روایت کرد.
پیر‌حسین کولیوند در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس درباره روز حادثه برای بالگرد شهید رئیسی و همراهان وی اظهار داشت: آن روز ما در مرکز رصد جمعیت هلال‌احمر جلسه‌ای با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشتیم که ناگهان خبر وقوع حادثه بالگرد حامل ریاست محترم جمهوری اعلام شد. بلافاصله جلسه را خاتمه دادم. دبیرکل جمعیت نیز برای پیگیری وضعیت سیل مشهد در آن منطقه حضور داشت، مسئولیت فرماندهی عملیات اضطراری هلال‌احمر به خانم عالیشوندی سپرده شد و بنده شخصاً عازم منطقه شدم.
کولیوند ادامه داد: وقتی به محل رسیدم، شرایط بسیار سخت و غیرقابل پیش‌بینی بود. میدان دید بسیار محدود، بارندگی شدید، مه غلیظ و زمین‌های گل‌آلود عملیات جست‌وجو را به‌شدت دشوار کرده بود. مختصات جغرافیایی اعلام‌شده از منابع مختلف هم متأسفانه دقیق نبود و ما را به محل دقیق حادثه هدایت نمی‌کرد. در آن منطقه با فرماندهان نیروهای مسلح از جمله سردار سلامی و سردار پاکپور هماهنگ بودیم و تمامی تیم‌های امدادی، نظامی و مردمی با انسجام و روحیه‌ای مثال‌زدنی تقسیم کار کرده بودند و جست‌وجو ادامه داشت.
روستای اوزی، محل هدایت عملیات
وی افزود: در ساعت‌های اولیه بامداد، به روستایی به نام «اوزی» رسیدیم. خانه‌ای بسیار ساده و محقر متعلق به بانویی زحمتکش و شریف بود.از این خانم خواهش کردیم فضای کوچکش را برای اقامه نماز صبح در اختیارمان بگذارد و با روی گشاده استقبال کرد. پس از نماز، در حرکتی بسیار انسان‌دوستانه و ایثارگرانه، هرچه در خانه داشت تنها یک کیسه نیمه‌پر از نان را با روی باز در اختیار گروه خسته و گرسنه‌ امدادی ما که شامل حدود ۴۰ نفر از نیروهای هلال‌احمر، سپاه، بسیج و مردم بود قرار داد. هیچ نانی برای خودش باقی نگذاشت.این صحنه‌ ناب ایثار، تأثیر عمیقی بر همه ما گذاشت. به مدیرعامل هلال‌احمر تبریز سپردم که اقلام خوراکی و حمایتی به این خانه ارسال شود، چرا‌که چنین فردی شایسته تکریم بود.
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: پس از آن، همان خانه به پایگاهی برای پرواز پهپاد تبدیل شد.پهپاد از آن نقطه به پرواز درآمد و توانست محل دقیق سانحه را شناسایی کند.در پایان، خواستم از آن زن فداکار روستایی تشکر مالی کنم و مقداری وجه نقد به او بدهم، اما با کمال تعجب و تحسین نپذیرفت. حتی رئیس وقت سازمان مدیریت بحران کشور، جناب آقای نامی، خواست چند کارت هدیه به او بدهد که باز هم نپذیرفت. با اینکه زندگی بسیار ساده‌ای داشت، تنها نگرانی‌اش این بود که ما رئیس‌جمهور و همراهان ایشان را پیدا کنیم. این عزت‌‌نفس و ایمانِ راسخ، برای ما درسی بزرگ از انسانیت و کرامت بود. کولیوند درباره فاصله آنجا با محل حادثه بیان داشت: از آنجا تا محل سانحه حدود ۳ کیلومتر فاصله بود، اما مسیر بسیار سخت و کوهستانی بود و حدود ۴۰ دقیقه زمان برد تا بتوانیم به نقطه نهائی برسیم. وقتی به محل رسیدیم، متأسفانه با پیکرهای بی‌جان عزیزان‌مان مواجه شدیم. مشخص بود که حادثه بسیار شدید بوده است، اما خوشبختانه اجساد به گونه‌ای بودند که قابل شناسایی بودند. مسئولیت حفظ امنیت منطقه به نیروهای سپاه واگذار شد و همکاران ما در تیم‌های امداد و نجات از ساعت ۶ صبح تا حدود ۱۰ صبح عملیات انتقال اجساد و ساماندهی محل را انجام دادند. پس از پایان عملیات، پیکرهای شهدا به معراج شهدای تبریز منتقل شد.
 ترکیه محل دقیق سانحه را شناسایی نکرد
وی در‌باره ادعای ترکیه درباره‌ شناسایی محل حادثه‌ بالگرد نیز اظهار داشت: ادعای ترکیه مبنی بر شناسایی محل دقیق حادثه نادرست بود. مختصاتی که آنها ارائه دادند، حدود ۵۰ کیلومتر با محل واقعی حادثه فاصله داشت. در واقع، نیروهای ایرانی با استفاده از پهپادهای سپاه، محل دقیق سانحه را شناسایی کردند و عملیات امدادرسانی را آغاز کردند. این نشان‌دهنده‌ توانمندی و آمادگی بالای نیروهای داخلی در مواجهه با بحران‌هاست.