گزارش «واشنگتنپست» از بیاطلاعی ترامپ نسبت به آنچه دور و برش میگذرد!
سرویس خارجی-
یک روزنامه آمریکایی نوشته است که، رئیسجمهور آمریکا بارها به بیاطلاعی از رویدادهای مهم اطرافش اعتراف کرده و گفته است که در تصمیمگیریهای مهم هیچ نقشی ندارد! پیش از این «پولیتیکو» نوشته بود، ترامپ در جلسات مهم اطلاعاتی نیز حاضر نمیشود و این، امری خطرناک است.
ترامپ در زمان ریاستجمهوری بایدن بارها وی را به، خوابآلودگی و بیاطلاعاتی از مسائل آمریکا متهم میکرد؛ اتهامی که این روزها رسانهها و مقامات آمریکایی علیه خود وی مطرح میکنند. پولیتیکو در این زمینه در گزارشی وی را به بیتوجهی به گزارشهای نهادهای مهم اطلاعاتی آمریکایی متهم کرده و نوشته بود: «دونالد ترامپ از زمان مراسم تحلیف خود در ژانویه (دی) گذشته، تنها در ۱۲ جلسه توجیهی روزانه با حضور مقامات اطلاعاتی آمریکا شرکت کرده است.» تحلیل این رسانه از برنامههای عمومی رئیسجمهوری آمریکا، کاهش قابلتوجه حضور ترامپ در جلسات «گزارشدهی» اطلاعاتی را نسبت به دور نخست ریاستجمهوری وی نشان میدهد. بر اساس این گزارش عدم توجه ترامپ به گزارشها و بیاطلاعی از مسائل کلان امنیتی کشور بسیاری را در جامعه اطلاعاتی آمریکا نگران کرده است، به ویژه این که سبک حکومتداری ترامپ بهگونهای است که درباره یک موضوع ابتدا عمل میکند و بعد به ارزیابی آن میپردازد. همراستا با گزارش پولیتیکو، روزنامه واشنگتنپست هم، ترامپ را به بیاطلاعی از امور پیرامونی خود متهم کرده و نوشته است: یکی از مطالب اصلی کارزار انتخاباتی «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۲۴ این ایده بود که «جو بایدن» هیچ اطلاعی از اتفاقات پیرامون خود ندارد. ترامپ حتی در اظهاراتی بایدن را «وسیله نقلیه» برای دیگرانی که واقعاً کشور را اداره میکردند، نامید. اما کمتر از چهار ماه پس از تحویل گرفتن قدرت از بایدن، این ترامپ است که به گفته خودش، اغلب از رویدادهای مهم پیرامون خود و رویدادهایی که بهطور مستقیم دولتش را درگیر میکنند، بیاطلاع است.
روزنامه واشنگتنپست با این مقدمه به ارائه مواردی پرداخته که رئیسجمهور آمریکا خود نسبت به آنها اظهار بیاطلاعی کرده است. او پنجشنبه گذشته گفت که عملاً هیچ نقشی در انتخاب «کیسی مینز» بهعنوان جراح کل نداشته است. ترامپ گفت: «من او را نمیشناسم. من به توصیه بابی گوش دادم.» منظور او «رابرت اف. کندی جونیور» وزیر بهداشت بوده است. ترامپ روز چهارشنبه نیز در پاسخ به سؤالی در مورد مخالفت یک سناتور کلیدی جمهوریخواه با «اد مارتین» گزینه جنجالی او برای دادستانی ایالاتمتحده در واشنگتندیسی گفت که «از این موضوع خبر نداشته است.» بر اساس این گزارش دونالد ترامپ در حوزه سیاست خارجی هم اغلب میگوید که از موضوعات مهم سیاست خارجی و نظامی که پیرامون او اتفاق میافتد، مطلع نیست. یکی از بارزترین نمونهها، با توجه به اهمیت موضوع، مربوط به چهار سرباز آمریکایی است که در یک تمرین آموزشی در لیتوانی جانباختند. این سربازان در ۲۵ مارس(5 فروردین)
مفقود شدند اما ترامپ در یک مراسم عصرگاهی در ۲۶ مارس(6 فروردین)، در رابطه با موضوع سربازان در لیتوانی، اظهار بیاطلاعی کرد. در یک مورد مشابه، خبرگزاری رویترز اخیراً گزارش داد که «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در اواخر ژانویه(بهمن) دستور توقف ارسال کمکهای نظامی به اوکراین را صادر کرده است، در حالی که ترامپ چنین دستوری صادر نکرده و ظاهراً از اقدامات هگست بیاطلاع بوده است. روزنامه آمریکایی در ادامه به وقوع موارد اینچنینی در زمینه مهاجرت و اخراجهای جنجالبرانگیز در دوره ریاستجمهوری ترامپ پرداخت و نوشته است: رئیسجمهور آمریکا همچنین اغلب بیاطلاعی خود را از سرکوب مهاجرتی دولتش و تلاشها برای اخراج مهاجران ابراز کرده است.
