کد خبر: ۳۰۹۶۰۳
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۷
لاجوردی در نطق میان‌دستور: 

مردم معیشتی پایدار می‌خواهند که وابسته به تیتر اخبار رم و مسقط نباشد

 
 
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز دغدغه و گلایه اغلب مردم ناشی از سوءمدیریت‌ها، سوءکارشناسی‌ها یا کارشکنی‌های موجود است گفت: مردم ایران معیشتی پایدار می‌خواهند که وابسته به تیتر اخبار رم و مسقط نباشد. 
زهره سادات لاجوردی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده مردم تهران در بهارستان روز گذشته (یکشنبه، ۷ اردیبهشت‌ماه) در نشست علنی مجلس شورای اسلامی طی نطق میان‌دستور خود گفت: از مناسبت‌های این هفته، روز کارگر است. نقش کارگران در تولید و پیشرفت جامعه اساسی است. در این شرایط دشوار اقتصادی، بر ما مسئولان واجب است که حامی کارگران باشیم و معیشت، سلامت و امنیت آنان را در اولویت قرار دهیم. 
وی خاطرنشان کرد: سامان‌دهی وضعیت بانک‌ها از دیگر اموری است که دولت باید با قید دوفوریت به آن ورود کند. جلوگیری از دلالی و خلق تورم توسط بانک‌ها باید با سرعت بیشتری صورت گیرد. در حالی که بسیاری از مردم برای دریافت وام‌های خرد سرگردان هستند، طبق گزارش‌های واصله، برخی بانک‌ها از محل منابع مردمی و سودهای حاصل از سوداگری، سالانه مبالغ هنگفتی را به کارکنان خود در قالب وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌کنند. 
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: گرچه این گزارش‌های رسانه‌ای شده، اما بانک مرکزی تاکنون اقدام جدی در این زمینه انجام نداده و کاملاً منفعلانه عمل کرده است. 
لاجوردی ادامه داد: مورد بعدی، بحث نظارت بر قیمت‌هاست که متأسفانه به درستی صورت نمی‌گیرد. با وجود کاهش قیمت دلار، شاهد افزایش بی‌رویه قیمت‌ها هستیم و مشخص نیست این افزایش چشمگیر در ابتدای سال جدید با چه توجیهی رخ داده است. امروز دغدغه و گلایه اغلب مردم ناشی از سوءمدیریت‌ها، سوءکارشناسی‌ها یا کارشکنی‌های موجود است. مردم ایران معیشتی پایدار می‌خواهند که وابسته به تیتر اخبار رم و مسقط نباشد. 
وی افزود: اقتصاد امروز کشور بیش از آنکه قربانی تحریم‌ها باشد، قربانی بی‌عدالتی‌ها، ناکارآمدی‌ها و برخی سوءمدیریت‌ها است. مردم خواهان نظام اقتصادی‌ای هستند که با کاهش نرخ دلار، قیمت‌ها نیز کاهش یابد، نه آنکه افزایش یابد. مردم خواهان خصوصی‌سازی‌ای هستند که منافع آن نصیب همه آحاد جامعه شود، نه تنها عده‌ای خاص. 
لاجوردی تاکید کرد: در حوزه مسکن نیز، از خانم وزیر انتظار می‌رود به اسناد بالادستی، قانون برنامه هفتم و قانون جهش تولید مسکن پایبند باشند. واگذاری زمین به مردم که در برنامه هفتم تصریح شده، باید در اولویت برنامه‌های وزارتخانه قرار گیرد. تأمین مسکن نقشی بسیار مهم در رفاه و رضایت عمومی جامعه دارد. 
وی خاطرنشان کرد: ضمن آرزوی موفقیت برای تیم مذاکره‌کننده، یادآور می‌شوم که در مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن، صیانت از منافع ملت ایران و رعایت خطوط قرمز ترسیم‌شده توسط مقام معظم رهبری الزامی است. باید از بدعهدی‌های غرب در مذاکرات قبلی درس بگیریم و مذاکرات باید بر محور عزت، اقتدار و منافع ملی کشور
صورت گیرد. 
نماینده مردم تهران افزود: در همین روزهای اخیر، در بحبوحه مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن، وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرده و وزیر امور خارجه آمریکا نیز اظهار داشته که ایران حق غنی‌سازی اورانیوم را نخواهد داشت. این در حالی است که بیش از ۷۰ قلم رادیودارو برای بیماران صعب‌العلاج و سرطانی با فناوری هسته‌ای تولید شده و بیش از ۱۰۰ محصول از فناوری هسته‌ای در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و سایر حوزه‌ها در کشور کاربرد دارد. بنابراین موجودیت انرژی هسته‌ای برای ما قطعی، حتمی و غیرقابل چانه‌زنی است. 
