کد خبر: ۳۰۹۳۲۳
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۵
با رونمایی از یک بسته تأمین مالی معرفی شد

فرصت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت به ارزش ۱۳۵ میلیارد دلار

 
 
 
بسته تأمین مالی صنعت نفت در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران رونمایی شد. همچنین وزیر نفت از ارائه بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری و تأمین مالی با ارزشی بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت، «محسن پاک‌نژاد» وزیر نفت دیروز در آئین گشایش رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران» با اشاره به تدبیر رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری امسال به‌عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: این نام‌گذاری تنها یک شعار نیست، بلکه نقشه راهی جامع برای همه بخش‌های اقتصادی کشور، به‌ویژه صنعت نفت و گاز محسوب می‌شود. با برگزاری این رویداد، گامی مؤثر در راستای تحقق این تدبیر حکیمانه برداشته‌ایم.
وی با اشاره به تمرکز این رویداد بر سه محور «سرمایه‌گذاری»، «تولید» و «تحول ساختاری» بیان کرد: وزارت نفت تاکنون ۱۶ قرارداد در قالب IPC برای توسعه ۲۳ میدان نفتی و گازی با مجموع سرمایه‌گذاری بیش از ۲۷ میلیارد دلار امضا کرده است که از این تعداد، ۹ قرارداد با ارزشی بالغ بر
 ۱۳ میلیارد دلار در مرحله اجرا قرار دارند و بقیه نیز در آستانه نهائی شدن و در شرف تنفیذ هستند.
  امکان جذب سرمایه‌های خرد مردمی
 برای نخستین بار
 وزیر نفت از امضای قرارداد فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری حدود
۱۷ میلیارد دلار به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه اخیر یاد کرد و گفت: امیدواریم این قرارداد نیز به‌زودی تنفیذ شود و اجرای آن با مشارکت پیمانکاران بزرگ داخلی آغاز شود.
پاک‌نژاد از ارائه بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری و تأمین مالی با ارزشی بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری خبر داد و اظهار کرد: ارزش راهبردی این فرصت‌ها فراتر از حجم سرمایه‌گذاری بوده و اصلی‌ترین مزیت این بسته‌ها در طراحی نوین ابزارها، قراردادها و تسهیلات است که با هدف کاهش ریسک سرمایه‌گذار، تسریع بازگشت سرمایه و افزایش شفافیت ساختار پروژه‌ها ارائه شده‌اند.
وی ادامه داد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در رابطه با طیف متنوعی از پروژه‌ها ارائه شده است که می‌توان به «توسعه ۱۰۰ میدان نفتی و گازی»، «طرح‌های نوآورانه در جمع‌آوری گازهای مشعل»، «احداث واحدهای فرآورشی سریع‌الاحداث»، «خطوط انتقال»، «ایستگاه‌های تقویت فشار» و حتی «پروژه‌های توپکرانی هوشمند» اشاره کرد.
وزیر نفت با اشاره به امضای مشارکت‌نامه اعضای سهامدار صندوق تضمین نفت با سرمایه ۳۰۰ میلیون یورویی و ظرفیت صدور ضمانت‌نامه تا سقف شش میلیارد دلار، گفت: این صندوق با مشارکت شرکت ملی نفت ایران، بانک‌ها، بورس انرژی و شرکت‌های اکتشاف و تولید برای پشتیبانی از سرمایه‌گذاران در پروژه‌های بالادستی طراحی شده است.
پاک‌نژاد معرفی ابزار جدید تأمین مالی جمعی با نام «پتروکراد» را یکی دیگر از دستاوردهای رویداد تحول در سرمایه‌گذاری برشمرد و بیان کرد: این ابزار برای نخستین بار امکان جذب سرمایه‌های خرد مردمی از مسیر بازار سرمایه را در صنعت نفت فراهم می‌سازد.
وی ادامه داد: همچنین از دیگر اقدام‌های شاخص در این رویداد می‌توان به واگذاری گازهای مشعل با نرخ پایه صفر به سرمایه‌گذاران طرح‌های جمع‌آوری اشاره کرد.
 نیاز به سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد دلاری داریم
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس‌جمهور هم در این مراسم گفت: ایران با مجموع معادل
۳۸۰ میلیارد بشکه نفت خام درمجموع رتبه اول ذخایر را در سطح جهان در اختیار دارد. وابستگی اقتصاد کشورمان به درآمدهای نفتی سبب شده است این صنعت از اهمیتی راهبردی برخوردار باشد. 
وی با تأکید بر اینکه صنعت نفت و گاز از مزیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های کشور ما در جذب منابع به‌شمار می‌رود، ادامه داد: سرمایه‌گذاری در صنایع بالادست نفت و گاز عمدتاً شامل توسعه میدان‌های نفتی و گازی، بلوک‌های اکتشافی، جمع‌آوری گازهای مشعل، احداث خطوط لوله مخازن ذخیره‌سازی تقویت فشار گاز، آب‌شیرین‌کن‌ها، طرح‌های بهینه‌سازی و... است.
معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه رشد هشت درصدی اقتصادی مورد تأکید در برنامه هفتم پیشرفت، اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم با هدف تبدیل ایران به مرکز مبادلات انرژی منطقه، باید حجم صادرات و واردات گاز به‌ترتیب ۴۰ میلیارد مترمکعب و ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش یابد. برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم پیشرفت برای صنعت نفت و گاز سرمایه‌گذاری بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار نیاز است.
عارف ادامه داد: بخش عمده‌ای از این سرمایه‌گذاری باید از منابع داخلی و خارجی تأمین شود. افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز، توسعه پالایشگاه‌ها و ارتقای فناوری‌های مرتبط، از اولویت‌های اصلی این برنامه است. در شرایط کنونی فرآیندهای تأمین مالی سرمایه‌گذاری وزارت نفت از صندوق توسعه ملی و انعقاد قراردادهای نفتی و اوراق مشارکت است، البته طی چند سال اخیر مشارکت بانک‌های کشور نیز در این حوزه برجسته شده است.
 زمان قراردادهای صنعت نفت به ۶ ماه کاهش یافت
«حمید بورد» مدیرعامل شرکت ملی نفت هم در مراسم دیروز از مصوبه اخیر شورای اقتصاد در کاهش حداکثر زمان قراردادهای صنعت نفت به شش ماه خبر داد.
وی با بیان اینکه این مصوبه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در کوتاه‌کردن زمان قراردادها و با هماهنگی ارکان مختلف دولت تدوین و اجرائی شده است، اظهار کرد: در فرصت‌های سرمایه‌گذاری دیده شده در صنایع بالادستی نفت و گاز، توسعه حدود ۵۰ میدان نفتی و ۵۰ میدان گازی برنامه‌ریزی شده است.
بورد افزود: برای جذب سرمایه‌گذاری، ضریب بازدهی سرمایه را نزدیک به کشورهای منطقه کرده‌ایم که بین ۲۰ تا ۲۳ درصد متغیر خواهد بود.