سردار حاجیزاده:
به لحاظ فنی برای ازدیاد برد موشکها محدودیتی نداریم
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه گفت: ما در حال حاضر قادر به تولید موشکهایی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر هستیم و از نظر فنی هیچ محدودیتی برای ازدیاد برد موشکها نداریم.
سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه صف اول رسانه ملی در پاسخ به این سؤال که «طی دو سال گذشته تحولات فراوانی در دنیا و به ویژه منطقه رخ داده که بخشی از آن به جمهوری اسلامی مربوط میشود. از نظر شما که در کانون این تحولات و تصمیمگیریها قرار داشتید، مهمترین آنها کدام است؟» گفت: «شروع این مقطع از تحولات با عملیات طوفانالاقصی توسط رزمندگان فلسطینی آغاز شد. البته تحولات زیادی در منطقه غرب آسیا رخ داده است و این منطقه منشأ بسیاری از حوادث جهانی بوده است. اما مقطع اخیر با طوفانالاقصی آغاز شد؛ عملیاتی که توسط حماس طراحی و اجرا شد و عملاً یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی به همراه داشت، این یک اتفاق مهم بود. رژیم صهیونیستی هم از لحاظ اطلاعاتی، هم از نظر امنیتی و هم نظامی شکست خورد و اعتبارش که در طی دههها ساخته بود، از دست رفت.
به گزارش فارس، وی افزود: رزمندگان فلسطینی توانستند این شکست را بر دشمن صهیونیستی تحمیل کنند. همانطور که مقام معظم رهبری در آن روزها فرمودند، این شکست ترمیمپذیر نیست و حالا بعد از یک و نیم سال، تمام دنیا این حقیقت را فهمیدهاند.
بزرگترین عملیات موشکی بالستیک جهان
توسط ایران انجام شد
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در مورد عملیاتهای وعده صادق گفتند: در دو مقطع، عملیات وعده صادق انجام شد؛ نخست در فروردین ماه و سپس وعده صادق ۲. این عملیاتها ناشی از خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی بود که علیه کنسولگری ما اقدام کردند و تصور کردند ایران به دلیل پرهیز از جنگ ممکن است واکنشی مستقیم نشان ندهد. این یک اشتباه محاسباتی بود که آنها مرتکب شدند و دوباره تکرار کردند. ما خطوط قرمزی داریم که آنها قادر به تشخیص آن نبودند و همین اجماع باعث شد این عملیاتها انجام شود.
وی افزود: این عملیاتها از نظر اطلاعاتی و اخبار، مردم ما در جریان قرار دارند، اما باید تأکید کرد که بر اساس گفتههای مسئولان رژیم صهیونیستی، غربیها و اندیشکدهها، بزرگترین عملیات موشکی بالستیک جهان توسط جمهوری اسلامی انجام شد. ما این قدرت را مدتها بود که داشتیم، اما آن را برای دفاع از مردم و نظام نگه داشته بودیم و در جایی که لازم بود، از آن استفاده کردیم. این عملیات یکی از بزرگترینهای تاریخ بود و در مقابل رژیم صهیونی بزرگترین دفاع را سعی کرد انجام دهد.
سردار حاجیزاده مطرح کرد: بعد از عملیات طوفانالاقصی، رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی شد و آمریکاییها وارد صحنه شدند تا مدیریت اوضاع را به عهده بگیرند. اگر این اتفاق نمیافتاد، رژیم صهیونیستی هرگز نمیتوانست سرپا بماند. آمریکا با آوردن چهار ناو به منطقه، دو فروند در سواحل مدیترانه و دو فروند در دریای سرخ، و تعدادی نیز برای دفاع از همین ناوها به دفاع ضد بالستیک پرداخت و علاوه بر اینها تمرینات و تبلیغات سیستم دفاع موشکی تاد را هم آغاز کرد که البته تاد از قبل در سرزمینهای اشغالی مستقر بود؛ علاوهبر این، سیستمهای دفاع ضدموشک رژیم صهیونیستی نیز در دنیا شناخته شده است و یک امکان خوب و قوی را پیشبینی کردند.
در عملیات وعده صادق ۲
بیش از 75 درصد موشکهای ما اصابت کردند
وی افزود: تمام شبکههای راداری کشورهای منطقه از خلیجفارس تا اردن، تحت مدیریت سنتکام و آمریکا قرار گرفت. حتی اگر موشک بالستیکی از شیراز شلیک میکردیم، اطلاعات راداری آن به رژیم صهیونیستی و اردن منتقل میشد. با این حال، در عملیات وعده صادق ۲، بیش از 75 درصد موشکهای ما اصابت کردند و شلیکها و اصابتها در دیدگان جهانیان پخش شد. در این عملیات، رژیم صهیونیستی بهرغم تمامی امکانات و دفاعها، شکست بزرگی خورد و فروپاشی در سیستم پدافندی آنها اتفاق افتاد. فیلمهای آن نشان میدهند که موشکهای ضدبالستیک رژیم صهیونیستی به اشتباه به یکدیگر اصابت میکنند و در نهایت، برخی از آنها از سپر دفاعیشان عبور کرده و به تلآویو اصابت میکنند.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه ادامه داد: در عملیات وعده صادق یک ناوهای آمریکایی که قادر بودند و مجموعاً ۲۰۰ فروند موشک آماده شلیک داشتند توانستند ۸ فروند نهایتاً شلیک کنند و در وعده صادق ۲ تنها ۱۲ فروند؛ اما ما در عملیات وعده صادق ۲، ۷۵ درصد موشکهای خود را به لطف الهی به هدف زدیم.