روز چهارشنبه از او خواسته شد تا در مورد برنامههای گزارششده دولت
برای اخراج مهاجران به لیبی صحبت کند و او گفت: «من نمیدانم؛
باید از وزارت امنیت داخلی بپرسید.» دونالد ترامپ همچنین بهطرز
چشمگیری از سایر اقدامات مهم در رابطه با اخراج مهاجران فاصله گرفته است. او بهطور همزمان مجموعهای از اظهارات را مطرح کرده
است که نشان میداد تصمیمات مربوط به اخراجها توسط دیگران، بهویژه «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا گرفته میشود.
مذاکره با چین
خبر دیگر از آمریکا این که همزمان با ادامه رایزنیهای تجاری میان این کشور و چین، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از «پیشرفت چشمگیر» در این مذاکرات خبر داد و گفت: احتمال یک «بازتنظیم کامل» در روابط اقتصادی دو کشور وجود دارد. به نوشته یورونیوز در حالی که گفتوگوهای ۱۰ساعته میان مقامات ارشد آمریکا از جمله اسکات بسنت، وزیر خزانهداری و جمیسون گریر، نماینده تجاری این کشور با هیئتی به سرپرستی «هه لیفنگ»، معاون نخستوزیر چین به نتیجه مشخصی نرسید، ترامپ در پیام خود در شبکه اجتماعی «تروثسوشال» نوشت: «دیدار بسیار خوبی با مقامات چینی در سوئیس داشتیم. موضوعات زیادی مطرح شد و بر سر موارد متعددی توافق حاصل شد. مذاکرات به شکلی دوستانه اما سازنده پیش رفت و درباره بازتنظیم کامل روابط صحبت کردیم. ما میخواهیم چین درهای بیشتری به روی شرکتهای آمریکایی باز کند. پیشرفت بزرگی حاصل شده است.» خبرگزاری دولتی شینهوا در گزارشی اعلام کرد که این مذاکرات «به درخواست آمریکا» برگزار شده و چین پس از در نظر گرفتن «منافع ملی، انتظارات جهانی و خواست کسبوکارها و مصرفکنندگان آمریکایی» با آن موافقت کرده است. این رسانه هشدار داد: «مذاکره نباید بهانهای برای فشار یا باجگیری باشد و چین با هر پیشنهادی که اصول اساسی این کشور را تضعیف کند یا عدالت جهانی را زیر سؤال ببرد، بهشدت مخالفت خواهد کرد.» به گزارش یورونیوز گرچه ترامپ از موفقیت مذاکرات سخن گفته اما از دید بسیاری از ناظران احتمال دستیابی به یک
توافق بزرگ در آغاز این گفتوگوها چندان امیدوارکننده نبود.
امضای آمریکا برای انگلیسیها هم تضمین نیست
پولیتیکو در گزارش دیگری نیز درباره توافق تجاری امضاشده بین آمریکا و انگلیس نوشته است: دوسوم مردم انگلیس به پایبندی ترامپ در توافق تجاری با لندن اعتماد ندارند. براساس این گزارش کاربران فضای مجازی این بیاعتمادی را نتیجه «اخلاقگریزی سیاسی و سوداگری ترامپ» میدانند و میگویند، ترامپ اعتبار امضای واشنگتن را خدشهدار کرده است. براساس نظرسنجی ایپسوس: ۳ نفر از هر ۴ بریتانیایی، ترامپ را برای میانجیگری در جنگ اوکراین- روسیه قابل اعتماد نمیدانند.