کد خبر: ۳۱۰۱۵۹
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۵
گزارش خبری تحلیلی کیهان

یمن پس از دریای سرخ آسمان را هم به روی اسرائیل بست

 
 
 
سرویس خارجی-
پس از محاصره دریایی رژیم آپارتاید اسرائیل، مقاومت یمن از تصمیم خود برای اعمال محاصره همه‌جانبه هوائی علیه رژیم صهیونیستی خبر داد. حالا بر سر زبان‌ها افتاده است که اگر ذخایر موشکی یمن چنین بلایی بر سر رژیم آورده است، موشک‌های ایران چه با این رژیم خواهد کرد؟!
تا همین چند سال پیش، وقتی اسم یمن می‌آمد، ذهن‌ها بیشتر مردمِ جهان می‌رفت به سمت فقری عمیق، جنگی فرسایشی و تصاویری تار و دردناک از مردمی خسته و کودکانی گرسنه. اما حالا ماجرا کاملاً دگرگون شده است. این مردم همچنان تحت فشارند، اما کشوری که زمانی خودش محاصره بود و حالا نیز تحت حملات سنگین آمریکا و شرکاست، دارد تل‌آویو را محاصره می‌کند! حمله به بن‌گوریون فقط یک حمله موشکی نبود، یک بیانیه نظامی هم نبود؛ یک پیام دقیق بود: «جهان یک‌قطبی تمام شده، و حتی بازیگرانی که سال‌ها نادیده گرفته می‌شدند، می‌توانند دست روی گلوگاه‌های استراتژیک بگذارند، نه از راه دیپلماسی کلاسیک، نه از پای میز مذاکره، بلکه از آسمان و با چیزی فراتر از انتظار.» مسئله فقط امنیت پروازها نیست؛ این‌جا بحث اعتبار، بازدارندگی و حتی آینده‌ سیاسی بازیگرانی است که تا همین چند وقت پیش فکر می‌کردند حریف‌شان ضعیف و پراکنده است. امروز رسانه‌های جهان مجبورند تا روی دیگر سکه را بینند و بنمایانند: «اراده‌ای فولادی و خلاقیتی عجیب در میدان نبرد.» ساعاتی پس از شلیک دقیق به قلب تل‌آویو و فوردگاه بن‌گوریون، سرتیپ «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، از اعمال «محاصره هوائی فراگیر» علیه رژیم صهیونیستی در واکنش به تصمیم این رژیم برای گسترش عملیات خود علیه غزه، خبر داد و گفت: «ما از طریق تکرار هدف قرار دادن فرودگاه‌ها و در رأس آن فرودگاه اللد که در اسرائیل به عنوان فرودگاه بن‌گوریون شناخته می‌شود، برای اعمال محاصره تلاش خواهیم کرد. ما به تمامی شرکت‌های هواپیمایی جهانی اعلام می‌کنیم که این بیانیه را از زمان اعلام و انتشار آن مدنظر قرار دهند. ما به شرکت‌های هواپیمایی اطلاع می‌دهیم که تمامی سفرهای خود به فرودگاه‌های دشمن را لغو کنند تا ایمنی هواپیماها و مسافران خود را حفظ کنند. یمن ادامه وضعیت تجاوزکارانه‌ای را که رژیم اشغالگر در تلاش برای تحمیل آن از طریق هدف قرار دادن کشورهای عربی همچون لبنان و سوریه است، نخواهد پذیرفت.»
پیام واضح!
