کد خبر: ۳۱۱۰۵۷
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۶
معاون پلیس فتا خبر داد

انهدام ۲ باند فريب و سوءاستفاده از نوجوانان و جوانان در کانال‌های تلگرامی

 
 
 
معاون فرهنگي اجتماعي پليس فتا فراجا از انهدام دو باند مجرمانه که با ايجاد کانال‌هاي جعلي تلگرامي در شمال و جنوب کشور، اقدام به فريب نوجوانان و جوانان مي‌کردند خبر داد.
به گزارش خبرگزاری پلیس، سرهنگ جواد مختاررضايي با بيان اينکه برخي مجرمان سايبري تصور مي‌کنند مي‌توانند با استفاده از فناوري‌هاي نوين و ربات‌ها و همچنين با بهره‌گيري از شماره‌هاي جعلي در شبکه‌هاي اجتماعي خارجي، ردپايي از خود به‌جا نگذارند و از دست پليس در امان بمانند، تصريح کرد: اين افراد با راه‌اندازي کانال‌ها و گروه‌هايي در شبکه‌هاي اجتماعي خارجي، گمان مي‌کردند که هويت‌شان شناسايي نخواهد شد و مي‌توانند هر نوع جرمي را عليه شهروندان در فضاي مجازي مرتکب شوند. اما با توجه به توان علمي و تخصص نيروهاي متعهد پليس فتا، اين تکنولوژي‌ها مانعي براي شناسايي و دستگيري مجرمان سايبري نخواهد بود.
مختاررضایی ادامه داد: دو باند مجرمانه که با ايجاد کانال‌هاي جعلي تلگرامي در شمال و جنوب کشور، اقدام به فريب نوجوانان و جوانان و جمع‌آوري اطلاعات و تصاوير خصوصي شهروندان مي‌کردند، پس از جمع‌آوري اين تصاوير، با انتشار آن‌ها دست به هتک حيثيت، تهمت و افترا‌زده و آبروي افراد بي‌گناه را در معرض خطر قرار مي‌دادند که با هوشياري مأموران پليس فتا شناسايي و به مراجع قضايي معرفي شدند. وی افزود: افراد اين دو باند، تمرکز اصلي خود را بر روي دانش‌آموزان نوجوان قرار داده و تلاش داشتند با سوءاستفاده از اين قشر، پروژه ترويج و اشاعه فساد خود را با انتشار تصاوير خصوصي افراد و درج آدرس و شماره تلفن آن‌ها با الفاظ توهين‌آميز و زشت اجرايي کنند و به اين شيوه حرمت و حيثيت شهروندان را خدشه‌دار سازند. معاون پليس فتا با اشاره به باور نادرست برخي مجرمان سايبري مبني بر غيرقابل شناسايي بودن به واسطه ربات‌ها و شماره‌هاي مجعول، گفت: اين طرز فکر اشتباه موجب گستاخي آن‌ها شده بود و درخواست‌هاي مکرر خانواده‌هاي آسيب‌ديده براي حذف تصاوير را نيز ناديده مي‌گرفتند. متاسفانه، عدم آموزش کافي و ضعف در همراهي والدين با فرزندان در فضاي مجازي باعث شده بود تا نوجوانان به راحتي توسط اين گروه‌ها فريب بخورند و تصاوير و اطلاعات مهم خود را در اختيار مجرمان قرار دهند.
مختاررضایی به خانواده‌ها توصيه کرد: لازم است به فرزندان خود آموزش دهند که به هيچ‌وجه نبايد تصاوير و اطلاعات شخصي خود و ديگران را در فضاي مجازي ارسال يا منتشر کنند؛ چرا که انتشار يا ارسال تصاوير و اطلاعات خصوصي نه‌تنها براي خود فرد، بلکه براي ديگران نيز دردسرهاي جدي به همراه خواهد داشت و در صورت شکايت، قانون با اين‌گونه جرايم شديداً برخورد خواهد کرد.
وی تاکيد کرد: آبرو و حيثيت شهروندان همواره خط قرمز پليس فتاست و با هرگونه سوءاستفاده از فضاي مجازي براي انتشار محتواي مغاير با اخلاق و قوانين، قاطعانه برخورد خواهد شد. معاون فرهنگي اجتماعي پليس فتا از شهروندان خواست: هشدارهاي پليس فتا را جدي بگيرند و در صورت مواجهه با چنين مواردي، نه‌تنها از ارسال تصاوير و اطلاعات به ديگران خودداري کنند، بلکه موضوع را براي رسيدگي سريع‌تر از طريق شماره 096380(مرکز فوريت‌هاي سايبري پليس فتا) يا سايت www.fata.gov.ir 
به پليس گزارش دهند و برای تشکيل پرونده به مراجع قضايي مراجعه و اعلام شکايت کنند.