لاجوردی در پایان تأکید کرد: دنیا بداند انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در زمره منافع حساس کشور است و هرگز امکان مذاکره درباره موجودیت آن وجود ندارد.
نتیجه مذاکرات باید در راستای لغو تحریم‌ها 
و انتفاع اقتصادی مردم باشد
مالک شریعتی نیاسر، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره مذاکرات غیرمستقیم گفت: ما اعتماد کامل به تیم ایران به ویژه وزیر امور خارجه داریم اما نسبت به آمریکایی‌ها بی‌اعتمادی کامل داریم و نسبت به آنها بدبین هستیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: با تمامی این شرایط اما نتیجه مذاکرات باید طبق ماده 7 قانون اقدام راهبردی باید در راستای لغو تمامی تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی مردم ایران باشد که با گزارش و تصویب در مجلس، مجلس نیز نقش خود را در این حمایت اعلام خواهد کرد.
اجرای طرح آزادسازی قیمت نان
 و پرداخت یارانه مستقیم به خانوارها صورت گیرد
افزون بر اخبار بالا، نادرقلی ابراهیمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان طی تذکر به رئیس‌جمهور برای تعیین تکلیف و حساب‌کشی از بانک‌های خصوصی که در افزایش تورم نقش مؤثری دارند، بیان کرد: در ابلاغ آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت، در معرفی وزیر اقتصادی با شاخص‌های ویژه برای درانداختن طرحی نو و در عین حال غیر وابسته به مکتب پولگرایی و مکتب شیکاگویی تسریع شود. 
وی همچنین در تذکر به سازمان برنامه برای اجرای هرچه سریع‌تر طرح آزادسازی قیمت نان و پرداخت یارانه مستقیم به خانوارها بیان کرد: در این شرایط نان بی‌کیفیت و گران نانوایی‌ها، باعث نارضایتی مردم شده است.
وزارت نیرو برای تأمین برق در روزها گرم کشور تدابیر جدی‌ بیندیشد
علاوه ‌بر اخبار بالا، سعید رحمت زاده، نماینده مردم صومعه سرا در نشست علنی دیروز ضمن گرامیداشت روزهای دختر، معلم، کارگر و شوراها در تذکری شفاهی خطاب به وزیر نیرو گفت: قطع مکرر برق‌های خانگی، برق صنعتی و قطع برق پمپاژهای ایستگاه‌های کشاورزی مردم و کشاورزان را ناراحت کرده است. مجلس بارها در این مورد به شما تذکر داده است، انتظار مجلس و نمایندگان مردم از شما این است که برای تامین برق در روزها و ماه‌های آتی که گرما شروع می‌شود، تدابیر جدی‌تری بیندیشید.
وی در ادامه بیان داشت: از رئیس‌جمهور هم انتظار داریم در اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان عزیز ما، افتخار اجرای این قانون را نصیب دولت چهاردهم کند زیرا حق بازنشستگان بسیار بیشتر از این است که دولت با آن‌ها برخورد می‌کند، همچنین در تعیین تکلیف نیروهای شرکتی توقع ما از رئیس‌جمهور این است که به این قصه پر غصه برای نیروهای شرکتی را پایان دهد.
 بخش مهمی از گلوگاه‌های اقتصادی کشور 
در دست نااهلان است
روز گذشته در صحن، سید اسماعیل حسینی، نماینده مردم شیراز و زرقان طی نطق میان‌دستور ضمن تسلیت جان‌باختن تعدادی از هموطنان در حادثه بندر شهید رجایی گفت: کلان مسئله اول، ارتقا نقش آحاد ملت در اداره کشور انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی تجلی اراده آحاد ملت ایران است و نه صرفاً گروهی از خواص و احزاب؛ هیچ امری موثرتر از حضور واقعی مردم با همه سلایق در اداره کشور نیست.
وی در ادامه عنوان کرد: کلان مسئله دوم، لزوم اصلاح سیاست گذاری اقتصادی و فساد‌زدایی از گلوگاه‌های اقتصادی کشور است. سؤال اساسی این است که چرا با وجود منابع طبیعی سرشار و سرمایه انسانی توانمند عموم مردم و فعالین اقتصادی در مضیقه هستند. یکی از دلایل آن بی‌تدبیری در سیاست گذاری اقتصادی است و دلیل دیگر به گلوگاه‌های اقتصادی کشور برمی‌گردد؛ اساساً گلوگاه‌های مهم اقتصاد در ایران در دست چه کسانی قرار دارد؟ گلوگاه‌هایی مانند نظام بانکی، بخش انرژی، تجارت خارجی و منابع ارزی، صنایع کلیدی مانند پتروشیمی، خودرو فولاد و امثال آن. 
