گزارش کیهان از روزهای پُرکار یمن از سرنگونی جنگنده آمریکا تا شلیک به قلب حیفا
سرویس خارجی-
در این روزها فعالترین شاخه مقاومت، شاخه یمن است که اهداف آمریکایی و... در آبها تا اراضی اشغالی از حملات آن در امان نیست.
زمانی که یکی از طرفینِ جنگ، با وجود نابرابری شدید در منابع، بتواند قواعد صحنه را تغییر دهد، اینجاست که تحول در ماهیت جنگ صورت گرفته است. اکنون یمن در چنین نقطهای ایستاده است. اگر در گذشته ابزار جنگی و تکنولوژی برتری را تعریف میکردند، امروز این یمن است که از دل محاصره، با دسترسی محدود و در به اصطلاح انزوای بینالمللی، توانسته با ابتکار، استمرار و انعطاف عملیاتی، در برابر بلوک نظامی غرب و رژیم اسرائیل نقش کنشگرِ خلاق را ایفا کند. سقوط جنگنده
اف-۱۸ و حمله به حیفا صرفاً اتفاقاتی نظامی نیستند؛ بلکه نمودهایی از نوعی جابهجایی در تصور امنیت، مرز و اقتدار هستند. اگرچه این تحولات هنوز به تغییر کامل توازن قوا منجر نشدهاند، اما نشان میدهند که حتی بازیگران غیردولتی و تحت محاصره نیز میتوانند در بازداشتن دشمن مدعی از برخی اقدامات نظامی یا تحمیل هزینههای پیشبینینشده بر او، نقش مؤثری ایفا کنند.
«یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، دوشنبه (8 اردیبهشت) عصر، از حملات تلافیجویانه ارتش یمن به ناو هواپیمابر «ترومن» آمریکا در دریایی سرخ خبر داد. ساعاتی پس از آن، دوشنبهشب، نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیهای کمابیش گنگ، از «غرقشدن» یک فروند جنگنده اف-۱۸ این ناو در دریای سرخ خبر داد. اما بحث در مورد این اتفاق همچنان داغ است، چرا که اف-۱۸ بهطور خاص برای ایفای نقش در نبردهای مدرن و انعطافپذیری در شرایط مختلف عملیاتی ساخته شده و از آن به عنوان یکی از نمادهای تسلط هوائی و دریایی آمریکا یاد میشود! سقوط چنین «نمادی» در منطقهای مانند دریای سرخ به تنهائی میتواند ابعاد تازهای از تغییر موازنه قدرت را روایت کند.
اعتراف به شاهکار یمنیها
«هال کمپفر»، تحلیلگر حوزه امنیت ملی در «فاکسنیوز»، شبکه محافظهکاران و جمهوریخواهان آمریکایی، درباره این اتفاق گفت: «ناو هواپیمابر هریترومن مدتهاست مشغول عملیات نظامی فشرده و شبانهروزی در مبارزه با حوثیها است! قطعاً همه خدمه این ناو خسته هستند! حوثیها به این ناو حمله کردند و این کشتی مجبور به تغییر مسیر شد! شاید زمانی که آنها داشتند این جنگنده را جابهجا میکردند، در همین حین همهچیز از کنترل خارج شد!» با زیرنویس فارسی میبینید و میشنوید. این سخنان در واقع اعتراف تلویحی به آنکه سقوط جنگده پیشرفته آمریکایی کار یمنیهای بوده است.
بیخود نیست که روزنامه «تلگراف»، چاپ لندن، در سرمقالهای با هشدار نسبت به پیوستن انگلیس به جنگ آمریکا علیه یمن در یمن، این جنگ را «بیملاحظه» خواند و نوشت: «هرکس در یمن بجنگد، غالباً بازنده خواهد بود. مشخص نیست دلیل پیوستن بریتانیا به این کارزار چیست و چه نتایجی از اقدام نظامی در یمن انتظار میرود.»
رهبر مقاومت یمن از سقوط اف-18 میگوید
«سید عبدالملک بدرالدین الحوثی»، رهبر مقاومت یمن، پنجشنبه، در سخنرانی به مناسبت سالروز «فریاد در برابر مستکبران» اظهار کرد: «مشکل در رهگیری و اسقاط جنگنده اف-۱۸ نه ارزش مادی آن بلکه ارزش معنوی آن بود که موجب آشفتگی آشکار آمریکا شد. روشن است که ناو هواپیمابر ترومن دریای سرخ را ترک خواهد کرد و این به معنای شکست در اجرای ماموریتش است. عملیاتهای رهگیری متعددی علیه جنگندههای آمریکایی در حملات آنها به یمن انجام شد و بسیاری از عملیاتهای آنها ناکام ماندند. گاهی آمریکا عملیاتهای خصمانه خود را از فاصلههای دور پیش از ورود به حریم هوائی یمن اجرا میکند اما آمریکا در تحقق اهداف خود شکست خورده و نمیتواند توانمندیهای ما را از بین برده یا تضعیف کند و توان متوقفکردن عملیاتهای ما را نیز ندارد. آمریکا نتواست اراده و روحیه مردم ما را از بین ببرد.»
آمریکا نمیتواند ما را متوقف کند
سید الحوثی تأکید کرد: «عملیات ما در عمق فلسطین اشغالی ادامه دارد و آمریکا نمیتواند آن را متوقف کند، عملیاتهای دریایی ادامه دارند و کشتیرانی اسرائیل در دریای سرخ، بابالمندب، خلیج عدن و دریای عرب (شمال اقیانوس هند) کاملاً متوقف شده است و دشمن صهیونیستی نسبت به امکان دوباره کشتیرانی در دریای سرخ ناامید شده است. تقابل با شناورهای دریایی آمریکا و در رأس آنها ناوهای هواپیمابر آن ادامه دارند، ۲ ناو هواپیمابر ترومن و وینسون سعی دارند با تکنیک فرار از عملیاتهای ما جلوگیری کنند. جنایاتی که آمریکا در حق مهاجران آفریقایی مرتکب میشود، باید از سوی تمام جهان محکوم شود.»
