کد خبر: ۳۱۰۱۹۹
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۵

سیاه‌‌بازی تازه روزنامه اعتماد برای سفیدشویی ترامپ و توافق به هر قیمت! (خبر ویژه)

 
 
در حالی که مواضع ترامپ علیه ایران از همه مقامات آمریکایی تندتر است، روزنامه اعتماد «اختلاف در تیم ترامپ» را تیتر اول خود کرد و سپس در تیتر دو خود، از قول عباس آخوندی نوشت: زمان توافق اهمیت دارد و اگر امروز توافق کنیم، بهتر از فرداست(!)
این تحریفگری آشکار از سوی روزنامه وابسته به رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در حالی است که شب قبل از تیترهای روزنامه اعتماد، ترامپ تصریح کرد برنامه هسته‌ای و غنی‌سازی ایران باید کاملاً برچیده شود. او ضمناً با صدور دستور 182 تحریم ظرف صد روز، بارها به گزافه‌گویی و تهدید نظامی هم پرداخته است و با این وجود عوام فریب است که کسانی مدعی اختلاف در تیم ترامپ شوند و از این ادعا ضرورت توافق (به هر قیمت و به هر شکل) را نتیجه بگیرند. این طیف همان‌هایی هستند که اگر اوباما می‌گفت توافق نکردن بهتر از توافق بد است، اینان در حد آقای ظریف و تبلیغات وزارت خارجه مدعی بودند هر توافقی بهتر از عدم توافق است و بدین ترتیب در کلاهبرداری برجامی آمریکا شریک شدند و امتیازات نقد دادند و عده‌های صد درصد نسیه خریدند و عاقبت هم دولت را با وضعیت دو برابر شدگی تحریم‌ها و تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای تحویل دادند.
اکنون پس از همه آن عبرت‌ها، روزنامه وابسته به الیاس حضرتی می‌نویسد: از قول حسن بهشتي‌پور نوشت: از منظر تاثير بر روند مذاكرات، مي‌توان گفت كه بركناري والتز از مشاورت شورای امنیت ملی به نفع ايران تمام شده است. هرچند اين تغيير ارتباطي مستقيم با پرونده ايران ندارد، اما خروج يكي از مخالفان جدي ديپلماسي با تهران از حلقه تصميم‌سازي كاخ سفيد، مي‌تواند فضاي تنفسي بيشتري براي ادامه گفت‌وگوها فراهم كند. به هر حال، اگرچه اين جابه‌جايي مستقيماً به مذاكرات مربوط نبود، اما مي‌تواند بر روند رايزني‌ها اثر مثبت بگذارد، چرا كه يكي از چهره‌هاي ضدايراني از اين معادله حذف شده است.
روزنامه اعتماد سپس از قول عباس آخوندي وزیر بی‌کفایت راه و شهرسازی در دولت روحانی نوشت: «اهميت زمان توافق/ اگر امروز توافق كنيم بهتر از فردا است.
وی می‌گوید: ترامپ برای ایران يك فرصت است اگر منطقش را بفهميد و در زمان مقتضي عمل كنيد. اين‌طور افراد چون تا حد زيادي كيش شخصيت دارند و شخص خودشان برايشان خيلي خيلي مهم است، بنابراين شناخت اين كيش شخصيت مهم است. 
آقاي ويتكاف مصاحبه طولاني‌اي با آقاي كارلسون دارد و مي‌گويد به ترامپ گزارش كه مي‌دهي، آن را داخل سطل آشغال مي‌اندازد. (ويتكاف معتقد است) تو بايد بفهمي، ترامپ چه مي‌گويد. ترامپ تجربه سي‌ساله خودش را به عنوان كارگزار اقتصادي به كار مي‌گيرد و به طرف مقابل مي‌گويد: «تو چه مي‌خواهي، چقدر حاضري بپردازي، تا كجا كوتاه مي‌آيي، در چه منطقه‌اي و با چه شرايطي مي‌خواهي و در چه شرايطي معامله را به‌هم مي‌زني.» مي‌گويد من در مورد ايران با ترامپ صحبت كرده‌ام كه تو از ايران چه مي‌خواهي؟ اين نگاه خيلي فرق دارد با يك نگاه صددرصد سياسي امنيتي اوباما يا بايدن كه در نظام‌هاي امنيتي رشد كرده‌اند. خط قرمزها را هم كه پرسيده ترامپ گفته «از ايران مي‌خواهم كه سلاح هسته‌اي نداشته باشد»؛ بنابراين تكليف من روشن است. به نظر من يكي از دلايل مثبت بودن اين موقعيت، اين است كه شما دور ميزي بنشينيد كه طرفين بدانند چه مي‌خواهند و قرار نيست براي مدت بي‌نهايت مذاكره كنند. البته ترامپ فردي نيست كه بخواهد تا ابد مذاكره كند.
وی افزود: اگر در دوره قبلي زمان به نفع ما بود، قطعاً اين دوره به ضرر ماست. اگر امروز توافق كنيم بهتر از فرداست چون فضاي نامعيني كه نهادها كمتر درگير هستند و اشخاص به جاي نهادها تصميم‌گيري مي‌كنند نظر اشخاص مي‌تواند خيلي سريع تغيير كند، بنابراين بايد بتوانيم در زمان كوتاه مذاكره را ببنديم.
آخوندی توضیح نداده در حالی که طرف آمریکایی اساساً غنی‌سازی و برنامه هسته‌ای در ایران را نفی می‌کند و هیچ تعهدی درباره لغو تحریم‌ها نمی‌دهد، توافق هر چه سریع‌تر دقیقاً یعنی چه و چه ارزشی برای ایران دارد؟!
یادآور می‌شود ترامپ در آخرین مصاحبه خود در پاسخ به این سؤال که «آیا هدف دولت شما از مذاکرات، محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است یا برچیدن کامل آن؟»، گفت: برچیدن کامل آن. این تمام چیزی است که من می‌پذیرم. اکنون، یک نظریه جدید مطرح شده است که به ایران اجازه داده می‌شود برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد اما من می‌گویم آنها نفت زیادی دارند، برای چه به آن نیاز دارند؟ می‌دانید، من تحریم‌هایی را اعمال کردم، اگر این را بدانید، من دو روز پیش تحریم‌های بسیار شدیدی را روی نفت اعمال کردم.
گزافه‌گویی ترامپ در حالی است که آمریکا یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت است و بنابراین باید بر اساس ادعای ترامپ، بیش از 160 نیروگاه هسته‌ای و برنامه غنی‌سازی این کشور را برچیند.
این نکته هم گفتنی است که الیاس حضرتی در آغاز مذاکرات در یک خلاف‌گویی آشکار مدعی جذب سرمایه‌گذاری دو هزار میلیارد دلاری در صورت توافق با آمریکا شد. این اظهارات غلط (به قصد جذاب‌سازی مذاکره با طرف عهدشکن برجام) با اعتراض گسترده کارشناسان و حتی حامیان دولت مواجه شد.