«نصرالدین عامر»، یکی از مسئولان مقاومت یمن هم، در گفت‌وگو با «الجزیره» تأکید کرد که این جنبش برای تعطیل کردن فرودگاه بن‌گوریون و توقف حرکت پروازها در این فرودگاه تا زمان لغو محاصره نوار غزه تلاش می‌کند. عامر در گفت‌وگو با شبکه الجزیره قطر گفت: «آنچه در نوار غزه رخ می‌دهد به تمام معنا یک فاجعه است و جنایت نسل‌کشی بدون وقفه در این منطقه از فلسطین ادامه دارد. این وضعیت مستلزم اقدام عملی است؛ چرا که واضح است سران دشمن صهیونیست تمایلی به مذاکره [برای آتش‌بس و تبادل اسرا] ندارند. این (حمله به فرودگاه) پیامی واضح بود مبنی بر اینکه این فرودگاه هدف قرار گرفته است و دیگر امن نیست. ما هیچ مسئولیتی در قبال آسیب‌دیدن هواپیماها نداریم و هشدار دادیم و توضیح دادیم که دشمن صهیونیستی از این فرودگاه استفاده می‌کند؛ بنابراین درصدد بستن آن هستیم، همان‌طور که بندر ام‌الرشاش (بندر ایلات اشغالی در جنوب فلسطین) را بستیم. وقتی اعلام کردیم که بندر باید بسته شود، مورد تمسخر قرار گرفتیم [ولی بستیم]. اینک با توکل بر خدا، این فرودگاه را نیز به طور کامل خواهیم بست و شرکت‌های هواپیمایی باید این فرودگاه را ترک کنند. ما محاصره هوائی بر این فرودگاه را اعمال خواهیم کرد تا تجاوز و حملات روزانه به غزه متوقف شود. این نزدیک‌ترین و بهترین راه‌حل در میان گزینه‌های موجود است.»
همچنین، یک منبع یمنی عالی‌رتبه به المیادین گفت: «با وجود هدایت ده‌ها ماهواره به سمت صعده و سایر استان‌های یمن، تمام تلاش‌های نظامی در خاموش کردن سلاح ارتش یمن یا دستیابی به بانک اهداف یمن شکست خورد. صنعا به زودی معادلات جدیدی را تحمیل خواهد کرد. صنعت نظامی شاهد تحول چشمگیری خواهد بود. یمن برخی سامانه‌های موشکی دیگر را فعال کرده است و به ارتقای توانمندی‌های نظامی خود ادامه می‌دهد. هرگونه سامانه دشمن حجم و نوع آن هرگونه که باشد هرگز جلوی موشک‌های یمن را نخواهد گرفت.»
تمام پایگاه‌های آمریکا را هدف قرار می‌دهیم
«حزام الاسد»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز، در گفت‌وگو با وبگاه «عربی۲۱»، اعلام کرد این جنبش هرگونه پایگاه نظامی آمریکا در جزایر تیران و صنافیر یا دیگر مناطق دریای سرخ را هدف قرار خواهد داد. وی با اشاره به گزارش‌هایی مبنی بر موافقت احتمالی عربستان با ایجاد پایگاه آمریکایی در این جزایر، تأکید کرد: «هر حضور خارجی متخاصم در دریای سرخ را کاملاً مردود می‌دانیم و با آن به‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی خود برخورد خواهیم کرد.»
پروازهایی که یکی‌یکی لغو می‌شوند
پس از حمله موشکی ارتش یمن به فرودگاه بن‌گوریون، شرکت‌های هواپیمایی خارجی یکی پس از دیگری پروازهای خود به سرزمین‌های اشغالی را لغو یا به تعویق انداخته‌اند. بر اساس گزارش روزنامه «اسرائیل هیوم»، شرکت هواپیمایی مجارستانی «ویز ایر» کلیه پروازهای خود به مقصد تل‌آویو را تا صبح روز سه‌شنبه تعلیق کرده است. رسانه‌های عبری نیز اعلام کردند که شرکت هواپیمایی فرانسوی «ایرفرانس» هم تمامی پروازهای خود را به سرزمین‌های اشغالی طی ۲۴ساعت آینده لغو کرده است. آن‌طور که «ایسنا» نوشته است، منابع رسانه‌ای همچنین از لغو پروازهای شرکت هواپیمایی آمریکایی «یونایتد ایرلاینز» به سرزمین‌های اشغالی خبر دادند. پیش از این نیز چندین شرکت خارجی دیگر پروازها به سرزمین‌های اشغالی را لغو کرده بودند. تا لحظه تنظیم این گزارش 20 شرکت هواپیمایی بین‌المللی پروازها به سرزمین‌های اشغالی را تعلیق کرده‌اند که 5 شرکت، اروپایی است.
