در دیدار وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان مطرح شد
تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه امکان افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان وجود دارد، گفت: موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و کشورهای اوراسیا، سطح روابط دو و چندجانبه را گسترش خواهد داد و ما آمادگی داریم که در زمینه «صدور خدمات فنی و مهندسی» و نیز «انتقال فناوری» کار مشترکی انجام دهیم.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در دیدار وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان با بیان اینکه مهمترین راهبرد دولت چهاردهم همکاری با کشورهای همسایه، کشورهای حوزه اوراسیا و اکو و حوزه تمدنی مشترک است، گفت: در مسئولیتهای مختلف، سفرهای کاری خوب و به یادماندنیای به کشور شما داشتهام و از جمله در سال ۱۹۹۵ در زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم سفری به کشور شما داشتم، همچنین در زمانی که وزیر ارتباطات و رئیس کمیسیون مشترک ایران - قرقیزستان بودم نیز به کشور شما سفر کردم و همکاریهای خوبی برای ارتقای سطح روابط دو کشور داشتیم، علاوهبر این بیش از دو دهه قبل به عنوان معاون اول رئیسجمهور به بیشکک سفر کردم که خاطرات فراموش نشدنی از کشور زیبا و مردم خوب، خونگرم و فرهنگدوست قرقیزستان در ذهن دارم.
وی در ادامه افزود: راهبرد ما در دولت چهاردهم توسعه روابط با قرقیزستان است البته بعضاً بوروکراسیهای موجود در دستگاههای اداری دو طرف وجود دارد که باعث شده با یک حرکت جهشی روبهرو نباشیم اما اکنون زمان آن رسیده است که این امر مهم اتفاق بیفتد.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: با انگیزهای که در رؤسای ایرانی و قرقیزی کمیسیون مشترک وجود دارد، چهاردهمین کمیسیون مشترک، در توسعه سطح روابط میتواند آینده روشنی را بسازد.
بخش خصوصی دو کشور به میدان بیایند
عارف در ادامه با بیان اینکه مکمل بودن اقتصاد دو کشور خصوصاً در زمینه تولیدات کشاورزی و عضویت در اتحادیههای مشترک، هر دو کشور را مصمم میسازد تا برای ارتقای سطح روابط تلاش کنند، گفت: برای آنکه به اهداف بالاتری برسیم، بخش خصوصی دو کشور باید به میدان آمده و فعالتر از گذشته کار کنند.
وی یادآور شد: موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و کشورهای اوراسیا، سطح روابط دو و چندجانبه را گسترش داده و آمادگی داریم که در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و نیز انتقال فناوری همکاری کنیم.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به ظرفیت گردشگری دو کشور، گفت: گردشگری، فرصت مناسبی برای شهروندان دو کشور ایجاد میکند تا هم ظرفیتهای همکاری را بیشتر بشناسند و هم از اماکن و مناطق دیدنی دو کشور بازدید کنند که امیدواریم در قالب مذاکرات کمیسیون مشترک، تسهیلات لازم برای رونق این همکاریها توافق شود. ما مانعی بر سر راه توسعه روابط دو کشور نمیبینیم.
وزیر اقتصاد قرقیزستان: به صورت جدی پیگیری لغو روادید هستیم
«سیدیکوف باکیت تولموشویچ» وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه بالای علمی عارف، گفت: ما شما را به عنوان فردی میشناسیم که زندگیاش را در خدمت علم قرار داده و شما را حقیقتا به عنوان «دکتر عارف» میشناسیم.
وی افزود: ما روابط دوجانبه را بسیار جدی تلقی میکنیم و در زمینه برقراری خط هوائی و لغو روادید نیز به صورت بسیار جدی پیگیر هستیم و با فراهم شدن زمینه عملی این دو کار، جریان سرمایهگذاری و صادرات گسترش خواهد یافت، امیدواریم مراودات اقتصادی ما به سطح بالاتری ارتقا یابد.
«سیدیکوف باکیت تولموشویچ»، وزیر اقتصاد و بازرگانی قرقیزستان همچنین به دولت و ملت ایران به خاطر وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، تسلیت گفت.
وی با تقدیر از سرمایهگذاری مشترک ایران در پروژههای کشورش گفت: قرقیزستان در سه سال اخیر به طور متوسط، رشد ۹ درصدی را محقق کرده است و در سه ماهه اول امسال نیز رشد ۱۳ درصدی داشته که امیدواریم با ارتقای سطح روابط، همکاری نزدیکتری با ایران داشته باشیم.
عارف: با عوامل حادثه بندر شهید رجایی برخورد قانونی میکنیم
محمدرضا عارف، همچنین با حضور در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران از هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران بازدید کرد.
وی در این بازدید که با همراهی وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد، در غرفههای مختلف این نمایشگاه حضور یافت و در جریان آخرین ظرفیتها و توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف از جمله آخرین دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان قرار گرفت.
معاون اول رئیسجمهور حین این بازدید و گفتوگو با فعالان اقتصادی و صادراتی بخش خصوصی از مشکلات و خواستههای آنان مطلع شد و دستورات لازم را برای حل مشکلات آنان صادر کرد.