متاسفانه امروز بخش مهمی از گلوگاه‌های اقتصادی کشور در دست نااهلانی است که معتقد به حاکمیت جمهوری اسلامی نیستند و در سایه ضعف نظارت و شفافیت موجودیت سرزمینی کشور را با تهدید مواجه کرده‌اند و اجرای عدالت در افکار عمومی به آرمانی دست نیافتنی بدل شده است.
حسینی بیان داشت: اگر به فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری در سال ۸۰ برای مبارزه با مفاسد عمل می‌کردیم به این‌جا نمی‌رسیدیم. به عنوان نمونه بانک‌های خصوصی متخلف از سرچشمه‌های اصلی تولید تورم در کشور هستند که هم اکنون تعدادی از آنها مبالغ چند صد هزار میلیارد تومانی به بانک مرکزی بدهکار هستند.
بانک‌های خصوصی متخلف را منحل کنید
وی خطاب به سرا قوا پیشنهاد داد: در جلسه سران قوا به اجماع برسید و بانک‌های خصوصی متخلف را منحل کنید این کار شرط لازم اثربخش بودن همه اصلاحات اقتصادی است و بدون آن کنترل تورم امکان‌پذیر نیست.
نماینده مردم شیراز اذعان کرد: کلان مسئله سوم، عدم یکپارچگی و اختلالات جدی در نظام تصمیم‌گیری جزیره‌ای کشور است. تصمیم‌گیری‌های یکپارچه و جسورانه و همراهی اجتماعی در حوزه‌های کلان ضامن پیشرفته است، تجربه نشان داده در موضوعات کلانی که جامع‌نگری با تصمیمات جسورانه و همراهی ناظرین اتفاق افتاده برکات زیادی داشته که نمونه آن دستاوردهای حوزه دفاعی است.
وی عنوان کرد: تصمیمات مهم نیازمند ریسک‌های زیادی است که شایسته است ارکان نظام مسئولیت کلان روندها را بپذیرند و ارزیابی و واکنش‌های خطا محور را به ارزیابی و حمایت‌های شاخص محور قابل اندازه‌گیری تبدیل کند. طوری که لایه‌های تصمیم‌گیری، تصمیمات راهبردی فعلی را گروگان پاسخگویی مبهم و مصونیت‌های کوچک آینده ننماید.
حسینی درخصوص سیاست خارجی، عنوان کرد: در شرایط فعلی که در میانه این مذاکرات قرار داریم حرکت حول وحدت فرماندهی امام انقلاب ضروریست واقع بینی و توجه به نقاط آسیب‌پذیر طرف مقابل و تمرکز بر مزیت‌های سیاسی و سرزمینی ایران می‌تواند تأمین‌کننده عزت و منافع ملی باشد، این نکته نیز قابل تحمل است که دقت در متغیرهای اقتصاد کلان آمریکا و تحولات سه سال اخیر بازارهای مالی نشان می‌دهد که اقتصاد ملی آمریکا همچنان بر قیمت جهانی نفت حساس بوده و امنیت انرژی و ثبات بازار انرژی کالای استراتژیک و مورد تقاضای طرف مقابل است که نباید اهمیت آن از سوی تیم مذاکره‌کننده ما مورد غفلت قرار گیرد. در پایان باید عرض کنم که فرصت نطق سالانه بهترین زمان برای طرح مسائل کلان ملی است و به سایر موضوعات تخصصی و منطقه‌ای در فرصت‌های آتی می‌پردازم.
دولت هرچه سریع‌تر وزیر اقتصاد را مشخص
و به مجلس معرفی کند!
خبر دیگر اینکه، اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در نشست علنی دیروز ضمن عرض تسلیت به خانواده جان‌باختگان در پی حادثه تلخ انفجار بندر شهید رجایی و عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته معلم و روز کارگر، با اشاره به جنایت‌ها و نسل‌کشی رژیم اشغالگر قدس، گفت: رژیم غاصب صهیونیستی در جنایاتی که به طور کامل از طرف شیطان بزرگ یعنی آمریکا حمایت همه‌جانبه می‌شود، هر روز مردم بی‌گناه و بی‌پناه غزه را به خاک و خون می‌کشد. از آزادی‌خواهان جهان و ملت‌های مسلمان می‌خواهم که در مقابل این ظلم ساکت نباشند و اقدامات اساسی برای جلوگیری از این جنایت‌ها را هر روز دنبال کنند تا به نتیجه مطلوبی برسیم. 
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی همچنین از هیئت دولت، به‌ویژه رئیس‌جمهور درخواست کرد هرچه سریع‌تر وزیر امور اقتصاد و دارایی را مشخص و به مجلس معرفی کنند.
