kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۱۶۹
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۴

قالیباف: آینده فلسطین را هیچ کشور استعماری تعیین نخواهد کرد

 
 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی در پانزدهمین اجلاس مجمع مجالس آسیایی گفت: آینده فلسطین را نه آمریکا و نه هیچ قدرت استعماری دیگری تعیین نخواهند کرد، بلکه حق تعیین سرنوشت فقط با ملت فلسطین است.
محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی در پانزدهمین اجلاس مجمع مجالس آسیایی در باکو اظهار کرد: «جبهه مقاومت» علی‌رغم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی شکست راهبردی را به این رژیم تحمیل کرد، متأسفانه در ماه‌های اخیر شاهد هستیم که صهیونیست‌ها و آمریکا بعد از ناکامی نظامی و راهبردی در لبنان و غزه بیکار ننشستند و درصدد طراحی توطئه‌های سیاسی دیگری در منطقه هستند. 
وی اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا را واهی دانست و افزود: اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر در دست گرفتن کنترل غزه توسط آمریکا و کوچ اجباری مردم فلسطین نشان‌دهنده تداوم دیدگاه‌های استعمارجویانه و مصادیقی از نادیده انگاری نقض حقوق مردم مظلوم فلسطین است. 
قالیباف طرح ترامپ را نوعی پاکسازی قومی و اشغالگری مدرن دانست و گفت: طرح ترامپ نوعی آپارتاید است که کاملاً همسو با منافع نامشروع صهیونیستی در جهت تضعیف هویت ملی و سرکوب اراده مردم فلسطین طراحی شده است؛ این طرح غیرانسانی همچنین می‌تواند امنیت شکننده منطقه را با چالش‌ها و بحران‌های جدیدی مواجه سازد. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با هر طرحی تحمیلی که خارج از اراده مردم فلسطین باشد مخالف است، ادامه داد: ما قویاً طرحی را که برخلاف اراده مردم فلسطین باشد محکوم می‌کنیم. به باور ما آینده فلسطین و غزه تنها در چهارچوب مصالح فلسطین و حق رأی همه مردم اسیر فلسطین برای تعیین سرنوشتشان تأمین خواهد شد. 
وی در همین رابطه بیان کرد: در راستای تأمین مصالح مردم فلسطین از همه ملت‌های آزادی‌خواه، دولت‌های مستقل و سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی به ویژه از پارلمان‌های عضو مجمع مجالس آسیایی می‌خواهیم که در برابر این توطئه جدید در گفتار و عمل از حقوق مشروع مردم فلسطین حمایت کنند. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آینده فلسطین را نه آمریکا و نه هیچ قدرت استعماری دیگری تعیین نخواهد کرد بلکه حق تعیین سرنوشت فقط با ملت فلسطین است. تنها راه بحران جاری منطقه غرب آسیا برقراری کامل و پایدار نوار غزه، خروج کامل ارتش اشغالگر صهیونیستی سرزمین‌های فلسطین، لبنان و سوریه؛ ارسال کافی، فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به سراسر غزه و بازگشت امن و بدون محدودیت آوارگان فلسطینی به اماکن مسکونی خودشان است. 
قالیباف خطاب به رئیس‌مجلس پانزدهمین اجلاس مجمع مجالس آسیایی و رؤسای مجالس کشورهای آسیایی گفت: خانم رئیس و رؤسای محترم مجالس؛ دنیا به یک دوره جدید صلح و امنیت و چند جانبه‌گرایی نیاز دارد. آسیا باید نقش خود را در آغاز دوره جدیدی از همکاری‌های چندجانبه ایجاد کند و ما باید برای رسیدن به این امر مهم با یکدیگر همکاری کنیم. 
رئیس‌مجلس شورای اسلامی تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان کشورهای آسیایی را برای ایفای نقش بهتر کشورهای آسیایی ضروری خواند و ادامه داد: تقویت همکاری‌های اقتصادی میان کشورهای آسیایی با حمایت پارلمان‌های آنها با هدف ایجاد یک ساز‌و‌کار برای تسهیل تجارت میان کشورهای عضو از طریق انعقاد موافقت‌نامه‌های تجاری ترجیحی، تعریف و اجرای مشوق‌های سرمایه‌گذاری و پروژه‌های توسعه زیرساختی و همچنین کاهش موانع تجاری، توسعه راه‌های تنوع بخشی به تجارت و ترویج هم‌افزایی اقتصادی دولت‌های عضو با هدف دستیابی به رشد فراگیر و توسعه همه‌جانبه را پیشنهاد می‌کنیم. 
قالیباف یادآور شد: مجلس شورای اسلامی ایران همان‌طور که بانی ارائه قطعنامه ارتقا همکاری میان اعضای مجمع مجالس آسیایی با هدف گسترش و تقویت چندجانبه‌گرایی این مجمع بوده، آماده است هر اقدامی را در راستای تقویت همکاری‌های پایدار چندجانبه در آسیا و بهره‌مندی همه ملت‌های آسیا از این همکاری‌ها انجام دهد.
 وحدت کشورهای اسلامی در منطقه 
می‌تواند آینده روشنی را رقم بزند
خبر دیگر اینکه، محمدباقر قالیباف در حاشیه پانزدهمین نشست مجمع عمومی مجالس کشورهای آسیایی (APA) در دیدار با خالد بن هلال بن ناصر المعولی، رئیس‌مجلس عمان، سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران را توسعۀ روابط با کشورهای همسایه دانست و ‌گفت: ما ضمن اصرار بر این سیاست، توسعه روابط با همسایگان را مقدمۀ گفت‌وگو، ارتباط و بهره گرفتن از صلح پایدار می‌دانیم.