وی یادآور شد: ارائه توانمندیهای داخلی در کنار تولیدات و ظرفیتهای کشورهای خارجی در این نمایشگاه میتواند برای ارتقای سطح صنعت بسیار مفید باشد و در عین حال تعامل و همفکری بیشتری را با کشورهای جهان ایجاد میکند و کمک میکند در راهبرد جذب سرمایههای مشترک موفق باشیم.
صنایع بزرگ در تولید برق مشارکت داشته باشند
معاون اول رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامههای دولت برای رفع ناترازی به ویژه در حوزه برق و برای صنعت در کشور تاکید کرد: بخش صنعت بهخوبی متوجه شده است به دلیل نیاز به برق باید در این زمینه ورود کند و راهبرد بخش صنعت با هدایت وزیر صنعت، معدن و تجارت این است که صنایع بزرگ در تولید برق مشارکت داشته باشند و حداقل نیاز خود را تامین کنند.
عارف افزود: از صنایع بزرگ و مادر انتظار میرود که به تامین پایدار برق کشور کمک کنند و باید در جریان اقدامات بخش صنعت کشور قرار بگیریم تا ببینیم تا چه میزان به وعدههای خود عمل کردند.
وی در پاسخ به سؤالی خصوص اقدامات دولت برای برخورد با عوامل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس تاکید کرد: وزیر کشور از همان ساعت ابتدائی این حادثه در محل حضور داشت و با تسلط رئیسجمهور و پیگیریهای وزیر کشور به دنبال عوامل این حادثه هستیم و راهبرد ما این است که در اولین فرصت بتوانیم اطلاعات خوبی از علل حادثه به مردم خوب کشورمان بدهیم و موضع همه مسئولین این است که پیش داوری نکنند.
معاون اول رئیسجمهور در خصوص امدادرسانی به مصدومان این حادثه گفت: تعدادی از آسیب دیدگان همچنان در مراکز درمانی بستری و در حال رسیدگی توسط کادر درمان هستند. مجددا به خانوادههای کسانی که عزیزان خود را در این حادثه غمبار از دست دادهاند بار دیگر تسلیت میگوییم.
وی تاکید کرد: باید به توقعات و سؤالات مردم در خصوص علل این حادثه پاسخ دهیم و در صورت خطا و قصور قطعاً با عوامل این حادثه برخورد قانونی خواهیم کرد و اگر موانعی در مقررات و ضوابط نیز وجود دارد باید قطعا اصلاح شود تا شاهد حوادث اینچنینی نباشیم.
زیمبابوه یکی از شرکای مهم ایران در قاره آفریقا است
معاون اول رئیسجمهور همچنین در دیدار با «کنستانتین چیونگا» معاون رئیسجمهور زیمبابوه با تاکید بر اهمیت گسترش روابط دو کشور بهویژه در حوزه تجاری و اقتصادی همپای سطح بالای روابط سیاسی افزود: شناخت کامل مقامات زیمبابوه از ظرفیتهای ایران، زمینهها را برای توسعه روابط فراهم کرده است بنابراین میتوانیم مکمل یکدیگر باشیم.
عارف گفت: کمیسیونهای مشترک همکاری دو کشور باید با افزایش فعالیتها و رفع مشکلات و موانع، زمینههای همکاریهای مورد علاقه طرفین را افزایش دهند.
وی با قدردانی از مواضع زیمبابوه در حمایت از جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی به حمایتهای دولت و ملت ایران از ملل آفریقایی بهویژه در جنبش آپارتاید و استقلال از کشورهای استعماری اشاره و تاکید کرد: دو کشور یک مسیر مشترک را برای آزادی و استقلال طی کردند که این اشتراکات زمینه مناسبی برای افزایش تعاملات دو کشور در سطح بینالمللی فراهم کرده است.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه راهبرد دولت چهاردهم استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و تسهیلگری دولت است، گفت: ایران آمادگی کامل دارد تا تجربیات خود را در حوزههای علم و فناوری، خدمات فنی و مهندسی، معدن، کشاورزی و توسعه زیرساختها در اختیار زیمبابوه قرار دهد.
عارف با اشاره به حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای منطقهای تاکید کرد: ایران میتواند در این مجامع منطقهای با زیمبابوه و سایر کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.
«کنستانتین چیونگ» معاون رئیسجمهور زیمبابوه نیز در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه جمهوری اسلامی ایران و زیمبابوه و با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری موفقیتآمیز سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا و همچنین برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران تاکید کرد: جمهوری زیمبابوه آمادگی دارد تا از تجارب ایران در حوزههای مختلف به ویژه معادن، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی و شرکتهای دانشبنیان استفاده کند و ایران در اولویت همکاری زیمبابوه قرار دارد.
معاون رئیسجمهوری زیمبابوه همچنین با ابراز تأسف از حادثه غمبار انفجار در بندر شهید رجایی با خانواده جانباختگان در این حادثه ابراز همدردی و برای مصدومان آرزوی بهبودی کامل کرد.