kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۷۸۸۱
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۰

 دست رد رئیس‌جمهور چین به دعوت رسمی اتحادیه اروپا


 
 سرویس خارجی-
«فایننشال‌تایمز» گزارش داد که رئیس‌جمهور چین دعوت اتحادیه اروپا برای شرکت در مراسم ویژه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک طرفین را رد کرده است.
در سال‌های اخیر، اقتصادهای چین و اروپا با چالش‌های متعددی مواجه شده‌اند که تأثیرات گسترده‌ای بر بازارهای جهانی داشته است.​ روابط چین و اتحادیه اروپا که بر پایه تجارت و سرمایه‌گذاری متقابل شکل گرفته، از اواخر قرن بیستم تاکنون شاهد فرازونشیب‌های زیادی بوده است. اتحادیه اروپا به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری چین- چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و سومین شریک اقتصادی بزرگ اتحادیه اروپا است- از رشد اقتصادی سریع این کشور بهره برده، اما در سال‌های اخیر، اختلافات ژئوپلیتیکی، نگرانی‌های امنیتی و رقابت‌های فناوری بر این روابط سایه انداخته است. از یک‌سو، چین با پروژه‌هایی مانند «کمربند و راه» تلاش کرده نفوذ اقتصادی خود را در اروپا گسترش دهد، اما از سوی دیگر، بروکسل با افزایش محدودیت‌ها بر سرمایه‌گذاری‌های چینی، اعمال تعرفه‌های تجاری و موضع‌گیری علیه سیاست‌های صنعتی پکن، سعی در کاهش وابستگی خود به اقتصاد چین داشته است. مسائل حقوق بشری و حمایت چین از روسیه در جنگ اوکراین نیز موجب تیرگی روابط شده است. در نتیجه، هرچند مبادلات اقتصادی همچنان ادامه دارد، اما بی‌اعتمادی فزاینده و فشارهای ژئوپلیتیکی، آینده این همکاری را با ابهام مواجه کرده است.
روزنامه انگلیسی «فایننشال‌تایمز» نوشت که «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین، با سفر خود به شهر بروکسل به منظور شرکت در اجلاس ویژه پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک چین-اتحادیه اروپا مخالفت کرده است. منابعی مطلع گفتند که «لی چیانگ»، نخست‌وزیر چین، به عنوان نماینده پکن در این اجلاس شرکت و با رؤسای شورا و کمیسیون اروپا به جای شی‌ جین‌پینگ دیدار خواهد کرد. فایننشال‌تایمز تصریح داشت عموماً این نخست‌وزیر چین است که به نمایندگی از این کشور در اجلاس شهر بروکسل شرکت می‌کند، در حالی که رئیس‌جمهور چین از نشست برگزارشده توسط کشور خود در شهر پکن میزبانی می‌کند اما اتحادیه اروپا خواستار شکسته‌شدن این سنت و شرکت شی جین‌پینگ در مراسم ویژه ۵۰سالگی روابط بین پکن و این بلوک شده بود. این در حالی است که تنش‌ها بین بروکسل و پکن از زمان شروع جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ تشدید شده و اتحادیه اروپا چین را متهم به پشتیبانی از کرملین در این جنگ کرده است. سال گذشته میلادی اتحادیه اروپا دست به اعمال تعرفه‌های جدید علیه واردات خودروهای برقی چین زده بود. یک مقام اتحادیه اروپا به فایننشال‌تایمز گفت: «مذاکراتی غیررسمی هم درخصوص تعیین تاریخ برگزاری اجلاس چین- اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی و سطح نمایندگان در حال برگزاری هستند.» آن‌طور که «ایسنا» نوشته است، وزارت امور خارجه چین نیز تأکید کرد که هیچ اطلاعاتی به منظور ارائه در قبال این موضوع ندارد.