ارتباط اسرائیل با جهان قطع شد
وبگاه عبری «اسرائیل هیوم» در واکنش به شرایط گزارش داد: «(یمنی‌ها) اعلام کردند که در سایه شکست حملات آمریکا در یمن، (اسرائیل) را محاصره هوائی خواهند کرد.» این رسانه‌ها همچنین از سامانه‌های دفاعی «تاد» و «ارو» آمریکا که روز یکشنبه نتوانستند موشک یمنی‌ها را رهگیری کنند، ابراز ناامیدی کردند. روزنامه صهیونیستی «معاریو» نیز به بی‌میلی جمعی شرکت‌های هواپیمایی پرداخت و اشاره کرد که «تعداد پروازهای ساعات آینده پس از اعلام تعلیق پروازهای شرکت‌های هواپیمایی پیشرو مورد سؤال قرار خواهد گرفت... یمنی‌ها موفق شدند ارتباط اسرائیل با جهان خارج را قطع کنند. حملات پهپادی و موشکی یمن طی یک سال و نیم گذشته نشان داد که ساختن دیواری بر فراز آسمان اسرائیل که مانع ورود هرگونه موشک یا پهپادی از سمت یمن شود غیرممکن است. دستاورد حوثی‌ها در حمله به فرودگاه ب‌ گوریون برای آنها بی‌سابقه بود. آنها موفق شدند به یکی از نمادهای حاکمیت اسرائیل آسیب برسانند.» همچنین «یدیعوت آحارونوت» ضمن ابراز نگرانی در مورد روندی که یمن در پیش گرفته، نوشت: هدف قرار دادن فرودگاه اللد (بن‌گوریون) خسارات استراتژیک متعددی را به همراه خواهد داشت.
فایننشال‌تایمز: دولت آمریکا متحیر مانده
با گذشته حدود ۵۰ روز از آغاز تهاجم سنگین هوائی و موشکی آمریکا و انگلیس به یمن، رسانه‌ها و محافل غربی بیش از پیش به قدرت یمنی‌ها اذعان دارند. به‌ گفته «جان آلترمن»، از مرکز مطالعات استراتژیک بین‌المللی، بسیاری از مسئولان آمریکایی از منطق و محاسبات ارتش یمن «سردرگم» هستند. او به «فایننشال‌تایمز» گفت: «وقتی با مقامات دولت آمریکا صحبت کردم، بسیاری از آنها از محاسبات انصارالله سردرگم و متحیر بودند.»
یاوه‌های نتانیاهو!
خبر دیگر نیز آنکه سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که «نتانیاهو در پایان رایزنی‌های امنیتی تأکید کرد: که اسرائیل قصد دارد علیه یمن وارد عمل شود. رئیس‌جمهور ترامپ کاملاً درست می‌گوید، حملات حوثی‌ها از ایران منشأ می‌گیرد. اسرائیل به حمله حوثی‌ها و اربابان تروریست آنها در ایران به فرودگاه اصلی خود در زمان و مکان مناسبی که انتخاب می‌کند، پاسخ خواهد داد.»
اگر یمن این است، ایران چگونه است؟!
در جواب نتانیاهو خوب است مروری کنیم بر سخنان تحلیلگر شبکه الجزیره قطر! پژوهشگر ارشد الجزیره در برنامه‌ای در این شبکه گفت: «امروز سؤال همه این است، اگر یمنی‌ها پس از 50 روز بمباران مداوم از سوی آمریکا این‌گونه می‌توانند اسرائیل را هدف قرار دهند، زرادخانه موشکی پیشرفته ایران با اسرائیل چه خواهد کرد؟!» «مک گرگور»، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا هم گفته است: اگر فکر می‌کنید ایران توان جنگ ندارد اطلاعات‌تان اشتباه اندر اشتباه است‌، ایران زرادخانه موشکی عظیمی دارد که می‌تواند در یک روز اسرائیل را با خاک یکسان کند. روزنامه تلگراف چاپ لندن هم چندی پیش با اشاره به اقتدار مقاومت یمن نوشته بود: «هرکس در یمن بجنگد، غالباً بازنده خواهد بود. مشخص نیست دلیل پیوستن بریتانیا به این کارزار چیست و چه نتایجی از اقدام نظامی در یمن انتظار می‌رود. آمریکا در نهایت این جنگ را خواهد باخت، پس چرا بریتانیا باید بپذیرد که به دور دیگری از این جنگ کشیده شود؟»