ضرورت ممانعت از کنز طلا، احتکار ارز و املاک
افزون بر تذکرات مطرح شده، رسول بخشی دستجردی، نماینده مردم اصفهان نیز در نشست علنی متذکر شد: در طول سال‌های گذشته، قیمت طلا نسبت به اقلام بسیاری از کالاها بالاترین رشد قیمت را داشته است. این مورد در حالی است که دولت ما و بانک مرکزی پیوسته طلا و سکه عرضه کرده و استدلال می‌کند که طلا می‌فروشیم تا نقدینگی را جمع کرده و جلوی تورم رو بگیریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس اضافه کرد: تورم ناشی از رشد نقدینگی است نه سطح نقدینگی که وقتی سطح نقدینگی را کم می‌کنید، رکود ایجاد می‌کنید. ناترازی نیز در بانک‌ها و اقتصاد ایجاد می‌کنید.
وی افزود: زمانی که تولید تشنه وام است، به او وام ندهید یعنی رکود، یعنی افزایش نرخ بهره در بازار و همچنین راهکار برای کنترل رشد نقدینگی افزایش قیمت‌ها از جمله قیمت انرژی یا قیمت بنزین نیست بلکه راهکار آن کاهش بهره‌وری پول است. بهره در بانک‌ها بسیار بالاست. باید بهره را به صفر رساند و راهکارش ممانعت از کنز طلا، احتکار ارز و املاک
است.
موافقت با تقاضای دو فوریت لایحه کنترل قیمت دارو 
و شیر خشک و نهاده‌های دامی 
همچنین درجلسه روز گذشته، نمایندگان مجلس در جریان بررسی تقاضای دو فوریت لایحه اصلاح جز (یک) بند (ذ) تبصره یک قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با دو فوریت آن با ۱۵۶ رأی موافق، ۶۵ رأی مخالف، ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در نشست علنی موافقت کردند. 
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: دولت بودجه ۱۴۰۴ ابلاغ کرده و من فکر نکنم هنوز به دست دستگاه‌های اجرائی هم رسیده باشد بنابراین قید دو فوریت برای این موضوع لازم نیست و باید یک فوریت آن رأی بیاورد تا مشخص شود که موضوع چیست؟
محمدرضا صباغیان بافقی‌نماینده مهریز، بافق، بهاباد، ابرکوه و خاتم نیز در مخالفت با دوفوریت این لایحه اظهار داشت: اطلاعاتی که در سیستم بارگذاری شده، اطلاعات جامع و کاملی نیست و باید توضیح داده شود که جز بند فلان تبصره فلان چه موضوعی است که اصلاح خواهد شد. 
این نماینده مجلس در دوره دوازدهم اضافه کرد: اگر خواهان اصلاح هستیم با کاهش درآمد رو‌به‌رو خواهیم شد و کاهش درآمد برای بخش هزینه‌ای نیز ایجاد مشکل می‌کند بنابراین باید برای رفع گرانی راه دیگری را انتخاب کنیم. 
مهرداد گودرزوند چگینی، نماینده مردم رودبار در موافقت با دوفوریت این لایحه بیان داشت: بحث حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان باید مورد توجه باشد چراکه حقوق گمرکی دارو و مواد اولیه آن شامل مواد مصرف پزشکی، شیر خشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن و همچنین نهادهای دامی و کشاورزی باید اصلاح شود. 
نماینده مردم رودبار در مجلس اضافه کرد: این فوریت از این جهت مهم است که قطعا اگر ما این مورد را امروز به تصویب نرسانیم، خسارت زیادی بر مملکت و مردم ما ایجاد می‌کند و برای اینکه ما جلوی گرانی رو بگیریم بایستی به دولت کمک کنیم و این موضوع را با دو فوریت به نتیجه 
برسانیم. 
همچنین، سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات و زیر کوه در موافقت با دوفوریت این لایحه ابراز داشت: موضوع بحث دارو و سلامت مردم است. چه چیزی مهم‌تر از بحث سلامت مردم داریم. اگر امروز وارد بازار دارو شوید، مستاصل و درمانده
می‌شوید. 
نماینده مردم قائنات و زیر کوه در مجلس افزود: حمایت مجلس شورای اسلامی از حوزه سلامت مردم باید صورت گیرد. امروز اگر شما وارد حوزه سلامت شوید، می‌بینید که در چند موضوع شاهد گرانی‌ها هستیم. اول از آن ۸۰ درصد از هزینه درمان از جیب بیمه‌ها، از جیب بیمار می‌رود. 
وی ادامه داد: فوریت این موضوع برای ما مهم است چون می‌تواند به بخش جزئی از هزینه‌های تامین دارو، به بخشی از تجهیزات پزشکی و ملزومات آن کمک کند بنابراین باید با دوفوریت آن موافقت شود.