اعتراض فعالان محیطزیست به دولت
فعالان محیطزیست در واکنش به طرح توسعه فرودگاه لوتون لندن، دولت را به بیتوجهی به جان شهروندان و نگاه صرف اقتصادی متهم کردند و تغییر سیاستهای ضد محیطزیستی دولت را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ساعاتی پس از رونمایی از طرح توسعه فرودگاه لوتون در لندن که به علت پیامدهای زیانبار زیستمحیطی تاکنون سهبار به تعویق افتاده بود، اعتراضات به این تصمیم دولت آغاز شده است و مخالفان اجرای این طرح، آن را اقدامی غیرانسانی توصیف کردند.
مؤسسه زیستمحیطی CPRE این اقدام دولت را تمسخرآمیز دانسته و اعلام کرده است: در حالی دولت مبادرت به اجرای طرحهای با آلایندگی بسیار میکند که متعهد شده است، تولید گازهای گلخانهای را در این کشور تا سال ۲۰۳۰ به صفر برساند.
دولت انگلیس در نظر دارد با اجرای طرح توسعه فرودگاه لوتون تا سال ۲۰۴۳ شمار مسافرانی را که میتوانند از این فرودگاه جابهجا شوند دو برابر کند و سالانه به ۳۲میلیون نفر برساند.
فعالان محیطزیست میگویند با اجرای این طرح سالانه هفتادهزار هواپیمای بیشتر در آسمان لندن که بهشدت آلوده است، تردد خواهند کرد و شمار بیشتری از انسانها به علت آلودگی هوا دچار مرگ زودهنگام خواهند شد.
دولت انگلیس اجرای این طرح را سبب ایجاد تا ۱۱هزار شغل جدید با حجم یکونیم میلیارد گردش مالی جدید دانسته و از آن دفاع کرده است.
بر اساس گزارشهای منتشرشده در انگلیس سالانه حدود چهلهزار نفر در این کشور از جمله بیش از ۹هزار نفر در لندن به علت آلودگی هوا دچار مرگ زودهنگام میشوند.
لوتون پنجمین فرودگاه پرتردد انگلیس در سال گذشته بود و نزدیک ۱۷میلیون نفر با ۱۳۲هزار پرواز از آن جابهجا شدند.
اعضای شوراهای محلی و مردم مناطق اطراف این فرودگاه نیز به علت افزایش ترددها و نیز افزایش آلودگیهای هوا و محیطزیست و نیز آلودگیهای صوتی، با اجرای این طرح بهشدت مخالفت کرده و لغو آن را خواستار شدهاند.