نه به کیفیت پایین خودرو و تعرفههای سنگین واردات
وزیر راه و شهرسازی بر ادامه پویش نه به تصادف در کنار نه به کیفیت پایین خودروها و نه به تعرفههای سنگین خودروها تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری، مهمترین اقدامات انجام شده توسط این وزارتخانه را در ایام سفرهای نوروزی در تمامی بخشهای حملونقلی اعم از جادهای، ریلی، بنادر و هوائی تشریح کرد.
او گفت: به پیشنهاد وزارت بهداشت، پویش «نه به تصادف» عملیاتی شد و در این پویش به طور خاص سازمان حملونقل جادهای ذیل پویش نه به تصادف، با شعار محوری «شش دنگ برانیم» را در سراسر کشور کلید زد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: آمارهای صحیح از کاهش تلفات سفرهای نوروزی و میزان رضایتمندی مسافران در بخشهای مختلف حملونقل بعد از پایان سفرهای نوروزی و از طریق مراجع ذیصلاح اعلام عمومی خواهد شد.
صادق با تاکید بر اینکه پویش نه به تصادف تنها مختص به ایام نوروز نیست و باید در تمامی سال جریان داشته باشد توضیح داد: از حدود
۲۰ هزار نفر تلفات جادهای حدود یکهزار نفر در سفرهای نوروزی کشته میشوند و بنابراین، این نکته مهمی است که پویش نه به تصادف باید در طول سال هم جریان داشته باشد.
او افزود: باز هم تاکید میکنم در کنار نه به تصادف، حتماً باید نه به کیفیت پایین خودرو، نه به تعرفههای سنگین واردات ناوگان عمومی نیز مورد توجه باشد و البته توجه به ایمنی جادهها نیز در اولویت همه اعضای کمیسیون ایمنی راهها باشد تا شاهد کاهش تلفات جادهای باشیم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: دو سال پیش با صورتجلسهای که با پلیس راهور انجام شد، مقرر شد ۸۸۰ نقطه حادثهخیز اصلاح شود که تا پایان خرداد امسال ۱۳۰ نقطه باقی مانده از ۸۸۰ نقطه اصلاح میشود. البته یکهزار نقطه دیگر نیز در دستور کار داریم و اعتبار آن باید با تامین اعتبار در بودجههای سنواتی و از درآمدهای حاصل از آن انجام شود. اگر این اعتبارات بموقع انجام شود این هزارنقطه باید ظرف دوسال آینده به اتمام برسد.
وضعیت حملونقل عمومی در نوروز
صادق درباره وضعیت حملونقل عمومی در ایام نوروز گفت: در حوزه حملونقل جادهای اگرچه ظرفیت ناوگان نسبت به سال گذشته بیشتر نشد اما نسبت به سال گذشته حدود ۲۷ درصد افزایش جابهجایی مسافر را در بخش حملونقل جادهای شاهد بودیم.
او افزود: اگرچه در نوروز امسال تعداد صندلیهای مسافری بخش ریلی افزایش حدود ۱۰ درصدی داشته و در این بخش دو میلیون و ۲۵۰ هزار صندلی جهت مسافران آماده شد اما تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار صندلی استفاده شده است. در بخش هوائی حدود ۱۱ درصد، سفرهای دریایی
۱۴ درصد و در حوزه ریلی نیز رشد ۱۰ درصدی پذیرش و اعزام مسافر نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به برنامه وزارت راه و شهرسازی برای جبران کمبود اتوبوس گفت: در حال حاضر ۶۵۰۰ دستگاه اتوبوس خدماترسانی میکنند و به همین میزان اتوبوس هم نیاز داریم. عمر ناوگان بالاست و با استانداردها فاصله داریم. تجهیز ناوگان مسافری و افزایش تعداد آن نیازمند تسهیلات است.
صادق افزود: قیمت اتوبوس با توجه به تعرفههای فعلی و نرخ ارز برای بخش خصوصی نسبت به فروش بلیت مقرون به صرفه نیست؛ از طرفی نمیتوانیم قیمت بلیت را بالا ببریم زیرا اقشار مختلفی از آن استفاده میکنند؛ بنابراین باید تغییراتی در تعرفهها و نرخ ارز ایجاد شود تا با این تغییرات بتوانیم نیاز اتوبوس کشور را تامین کنیم. اگر همکاریهای لازم انجام شود میتوانیم تعداد اتوبوسها را در پنج سال به عدد واقعی برسانیم.
سرنوشت 3 پروژه ریلی مهم
وزیر راه و شهرسازی درباره راهآهن رشت- آستارا گفت: بخش تملک اراضی این راهآهن با برنامهای که با روسیه داریم حداکثر ظرف مدت یک سال انجام خواهد شد. تلاش داریم خط آهن رشت– آستارا، ظرف چهارسال آینده و تا پایان دولت چهاردهم تکمیل شود. خط ریلی چابهار- زاهدان را با جدیت پیش میبریم و تا پایان امسال آن را به اتمام میرسانیم؛ البته این راهآهن ادامه دارد.
صادق ادامه داد: راهآهن شلمچه- بصره بسیار خوب پیش میرود و در طول سه ماه گذشته سرعت بهتری گرفته است. مینروبیها و ساخت پل با ما است که پیشرفت خوبی داشته و با تامین منابعی که در ماههای آینده انجام خواهد شد بخشی که به کشور ایران ارتباط دارد یعنی ساخت پل و مینروبی انجام میشود و آمادهسازی برای ریلگذاری صورت میگیرد.
او افزود: تا پایان امسال پایانه راهآهن شلمچه تکمیل خواهد شد. همچنین ریل باسی هم که از خرمشهر به اهواز بود با تجهیز و نوسازی خدمات بهتری را به زائران در اربعین ارائه خواهد داد.
گفتنی است، هر چند وزیر راه و شهرسازی از برگزاری جلسه شورای عالی مسکن در فروردین امسال به ریاست رئیسجمهور و با موضوع استیجاری و افزایش مشارکت بخش خصوصی در تولید و ساخت مسکن با ایجاد مشوق خبر داد، اما بهترین راه خانهدار شدن مردم، اعطای زمین رایگان، تسهیلات و مصالح ارزان و هدایت اعتبارات بانکی به این بخش است.