کد خبر: ۳۱۰۰۸۸
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۶
عارف:

در هیچ بخشی از جمله غنی‌سازی وابسته نمی‌مانیم

 
 
 
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در هیچ بخشی وابسته نمی‌مانیم و باید به اتکاء فناوری‌های پیشرفته داخلی نیازهای خود و کشورهای خارجی که با ما قرارداد می‌بندند را تأمین و برطرف کنیم. امروز فناوری هسته‌ای یکی از همین فناوری‌های پیشرفته است که همه چیز به آن وابسته است و باید استفاده کنیم و با توجه به پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تولیدات رادیوداروها نمی‌توانیم به کشور خارجی تعهد دهیم.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در رابطه با دستیابی به اهداف سند چشم انداز گفت: باید در سال ۱۴۰۴ به اهداف سند چشم‌انداز دست پیدا می‌کردیم اما می‌شود به این سند بدون تاریخ هم نگاه کرد. مهم‌ترین پیام این سند، توجه به فناوری‌های پیشرفته است، باید در منافع و تاثیرگذاری این فناوری‌ها نقش‌آفرین باشیم نه در استفاده از آن.
وی با اشاره به برنامه کشور برای دستیابی به جایگاه ۱۵ کشور اول در فناوری نانو، اظهار داشت: رهبر انقلاب تاکید کرده‌اند که در هوش مصنوعی باید جز ۱۰ کشور اول باشیم و این یک شعار نیست بلکه یک الزام برای توسعه کشور است. 
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: با ظرفیت بالای علمی و پژوهش و جوانان دانشمند این اطمینان را داریم که در فناوری‌های نوظهور به ویژه در هوش مصنوعی و کوانتوم، امروز در نیروی انسانی و در آینده در پیشرفت و بهره‌برداری دست بالاتر را خواهیم داشت.
اقتصاد ایران در حال گذار به شرایط نوین است
عارف با اشاره به نقش شبکه بانکی در برنامه پیشرفت و توسعه کشور، اظهار داشت: هم باید از خدمات و تلاش‌ها قدردانی کرد و هم باید آسیب‌شناسی کنیم که آیا می‌توانستیم بهتر و بیشتر خدمت کنیم یا اینکه چه مسیری را باید طی کنیم که سهم بیشتری در توسعه کشور داشته باشیم.
وی در ادامه سخنانش به گلایه مردم از ارائه آمارهای متفاوت اشاره کرد و گفت: برخی اختلافات در ارائه آمارها مربوط به عدم توجه به تاریخ و تعریف پایه است.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در عصر اطلاعات، اعداد و ارقام کمی به تنهائی ملاک نیست بلکه کیفیت، گذر و رسیدن به هدف ملاک است؛ جهان در حال دگرگونی است و ماموریت شبکه بانکی ما نیز باید تغییر کند و تلاش کنیم که خود را با شرایط روز وفق دهیم.
تحریم مانع پیشرفت و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست
عارف با تأکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی پولی با کشورهای منطقه، تصریح کرد: با بسیاری از کشورها توافقات کلی و همکاری‌های خوبی صورت می‌گیرد اما به مشکل ارتباط بانکی برخورد می‌کنیم که بخشی ناشی از تحریم‌هاست که البته با ظرفیت کشور توانسته‌ایم آثار تحریم‌ها را به حداقل برسانیم و امروز ادعا می‌کنیم که تحریم مانع پیشرفت، رشد و توسعه و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست اما در حوزه دیپلماسی پولی کم کار کردیم و باید یک تشکیلات مشترک و منظم بانکی با کشورهای منطقه داشته باشیم.
اولویت کشور رشد اقتصادی و حل مشکلات معیشتی است
وی با اشاره به اینکه اقتصاد درحالت گذار به شرایط نوینی است بیان کرد: اولویت کشور رشد اقتصادی و حل مشکلات معیشتی است و نه تنها در برنامه هفتم توسعه که سمت و سوی رشد اقتصادی دارد بلکه نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری در طول سالیان گذشته سمت و سوی اقتصادی به ویژه توجه به حوزه تولید دارد که پس از نامگذاری سال جاری به عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید و خیزش خوب در بخش خصوصی می‌توانیم نه تنها اهداف برنامه توسعه را محقق کنیم بلکه در جهت تولید برای حداقل ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت منطقه و حوزه تمدنی کشور حرکت کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور درخصوص اهمیت سرمایه‌گذاری، تأکید کرد: باید به سرمایه‌ خانگی اطمینان و راهکار دهیم تا این سرمایه از طریق شبکه بانکی برای رشد اقتصادی کشور وارد شود و همچنین در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور نیز اطمینان از سپرده و سرمایه‌گذاری‌های آنها ارائه شود.
عارف با تأکید بر اینکه شرط سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری این است که با تغییر قوانین به تعهدات آسیبی وارد نشود ادامه داد: در گذشته سپرده ارزی برای سرمایه‌گذاران باز می‌شد اما در نهایت با سپرده ریالی و نرخ دولتی به آنان بازمی‌گرداندیم که باید از چنین اقداماتی پرهیز کرد و اعتماد ارزشمند و خوب به سرمایه‌گذار دهیم که در این مسیر بانک‌ها نقش کلیدی دارند.
