kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۷۲۶۶
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
در ماه رمضان و نوروز باید صورت بگیرد

بهبود روند تأمین کالاهای اساسی و تشدید نظارت

 
 
 
معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی از تأمین کالاهای اساسی برای ایام پایانی سال و ماه رمضان خبر داد و افزود: در حوزه برنج، گوشت و روغن مشکلی وجود ندارد.
اکبر فتحی در گفت‌و‌گو با ایسنا درباره شرایط تامین کالاهای اساسی در آستانه نوروز گفت: در حوزه تامین کالاهای اساسی و بحث برنج که این روزها مطرح است هیچ مشکلی نداریم و هم تولید داخلی و هم واردات به‌گونه‌ای است که ذخایر حتی بیش از میزان نیاز کشور باشد. 
او افزود: در ایام پیش رو نیز بنا به دستور وزیر جهاد کشاورزی برای اینکه بتوانیم کالای بیشتری را در بازار عرضه کنیم و مردم بتوانند به این کالاها به راحتی دسترسی یابند. جلسات متعددی با فروشگاه‌های زنجیره‌ای برگزار شده و کالاهایی که در بنادر موجود بوده و باید ترخیص و به بازار روانه می‌شد در این ایام وارد بازار می‌شود. 
تشدید نظارت
معاون برنامه‌ریزی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در حال انجام است تشدید نظارت و بازرسی برای اطمینان از این است که کالاهای عرضه‌شده با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده نهائی برسد. این نظارت‌ها از جمله وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که هم در استان تهران و هم در سایر استان‌ها انجام می‌شود.
فتحی افزود: علاوه‌بر این، به رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها تکلیف شده است که نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا را در دستور کار قرار دهند. این نمایشگاه‌ها با هماهنگی استانداران برگزار می‌شود اما تأمین کالا برعهده وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها خواهد بود.
او ادامه داد: این اختیار به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها داده شده که هم کالاهای اساسی را با قیمت تنظیم بازاری عرضه کنند و در اختیار شبکه‌های توزیع و نمایشگاه‌های عرضه مستقیم قرار دهند و هم تولیدکنندگان داخلی را نیز ترغیب کنند تا محصولات خود را به‌صورت مستقیم در این نمایشگاه‌ها عرضه کنند. با اقداماتی که انجام شده، فکر می‌کنم مشکلی برای تأمین کالاهای اساسی در ایام پایانی سال نخواهیم داشت.
تأمین گوشت و مرغ
معاون برنامه‌ریزی وزیر جهاد کشاورزی درباره تامین مرغ در ایام ماه رمضان و عید نوروز گفت: ما در تولید گوشت مرغ به ثبات رسیده‌ایم و میزان جوجه‌ریزی در هر دوره به ۱۵۰ میلیون قطعه که جزو هدفگذاری بود رسیده است. این میزان جوجه‌ریزی طی پنج تا شش ماه گذشته به‌طور مداوم انجام شده و نیاز کشور را تأمین کرده است.
فتحی درباره گوشت اعلام کرد: در بخش گوشت قرمز، دولت به دلیل وجود دام مازاد، از طریق شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به خرید و ذخیره‌سازی کرده است. در حال حاضر، دام به میزان کافی در کشور موجود است و روند کشتار نیز ادامه دارد و در ایام منتهی به پایان سال این روند با شدت بیشتری ادامه خواهد داشت. 
او افزود: ما در حوزه واردات تغییر سیاست آنچنانی در سال جاری نداریم و واردات برای تعدیل قیمت، انجام خواهد شد. ما در مسئله تامین فعلاً مشکلی نداریم اما برای تعدیل بازار و پوشش دادن قشر کم درآمد جامعه، واردات گوشت گوساله، گوسفندی و منجمد انجام خواهد شد. البته که در هر سه حالت به ویژه در گوشت منجمد ذخیره و عرضه در شرایط مناسبی است و این روند ادامه دارد. 
معاون برنامه‌ریزی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اینکه ما به واردات گوشت قرمز روی آورده‌ایم بسیاری از کشتارگاه‌های کشور تنها با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند و تاکید وزیر جهاد کشاورزی به کاهش واردات و تکیه بر تولید داخل، به معنای واردات دام زنده است.
 گرانی سیب زمینی
فتحی درباره دلیل گرانی سیب زمینی گفت: در حال حاضر، تولید سیب‌زمینی در کشور به میزان محدودی در مناطق جنوبی انجام می‌شود و عمده نیاز بازار از سیب‌زمینی‌های ذخیره ‌شده در سردخانه‌ها و انبارهای سرد تأمین می‌شود.
او افزود: در همان ماه‌های ابتدائی، با بررسی شرایط بازار، وزارت جهاد کشاورزی طی مکاتباتی به مراجع ذی‌ربط هشدار داد که میزان صادرات ممکن است در آینده موجب کمبود در بازار داخلی شود. بر این اساس، پیشنهاد شد که به‌صورت موقت و برای یکی دو ماه، صادرات سیب‌زمینی محدود شود تا تعادل بازار حفظ شود. با این حال، این پیشنهاد به دلیل محدودیت‌های قانونی اجرائی نشد. مسئولان تأکید دارند که در حال حاضر هیچ مشکلی در تأمین این محصول وجود ندارد و عرضه آن حتی بیش از نیاز مصرفی بازار انجام می‌شود.
گفتنی است، سیب زمینی همچنان گران است. از طرفی به گزارش خبرگزاری فارس؛ گوشت دولتی در فروشگاه‌ها کمیاب است. مسئول یک فروشگاه زنجیره‌ای گفت که گوشت دولتی دو هفته‌ یک‌بار هم شارژ نمی‌شود اما قبلاً یک روز در میان می‌آمد. به گفته شهروندان تهرانی، گوشت دولتی ۱۰ دقیقه‌ای تمام می‌شود.