انتقاد از وضع امت
سید مقاومت در ادامه با اشاره به تلاشهای دشمن برای تضعیف انگیزههای مقابله و ایجاد یأس و ناامیدی گفت: «امت ما کوچک نبوده و تعداد و امکانات آن کم و ضعیف نیست، جغرافیای آن محدود نیست که دشمن بتواند به آسانی جنگ را به نفع خود تمام کند و هیچ توجیهی برای پذیرش وضعیت فعلی امت ما وجود ندارد و شرایط کنونی امت ما، تصویر نهائی ترسیمشده و برنامهریزیشده برای آن از سوی دشمن نیست. طرح صهیونیستی علیه امت ما در چارچوب رسیدن به اهداف فاجعهبار و ویرانگری است اما برخی نگاه جامع و واقعبینانهای به آن نداشته و آن را به عنوان حوادثی جزئی بررسی میکنند، هدف نهائی که میتوانیم برای این طرح متصور شویم، کنترل بر مکه و مدینه و بخشهای وسیعی از کشورهای عربی است، با بررسی مواضع ۲۰ سال قبل امت اسلامی متوجه ضعف بزرگی در برخورد آنها با مسئله فلسطین میشویم.»
پشت حزبالله لبنان میایستیم
الحوثی درباره تحولات لبنان نیز با اشاره به استمرار حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و ارتکاب انواع جنایات از جمله قتل، تخریب و ویرانی، گفت: «در این هفته دشمن پایگاههای جدیدی را در لبنان ایجاد کرد که این نقض آشکار و جدی توافقنامهها و به معنی واقعی کلمه اشغالگری است. ضعف در موضع رسمی لبنان درواقع گواه آشکاری بر لزوم حمایت از مقاومت است، مقاومت لبنان هنوز بازدارنده واقعی دشمن صهیونیستی است و اگر این مقاومت نبود، دشمن جرأت یورش به لبنان و کنترل کامل بر آن را پیدا میکرد...»
او در پایان همچنین با اشاره به حضور گسترده مردم یمن در راهپیماییها در استانهای مختلف این کشور و برگزاری ۹۰۱ راهپیمایی در هفتههای گذشته از یمنیها برای حضور دوباره در راهپیماییهای دیروز در سراسر یمن دعوت کرد. این راهپیمایی نهصدودوم نیز دیروز برگزار شد. مردم یمن دیروز (جمعه) دهها راهپیمایی را در مناطق و استانهای مختلف این کشور
در راستای همبستگی با مردم فلسطین در غزه برگزار کردند.
حمله به پایگاه هوائی حیفا
به گزارش ایسنا، «سرتیپ یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، روز جمعه با بیان اینکه سامانههای دشمن در رهگیری موشکی که منطقه اشغالی حیفا را هدف قرار داده بود، شکست خوردند، تأکید کرد: «عملیات پشتیبانی ما تا توقف تجاوز و لغو محاصره غزه ادامه خواهد یافت. این عملیات با موشک بالستیک هایپرسونیک فلسطین۲ انجام شد که با موفقیت به هدف خود رسید. ما به مجاهدین در نوار غزه و عملیات قهرمانانه آنها علیه دشمن اسرائیلی درود میفرستیم و تا توقف تجاوز و لغو محاصره در کنار آنها میایستیم.» گفتنی است، رسانههای عبری بامداد جمعه گزارش دادند که «آژیر حمله هوائی در تقریباً ۲۵۰ شهر، شهرک و منطقه صنعتی» در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد. ساعاتی بعد نیز منابع اسرائیلی خبر دادند به دنبال این حمله آژیرهای خطر در شهر اشغالی حیفا و مناطق اطراف آن به صدا درآمده و شهرکنشینان به پناهگاهها رفتهاند. بر اساس گزارشها، ارتش اسرائیل برای خنثیسازی این حمله چند موشک رهگیر شلیک کرده است. صدای دستکم 3 انفجار در پی این عملیات در چندین نقطه از مناطق مرکزی فلسطین اشغالی به گوش رسیده است. منابع عبری میگویند به دنبال این حمله در شهر «طمره» در شمال اراضی اشغالی فلسطین آتشسوزی شده است. سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز همزمان با راهپیمایی میلیونی صنعا در حمایت از غزه اعلام کرد: یک عملیات نظامی علیه یک هدف حیاتی دشمن اسرائیلی در منطقه اشغالی حیفا انجام دادیم. در پایان گفتنی است، مسیر کنونی یمن نشان میدهد که استمرار فشار نظامی، لزوماً، به فرسایش اراده یا خاموشی مقاومت منجر نمیشود. اتفاقاً تجربه جنگ یمن این فرضیه را به چالش کشیده که انزوا و بمباران گسترده، حتماً به نتیجه سیاسی دلخواه خواهد انجامید. در برابر تکنولوژی، شبکهسازی مردمی؛ در برابر ناو هواپیمابر، پهپاد و موشک بومی؛ و در برابر ماشین جنگی، پویایی اراده دیده میشود. اگر روند به همین شکل ادامه یابد، یمن نهتنها تهدیدی برای خطوط کشتیرانی دشمن خواهد ماند، بلکه به مرور، الگویی تازه برای دیگر گروههای مقاومت در مناطق درگیر نیز شکل خواهد داد.