وی افزود: ما کشورهای اسلامی در کنار یکدیگر هستیم و همه در سایۀ قرآن کریم و تعالیم نبی مکرم اسلام بدون شک آیندۀ روشنی خواهیم داشت.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با یادآوری رابطۀ دیرینه و ‌مستحکم ایران و عمان، اظهار کرد: این ارتباط تا به‌ امروز نیز عمیق‌تر شده است؛ رویکرد عمان همواره مبتنی بر گفت‌وگو و اقدام در جهت مفاهمه طبق برابری و عدالت بوده است که رویکرد خوب و به جایی است.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: درعین‌ حال می‌دانیم که آمریکا و رژیم صهیونیستی رویکرد زیاده‌خواهی و زورگویی را در سیاست خود پیش گرفته‌اند و می‌توان دید که در طول یک سال اخیر چه جنایت‌هایی مرتکب شده‌اند. همچنین، دیدید که چگونه ترامپ از توافق برجام خارج شد و امروز هم پس از آتش‌بس غزه می‌گوید باید غزه را پاکسازی نژادی کرد، آن‌ها می‌گویند چون قدرت داریم، زور می‌گوییم.
وی افزود: اسلام هم به ما این‌طور آموخته است که ظلم ظالم را تحمل نکنیم و اینجاست که اتحاد مسلمین در مسائل سیاسی، اقتصادی و البته استفاده از ظرفیت‌های دوجانبه بسیار مهم است هرچند همۀ تلاش آن‌ها این است که بین کشورهای اسلامی اختلاف ایجاد کنند.
قالیباف بیان کرد: ما معتقدیم همان‌طور که تابه‌حال موفق نبوده‌اند، ازاین‌پس نیز موفق نخواهند بود البته آسیب‌هایی به مردم می‌زنند؛ چنان‌که در غزه بیش از 50 هزار نفر زن، کودک، پیر و جوان به شهادت رسیدند بنابراین وظیفۀ ماست که در هر سطحی تلاش کنیم تا صلح و امنیت را به‌صورت عادلانه و برابر پیش ببریم. ما کاملاً آماده‌ایم که روابط کاری و روابط دوستی را با عمان در زمینه‌های مختلف مصمم‌تر از گذشته پیگیری کنیم. امیدوارم در اولین فرصت در تهران میزبان شما باشیم.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی همچنین ضمن تشکر از مواضع بسیار روشن و واضح عمان علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین، گفت: امیدواریم رابطۀ ایران و عمان در همۀ جوانب گسترش 
پیدا کرد.
رئیس‌مجلس عمان: جهان یکصدا 
پاکسازی نژادی در فلسطین را محکوم کرد
خالد بن هلال بن ناصر المعولی، رئیس‌مجلس عمان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از فرصت مجدد گفت‌وگو، اظهار کرد: یکی از فرصت‌های این نشست‌های بین‌المللی همین دیدارهای دوجانبه است و به برکت تلاش‌های سلطان فقید عمان و رهبران جمهوری اسلامی ایران، روابط این دو کشور روبه‌رشد و مستحکم است. سلطان هیثم نیز در اولین سخنرانی خود تاکید کرد که ادامه‌دهندۀ راه سلطان فقید خواهد بود، زیرا آن راه توسعۀ کشور ما را رقم زد و یکی از آن سیاست‌ها سیاست روابط مستحکم با همسایگان بوده است.
وی افزود: امیدوارم که همکاری‌های بین ما و کشورهای منطقه بتواند به برقراری ثبات و صلح کمک کند تا در نهایت به عدالت و برابری برسیم. برای حل مشکلات باید گفت‌وگو کرد البته در چارچوب درست، منطقی، مساوات، برابری، عدالت، احترام متقابل و عدم دخالت در امور یکدیگر باید گفت و‌گو ‌کرد.
رئیس‌مجلس عمان تاکید کرد: از فرصت استفاده می‌کنم و تأکید می‌کنم که من و همکارانم در مجلس عمان برای هر اقدامی برای همکاری سازنده با مجلس شورای اسلامی ایران آماده‌ایم.
وی ضمن تایید اظهارات دکتر قالیباف، خاطر نشان کرد: جهان و سازمان ملل یکصدا پاکسازی نژادی در فلسطین را محکوم کردند. نه‌تنها امت اسلام که تمام آزادگان جهان موضع گرفتند. ما همواره بر ضرورت وحدت بین کشورهای اسلامی تأکید می‌کنیم.
رئیس‌مجلس عمان در پایان یادآور شد: در پانزده ماه گذشته جهانیان نشان دادند که نسبت به فلسطین بی‌توجه نیستند. ما شاهد راهپیمایی‌هایی در غرب بودیم که حتی ما را یاد اعتراضات علیه جنگ ویتنام می‌انداخت. سازمان ملل هم با 144 رأی این جنایت را محکوم کرد.
قالیباف با رئیس‌مجلس سنای پاکستان
 دیدار و گفت‌وگو کرد 
قالیباف همچنین در حاشیه نشست مجمع عمومی APA با سید یوسف‌رضا گیلانی رئیس‌مجلس سنای پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
 دیدار رؤسای مجلس ایران و آذربایجان در باکو
علاوه‌ بر دیدارهای فوق‌الذکر، رئیس‌مجلس شورای اسلامی که به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی APA به باکو سفر کرده بود در حاشیه این نشست با همتای آذربایجانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو 
کرد.