تازهترین شماره کیهان فرهنگی منتشر شد
تازهترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفتوگوهای اختصاصی درباره «راهبردهای اقتصادی برای تحقق شعار سال»، «روشنگری؛ یک ضرورت تاریخی» و نیز موضوعات متنوع دیگر فرهنگی، سیاسی چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
«نظام اسلامی؛ فقه امتساز و حوزه مجاهدپرور» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول با اشاره به ظرفیتهای عظیم برجسته فقهای امت نوشته است: چگونه ممکن است حکومت، اسلامی باشد، اما از ظرفیت عظیم و برجسته اندیشهها و افکار فقهای امت و بزرگترین حوزه فقهی فقه آل محمد(ص) غفلت ورزد؟
مگر پیریزی ساختارهای اسلامی، ترسیم خطوط اصلی سیاستها و ساختارهای نظام سیاسی در عرصههای اقتصاد و سیاست و فرهنگ، بدون بهرهگیری از این ظرفیت عظیم امکانپذیر است؟!
دکتر اصلانی در ادامه افزوده است: غفلت از مقتضیات تمدنی، اجتماعی و فرهنگی و نیز مرزها و چارچوبهای شریعت هر دو میتواند زمینه ضعف و حتی ناکامی برنامهها را فراهم سازد. خوشبختانه مکتب اهلبیت علیهمالسلام یا اسلام نابمحمدی صلیاللهعلیهوآله واجد چنین ظرفیت و سازوکار انعطافپذیری است؛ زیرا باب اجتهاد بر خلاف برخی مکاتب و نحلهها بسته نیست و این گشودگی باب اجتهاد میتواند و باید آرزوهای امت اسلامی را که از دیر باز دغدغه و انگیزه مبارزات و مجاهدت آنان بوده است برآورده کند.
بیجهت نیست که در قانون اساسی جمهوری اسلامی، بر «امامت مستمر» و «اجتهاد مستمر» فقهای عظیمالشأن بهدرستی تصریح شده است و این مهم به عنوان یکی از مبانی و شالودههای مستحکمی دانسته شده که نظام اسلامی بر آن استوار است.
مدیر مسئول همچنین تأکید کرده است: نظام اسلامی فرزند حوزه و فقه امتساز آل محمد(ص) است و نمیتواند از چنین بستر ارزشمند و پشتوانه محکم و استواری فاصله بگیرد. مرزبانان تیزبین مکتب فکری اسلام و فقه آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم نمیتوانند و نباید در مقابل چنین رگههایی ساکت، منفعل و کنشپذیر باشند. حوزه علمیه نیز نمیباید و نمیتواند از تغذیه فکری و ترسیم خطوط فکری و تقویت شالودههای نظام اسلامی غفلت ورزد؛ زیرا در چنین شرایطی، نظام اسلامی هرچند صورت حقوقیاش محفوظ بماند، سیرت حقیقیاش نابود خواهد شد و زمینه ماهیتزدایی از نظام، عرفیگرایی و انقلابزدایی تدارک دیده میشود.
در چنین شرایط حساسی، کنارهگیری به بهانه مقدسگرایی و طرح ناصواب «دین دولتی»! و «روحانی حکومتی»! به بهانه حفظ «قدسیت دین» دامی است که استعمار و پادوهای آن گستردهاند و پیروزی انقلاب اسلامی مهر بطلان بر آن زده است.
«راهبردهای اقتصادی برای تحقق شعار سال»، عنوان نخستین گفتوگوی اختصاصی با دکتر عبدالمجید شیخی است که وی با اشاره به عملیاتی کردن شعار سال معتقد است: بانکهای خصوصی باید تعطیل و فعالیتهای مولد تأمین مالی شوند. فعالیتهای غیرمولد کاملاً بایستی هیچ بهرهای از تسهیلات بانکی نداشته باشند. دکتر شیخی در ادامه افزوده است: «بازار سرمایه به دو بخش تقسیم میشود؛ بازار اولیه و بازار ثانویه. بازار اولیه در اقتصاد اسلامی مورد قبول است، چون سرمایهگذاری حقیقی است. ولی بازار ثانویه، بورسبازی و سفته بازی است؛ خرید و فروش اوراق با قیمت ثابت است که زیادی گرفتنش حکم سود غیرمتعارف و به قول شهید آیتالله بهشتی سود غیرمتعارف هم حکم ربا را دارد.»
«روشنگری؛ یک ضرورت تاریخی» عنوان گفتوگوی بعدی با دکتر مهدی جمشیدی است که در بخشی از آن گفته است: آنچه باید به تفهیم و القایش اهتمام بورزیم، همین گرهخوردگیِ جهاد تبیین با تداوم ساخت حقوقی و حقیقی انقلاب است؛ یعنی مسئله در این قواره است و هرگونه سستی نسبت به آن، پیچش تاریخی به همراه خواهد داشت.
«نهجالبلاغه،کتاب علم و عمل» عنوان سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دزفولی است که در بخشی از آن آمده است: ما وقتی میتوانیم نهجالبلاغه را خوب بفهمیم که خالق نهجالبلاغه که مولیالموحدین امیرالمؤمنین روحیله الفدا است را خوب بشناسیم.... ولایت را کسی نمیتواند از کسی عزل کند، خدا عطا میکند، ولی خلافت ظاهر را از علی گرفته بودند این نبود که بگوید من چه کار دارم، هر بلایی میخواهند سرشان بیاورند، نخیر. حضرت حامی حاکمیت اسلامی بود. دفاع میکرد، دستگیری میکرد و عدالتمحوری را به خلفا درس میداد.
همچنین در این شماره میخوانیم:
«در حوادث تلخ سال ۱۴۰۳ قدرت معنوی ملت ایران آشکار شد» رهنمودهای حضرت امام خامنهای/ «کاری کنیم که پیش خدا و اولیای خدا سرفراز باشیم» حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره)/ «ساختار معرفتی نظریه مقاومت» ازحجتالاسلام والمسلمین حسین میرچراغخانی / «حکمرانی فضای مجازی»
نوشته حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید محمد کاظم رجایی رامشه/ «نگاهی به سیاست فرهنگی امامخامنهای» نوشته دکتر شهاب اسفندیاری / «ثمره صبر و استقامت» نوشته حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی ذوعلم/ «انقلاب اسلامی» گام دوم و شهر در تراز تمدن نوین اسلامی به قلم دکتر رضا کرمی/ دیپلماسی دولت رسولالله (ص) در تعامل با معاندان داخلی و خارجی از دکتر اصغر منتظرالقائم / نماد و خیال در «خار و میخک» به قلم رمضانعلی ابراهیمزادهگرجی / حمزه علیهالسلام؛ الگوی همیشه تاریخ از طیبه محمدی
مسجدلو و...