تظاهرات دهها هزار کارگر آلمانی در اعتراض به وضعیت بحرانی صنعت این کشور
بیش از ۸۰هزار کارگر صنعتی آلمانی با برپایی تظاهرات از سیاستمداران این کشور خواستند فکری به حال وضعیت بحرانی صنعت آلمان بکنند.
اتحادیه کارگری «ایجیمتال» که این تظاهرات را برنامهریزی کرده بود، اعلام کرد بیش از ۸۰هزار کارگر صنعتی در تظاهرات در پنج شهر آلمان شرکت کردند تا توجه سیاستمداران را به وضعیت صنعت آلمان جلب کنند. در بیانیه مطبوعاتی در وبسایت این اتحادیه آمده است: «حدود ۸۱۰۰۰ کارگر به فراخوان ایجیمتال برای یک کمپین سراسری پاسخ دادند. این بزرگترین اقدام عمومی اتحادیه کارگری در دهههای اخیر بوده است». به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از وبسایت این اتحادیه تظاهرات همزمان در پنج شهر هانوفر، لایپزیگ، فرانکفورت، کلن و اشتوتگارت برگزار شد. بر اساس این گزارش کارمندان شرکتهای صنعتی آلمان نگران کاهش مشاغل و دستمزدها، قیمت بالای برق و زیرساختهای قدیمی هستند. آنها از دولت جدید آلمان خواستند سرمایهگذاری در صنعت را افزایش دهد، فناوریهای جدید را توسعه دهد و شرایط کار را بهبود بخشد.
پیش از این، روزنامه «هندلزبلات» با استناد به مطالعه شرکت مشاوره «ارنست اند یانگ» نوشته بود که گردش مالی شرکتهای صنعتی متوسط و بزرگ در آلمان در سال ۲۰۲۴ حدود ۴درصد کاهش یافته است. در عین حال، بحران عمدتاً بر صنایع خودروسازی، فلزی و الکتریکی تأثیر گذاشته است. شرکتهای آلمانی مجبور به کاهش مشاغل و انتقال امکانات تولیدی به خارج از کشور هستند. بر اساس دادههای اداره آمار فدرال این کشور (دستاتیس)، تولید ناخالص داخلی بزرگترین اقتصاد اروپا، آلمان، در سال ۲۰۲۴ در دومین سال متوالی کاهش، ۰.۲درصد کاهش یافت.