کد خبر: ۳۱۰۰۹۴
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۶

 نگرانی روزنامه انگلیسی از شکست اوکراین و نفوذ روسیه در قلب اروپا


 
 یک نشریه انگلیسی با مقایسه وضعیت حال حاضر روسیه با وضعیت شوروی سابق در پایان جنگ جهانی دوم، به پیروزی مسکو در جنگ اوکراین اذعان و پیش‌بینی می‌کند که با پایان یافتن این جنگ، قدرت و نفوذ روسیه در قلب اروپا گسترش یابد. 
طی سه سالی که از جنگ اوکراین می‌گذرد دولت انگلیس در بسیاری موارد خیلی بیشتر از خود آمریکا به دنبال ادامه جنگ اوکراین و تسلیح کی‌یف بوده است. با بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید و قطع کمک‌های آمریکا به اوکراین، لندن تلاش‌های خود را برای تداوم جنگ دوچندان کرده است. تلاش برای تداوم ارسال تسلیحات‌، تلاش برای تشکیل یک ارتش اروپایی و حضور در اوکراین و همچنین ترساندن اروپایی‌ها از تبعات پیروزی پوتین در جنگ، بخشی از این اقدامات بوده است. 
روزنامه «فایننشال‌تایمز» انگلیس هم در تحلیلی در همین رستا با هشدار درباره خطر پیروزی پوتین در جنگ اوکراین نوشته است: «در ماه می ۱۹۴۵ (اردیبهشت 1324) پایان جنگ جهانی دوم در اروپا باعث شد سایه قدرت شوروی بر خیابان‌های برلین بیفتد. ارتش سرخ شوروی در چارچوب عملیات گسترده‌ متفقین برای شکست آلمان نازی، با پیشبرد نبرد، راه خود را به آنجا باز کرده بود. اکنون با گذشت ۸۰ سال از آن زمان، پایان جنگ روسیه و اوکراین نیز احتمالاً باعث خواهد شد مسکو بار دیگر قدرت خود را به سمت غرب گسترش دهد.»
تحلیلگر این روزنامه بدون اشاره به سیاست‌های تحریک‌آمیز و توسعه‌طلبانه ناتو و مواضع اوکراین که در بروز جنگ مسکو و کی‌یف نقش اصلی را داشته‌اند، ادعا می‌کند: «شاید نوعی از توافق صلح بین اوکراین و روسیه تحت فشار آمریکا تدوین شود اما این توافق صرفاً به درگیری‌ها در کوتاه‌مدت پایان می‌دهد و پاداشی برای تهاجم روسیه بوده و این احتمال وجود دارد که جنگ بعد از سازماندهی مجدد نیروهای روسیه بار دیگر از سر گرفته شود.»
بر اساس این گزارش این‌بار برخلاف زمان پایان جنگ جهانی دوم، گسترش نفوذ و قدرت روسیه به سمت غرب «در تقابل با کشورهای غرب اروپا است نه در هم‌پیمانی با آنها و این که در پس زمینه خطرناک حذف تعهدات امنیتی آمریکا به اروپا رخ می‌دهد.»
تحلیلگر فایننشال‌تایمز ذکر می‌کند اگر آمریکا الحاق کریمه به روسیه را کاملاً به رسمیت بشناسد، این به معنی اعتباربخشی به اعمال تغییر زورمندانه به مرزها خواهد بود و همچنین نشان می‌دهد که واشنگتن ممکن است حتی مایل باشد دستاوردهای ارضی روسیه دراوکراین از پس از شروع جنگ در ۲۰۲۲ را نیز به رسمیت بشناسد. هر یک از این تحولات یا هر دو، این تصور را که مرزهای اروپا امن هستند، به‌شدت تضعیف می‌کند. 
ترامپ در نشست ناتو شرکت نمی‌کند
همزمان با افزایش واگرایی در بین اروپا و آمریکا بر سر موضوع جنگ اوکراین منابع اروپایی همچنین می‌گویند که رئیس‌جمهور آمریکا احتمالا در نشست آتی سران ناتو در لاهه شرکت نخواهد کرد. بر اساس گزارش نشریه آلمانی اشپیگل، دونالد ترامپ، ممکن است اجلاس آتی ناتو را تحریم کند، مگر اینکه کشورهای اروپایی این سازمان متعهد به افزایش قابل‌توجه هزینه‌های دفاعی شوند. اشپیگل با استناد به گزارش‌های محرمانه مقامات آلمانی در بروکسل، متیو ویتاکر، سفیر آمریکا در ناتو، بارها خواستار آن شده است که کشورهای عضو اروپایی به جای دو درصد قبلی، ۵درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در زمینه دفاع هزینه کنند. بر اساس گزارش‌ها، ویتاکر هشدار داده است که عدم دستیابی به معیار جدید می‌تواند منجر به خودداری ترامپ از حضور در اجلاس ناتو در لاهه که برای اواخر ژوئن(تیر) برنامه‌ریزی شده است، شود.
 به گزارش فارس، اشپیگل، خاطرنشان کرد که در جریان تماس تلفنی با بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، پیت هگست‌، وزیر دفاع آمریکا، قصد واشنگتن برای اینکه متحدان اروپایی مسئولیت اصلی دفاع متعارف اروپا را بر عهده بگیرند، منتقل کرد و از همتای خود خواست افزایش هزینه‌های دفاعی را محقق کند، همان‌طور که در گزارشی منتشرشده توسط پنتاگون آمده است. مارکو روبیو، وزیر امورخارجه آمریکا نیز در مصاحبه‌ای با فری‌پرس در هفته گذشته، ترتیب فعلی در داخل بلوک نظامی ناتو را به عنوان آمریکا و «مجموعه‌ای از شرکای کوچک که سهم منصفانه خود را انجام نمی‌دهند» توصیف کرد.