قیمت برنج، خرما و شکر دولتی برای ماه رمضان و شب عید اعلام شد
نرخ دولتی سه محصول پر مصرف ماه رمضان و شب عید از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، جبرئیل برادری؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، خبر داد: قیمت دولتی برنج ۵۰ هزار تومان، خرما ۱۴۸ هزار تومان و شکر ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان در ستاد تنظیم بازار تصویب شد.
قیمت هر سه این محصول در روزهای اخیر افزایش داشته و حتی قیمت برنج ایرانی در بازار به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان رسیده بود. البته توزیع ۵۰ هزار تن برنج در میادین میوه و ترهبار و شبکههای توزیع آغاز شده است. همچنین به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، ۱۲ هزار تن شکر هم برای توزیع به نرخ دولتی به فروشگاههای زنجیرهای ارسال شده است.
مسعود نمازی؛ مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال گفت: وقتی ۵۰ هزار تن برنج وارد بازار شود دلالان دیگر نمیتوانند برنج ۴۰ هزارتومانی را کیلویی ۸۰ هزار تومان به مردم بفروشند. برنجی که با ارز ترجیحی ٢٨ هزار و 500 تومان خریداری شده و باید با قیمت 40 تا 45 هزار تومان در بازار به مردم فروخته شود بیش از 70 تا 80 هزار تومان
میفروشند.
گفتنی است، در حالی که احتکار، متهم اصلی گرانی برنج در روزهای اخیر است؛ یکهزار تن برنج احتکاری در تهران کشف و برای توزیع روانه بازار شد. پیش از این هم خبر کشف و توزیع 700 تن برنج وارداتی و ایرانی احتکار شده در پایتخت منتشر شده بود.
عرضه خرما با قیمت مصوب در ترهبار
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی بختیاریزاده؛ مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران گفت: خرما با قیمت هر کیلوگرم 148 هزار تومان که قیمت حدودی هر بسته 100 هزار تومان است از امروز عرضه میشود. سیب و پرتقال نیز 10 روز پایانی سال به بازار عرضه خواهد شد که قیمت آنها 30 تا 35 درصد پایینتر از قیمت سطح شهر است که در برخی نقاط شهر این تفاوت قیمت 40 تا 50 درصد خواهد بود.
وی ادامه داد: نمیدانم چه اتفاقی رخ میدهد که همان گوشتی که با ارز 28 هزار و 500 تومانی وارد میشود در فرآیند بستهبندی به گونهای عرضه میشود که فقط در بخش رویی بسته، گوشت وجود دارد! و باعث اعتراض مردم شده است. البته در حال حاضر گوشت داخلی گوسفندی با قیمت 715 هزار تومان و گوشت مخلوط گوساله با قیمت هر کیلوگرم 486 هزار تومان عرضه میشود.
تامین مرغ مورد نیاز عید و ماه رمضان
همچنین علی ابراهیمی؛ مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور، در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تأمین گوشت مرغ برای ایام عید و ماه مبارک رمضان اظهار کرد: امسال در تمام ماهها میزان تولید مرغ از مصرف بیشتر بوده و در بسیاری از ایام با مازاد تولید مواجه شدهایم. در ششماهه نخست سال، حدود ۲۹ هزار تن از این مازاد صادر شد.
او افزود: اکنون نیز جوجهریزی دیماه بیش از ۱۵۷ میلیون قطعه بوده و در بهمنماه نیز همین میزان جوجهریزی انجام شده است. این میزان تولید، نیاز مصرفی ماههای پایانی سال و ماه مبارک رمضان را بهطور کامل تأمین میکند. در تهران روزانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن مرغ گرم مازاد داریم که مشتری ندارند. بنابراین، نگرانی ما تأمین نیاز مصرفکنندگان نیست. ضمن اینکه در حال حاضر قیمت مرغ بین ۶۹ تا ۷۲ هزار تومان است.
یک خبر نگرانکننده
در حالیکه به تازگی صادرات سه محصول کشاورزی به منظور کاهش قیمتها ممنوع شده؛ صدور مجوز صادرات مرغ، موجبات نگرانی مصرف کنندگان را فراهم کرده است.
به گزارش ایسنا، محمد ابراهیم حسن نژاد؛ معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی طی نامهای به دبیر انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ ایران رفع ممنوعیت صادرات این محصول پروتئینی را اعلام کرد.
او در این نامه عنوان کرد: نظر به هماهنگی و تدابیر اتخاذ شده و با هدف حمایت از پرورشدهندگان مرغ گوشتی به اطلاع میرساند، صادرات ۱۵۰۰ تن گوشت مرغ منجمد به موازات تأمین ذخایر راهبردی کالای موصوف توسط آن شرکت تا ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳ امکانپذیر است.
گفتنی است، تجربه نشان داده، صادرات محصولات کشاورزی و دامی؛ اسم رمز گرانی در کشور ماست. بهتر است وزارت جهادکشاورزی، محصولات مازاد کشاورزی و دامی را خریداری کرده و پس از اطمینان از تامین نیاز داخلی، مازاد آن رابه صنایع غذایی بفروشد. بیشک، صادرات غذای آماده، ارزآوری بیشتری، نسبت به محصولات خام خواهد داشت.
چراغ سبز به کاهش قیمت روغن
همچنین بر اساس خبر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، علیرضا شریفی؛ دبیر این انجمن با اشاره به جلسه روز سهشنبه با وزیر جهاد کشاورزی و معاونان مربوطه، از دستور نوری مبنی بر پرداخت مطالبات ارزی پائیز صنعت روغن نباتی و نیز توزیع روغن خام توسط شرکت بازرگانی دولتی خبر داد.
او ضمن رد وجود مشکل در عرضه روغن مصرف خانوار اعلام کرد: تولید و عرضه انواع روغن مصرفی خانوار با تمام توان ادامه دارد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و در حال حاضر انواع روغن نباتی در سراسر کشور با نرخ مصوب در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد. تنها مشکل، روغن مصرفی اصناف و صنایع است که با اجرای دستورات وزیر جهاد کشاورزی برطرف خواهد شد.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی افزود: مطالبات ارزی واردکنندگان روغن خام شش ماه تاخیر داشته است و امیدواریم با دستور وزیر جهاد کشاورزی، مطالبات واردکنندگان روغن خام در سریعترین زمان ممکن پرداخت شود.