شبکه بانکی، خود را مسئول برنامه توسعه و پاسخگو به مردم بداند
وی همچنین به تسهیلات تکلیفی در سالیان گذشته در شبکه بانکی کشور اشاره و خاطرنشان کرد:‌ بعد از برنامه سوم توسعه، راهبرد رها کردن تکلیفی بود تا خود بانک‌ها تصمیم بگیرند در چه مسیری سرمایه‌گذاری کنند اما انتظار از شبکه بانکی کشور این است که خود را مسئول برنامه توسعه و پاسخگو به مردم بداند و تسهیلات و اعتبارات مالی خود را فراتر از سودهای چند درصدی وارد کند و به عنوان یک نهاد اجتماعی و ملی مسئولیت اجتماعی قبول کند که مقدمه پیشرفت و توسعه کشور خواهد بود. معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نباید اولویت‌ها به سیستم بانکی تحمیل شود وگرنه مابه ازای آن به سیستم بانکی داده شود تا احساس آزادی کامل در چارچوب برنامه‌ها کنند که این به معنای بانکداری نوین است.
عارف ادامه داد: چنین رویکردی در سیاست‌های بانک مرکزی دنبال شد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی اساسنامه آن اقدامات خوبی صورت گرفت تا بانک مرکزی در مسیر نظام و خدمت به دولت باشد اما به عنوان یک اداره کل دولت شناخته نشود چرا که معتقدیم سیستم دستوری مشکلات زیادی به بار می‌آورد.
اقتصاد مقاومتی؛ راهبرد اصلی کشور در شرایط تحریمی و غیرتحریمی
عارف همچنین درخصوص اهمیت اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تأکید کرد: با تلاش و جدیت برای اقتصاد مقاومتی و پایداری و مقاوم سازی اقتصاد به دلیل برخی قوانین و ضوابط به خوبی نپرداختیم که باید سیاست‌های اقتصاد مقاومتی راهبرد اصلی کشور تحت هر شرایطی تحریمی و غیرتحریمی باشد.
وی با تأکید بر اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد بلندپروازانه نیست و نظام بانکی می‌تواند برای رسیدن به این شاخص ورود کند، افزود: ما نمی‌توانیم به رشد کمتر از ۸ درصد بیاندیشیم و باید دید از چه محلی می‌توان به این رشد رسید که البته در برنامه هفتم توسعه سهم بالایی به بهره‌وری داده شده و 2/5 واحد از ۸ واحد رشد ۸ درصدی مختص به بهره‌وری است که بانک‌ها نیز می‌توانند با بهره‌وری پول به دولت در رسیدن به این هدف کمک کنند. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به دغدغه و راهبرد تولید در کشور گفت: باید تمامی نیازهای خود را تأمین کنیم چرا که انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و امروز کشورهای جهان اذعان می‌کنند که دست جمهوری اسلامی ایران قبل از تحمیل سیاست‌ها باز است.
مردم به ما اجازه نمی‌دهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هسته‌ای بمانیم
عارف همچنین با اشاره به نقش فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تأکید کرد: امروز طرف خارجی ادعا می‌کند که اگر دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستید نباید غنی‌سازی کنید و ما اورانیم غنی شده را برای تولید و نیازهای کشور تحویل می‌دهیم که در گذشته نیز چنین وعده‌هایی می‌دادند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتاد و این درحالی است که به خوبی از رآکتورها و کاربردهای آن در داخل ایران به خوبی آگاه هستند. وی تصریح کرد: رآکتور امیرآباد تهران اورانیوم موردنیاز غنی‌سازی ۲۰ درصد را نداشت اما جوانان ایرانی تولید کردند و حال طرف مذاکره‌کننده با آن سابقه بدعهدی در تحویل اورانیم به ما اعلام می‌کند که اگر به دنبال کاربرد صلح‌آمیز هستید از خارج وارد کنید. نمی‌توان به آنها اعتماد کرد و چه ضرورتی وجود دارد که وابسته باشیم در حالی که شعار انقلاب اسلامی استقلال، خوداتکایی و خودکفایی بود که امروز می‌توانیم علاوه‌بر اینکه همه نیازهای خود را برطرف کنیم بلکه به کشورهای دوست، همسایه و منطقه نیز عرضه کنیم. معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: در هیچ بخشی وابسته نمی‌مانیم اما تعامل، همکاری و مشارکت را قبول داریم و امروز راهبرد کشور این است که در همه زمینه‌ها به ویژه ‌های‌تک خودکفا شویم.
عارف با بیان اینکه باید به اتکاء فناوری‌های پیشرفته داخلی نیازهای خود و کشورهای خارجی که با ما قرارداد می‌بندند را تأمین و برطرف کنیم، ادامه داد: امروز فناوری هسته‌ای یکی از همین فناوری‌های پیشرفته است که همه چیز به آن وابسته است و باید استفاده کنیم و با توجه به پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تولیدات رادیوداروها نمی‌توانیم به کشور خارجی تعهد دهیم و بعد اورانیوم ۲۰ درصد را به ما تحویل ندهند که البته مردم به ما اجازه نمی‌دهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هسته‌ای بمانیم در غیر این صورت انقلاب اسلامی به پیروزی نمی‌رسید چرا که مهم‌ترین پیام آن استقلال و همکاری بود.