کد خبر: ۳۱۰۳۲۹
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۷
کارشناس سازمان غذا و دارو:

تمام غذای کپک‌زده را دور بریزید

 
 
 
کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک‌ها هشدار داد که سموم کپک‌ها با حرارت و شست‌وشو از بین نمی‌رود و باید از مصرف تمام غذای کپک‌زده دوری کرد.
به گزارش سازمان غذا و دارو، سوگند کاخکی با بیان اینکه کپک‌ها نوعی قارچ با ساختار کرک‌مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، افزود: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک‌زده باشد، باید کل آن را دور بریزید.
کاخکی ادامه داد: ظاهر شدن کپک به رنگ‌های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه‌ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ‌ها دارد. کپک نان از رایج‌ترین انواع کپک‌های غذایی است که اغلب با آن مواجه می‌شویم. علاوه‌بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه‌ها نیز در خانه‌ها دیده می‌شود.
وی افزود: برخی از کپک‌ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت‌دهی یا شست‌وشو از بین نمی‌روند. این ترکیبات می‌توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ از جمله مشکلات گوارشی، حساسیت‌های تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی سرطان.
کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تأکید کرد: مهم‌ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک‌زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چرا که احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.
کاخکی بیان داشت: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است. همچنین، پیش از مصرف، مواد غذایی را بررسی کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.