وی افزود: در وعده صادق یک، حدود از ۱۶۰ پهپاد پرتاب کردیم که این را بزرگترین عملیات پهپادی جهان دانستهاند. این نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران یک کشور قدرتمند است.
فرمانده هوا فضای سپاه خاطرنشان کرد: در عملیات وعده صادق، ۲۰۰ موشک شلیک شد، اما مسئولین میپرسیدند که چه خبر است از «لحاظ تعداد» و چه شده است، به خاطر همین فکر کنید اگر در آینده این تعداد را به ۵۰۰ یا هزار فروند افزایش دهیم، دشمن چه غلطی میخواهد کند؟
سردار حاجیزاده گفت: این اولین درگیری و رودررویی ما با یک رژیم و قدرتی بود که آمریکاییها نیز حضور داشتند. ما تجربه این کار را نداشتیم و آنها هم نداشتند. در عملیات وعده صادق یک، در واقع یک دست گرمی بود و همدیگر را کمی محک زدیم. بین عملیات وعده صادق یک و دو تقریباً ۶ ماه فرصت داشتیم و در این مدت خود را کاملاً متحول کردیم، ولی آنها به پس رفتند. این خود یک معیار است برای مقایسه شرایط که شرایط برای آنها سختتر شده بود، چون دفاع اصولاً سختتر است.
تولید نیروی هوافضای سپاه بدون وقفه ادامه دارد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه سخنان خود تأکید کرد که خط تولید این نیرو به رغم تلاشهای دشمنان برای توقف آن، هیچگاه متوقف نشده است.
وی با اشاره به پیشبینیها و آمادگیهای این نیرو، گفت: ما همیشه خود را برای جنگ آماده میکنیم و به لطف الهی، یک روز هم خط تولید ما متوقف نشد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: دشمنان در تلاش بودند تا زنجیره تولید ما را مختل کنند، اما اقدامات ما و همکاری با وزارت دفاع باعث شد که آنها به هدف خود نرسند.
سردار حاجیزاده همچنین به افزایش توجه مسئولان و تخصیص منابع بیشتر به این حوزه اشاره کرد و گفت: این شرایط باعث شد تا انگیزه کارکنان افزایش یابد و رونق بیشتری در تولید ایجاد شود.
وعده صادق ۳ به زودی محقق خواهد شد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین به موفقیتهای اخیر این نیرو در عملیاتهای وعده صادق اشاره کرد و خاطرنشان کرد که وعده صادق ۳ به زودی محقق خواهد شد.
سردار حاجیزاده با اشاره به آمادگی نیروی هوافضای سپاه افزود: ما آماده بودیم که این وضعیت ممکن است به چند هفته یا چند ماه طول بکشد. در واقع، بیشتر از آنچه که انجام دادیم، برای مراحل بعدی آماده بودیم.
وی در این خصوص بیان برخی کارشناسان معتقد بودند که در دور اول از موشکهایی استفاده کردیم که نسل جدید نبوده گفت: ما در مرحله اول به دلیل عبور از سپر دفاعی دشمن مجبور به استفاده از موشکهای قدیمیتر بودیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: در مرحله اول، درصد بیشتری از موشکها قدیمی بودند، اما در مرحله دوم این نسبت کاهش یافت. با این حال، ما یک سبد متنوع از محصولات داریم که برخی از آنها متعلق به ۲۵ تا ۳۰ سال پیش هستند و نمیتوانیم آنها را نگهداری کنیم پس در این عملیات استفاده کردیم.
سردار حاجیزاده تأکید کرد که طراحیهای عملیاتهای آینده بر اساس تجربیات گذشته و نیازهای فعلی انجام شده است و خاطرنشان کرد: ما در مرحله اول به دنبال عبور از سپر دفاعی بودیم و در مرحله دوم دقت بیشتری را مدنظر قرار دادیم.
ایران به توانمندیهای دفاعی
و پهپادی قابل توجهی دست یافته است
وی به بررسی پیشرفتهای ایران در حوزه پهپادها و سامانههای موشکی پرداخت و با اشاره به ابتکارات کشور در این زمینه گفت: ما در حوزه پهپادی ابتکارات زیادی داشتهایم. اگرچه پهپادها نخستین بار توسط ایران ساخته نشدهاند، اما تنوع و کیفیت آنها به حدی رسیده که برخی از مدلها اختراعات ایرانی محسوب میشوند.
سردار حاجیزاده در بخش دیگری از سخنانش در مورد سامانههای موشکی پدافند ضدبالستیک گفت: در حوادث اخیر، ما آسیبهایی از ناحیه پدافند ضدبالستیک داشتیم. این یک کاستی است که در کشور وجود دارد. در هر جلسهای که سردار سلامی، سردار باقری و من خدمت رهبر انقلاب رسیدیم، اولین پیگیری ایشان در این باره است. پروژهای که تقریباً از سه سال پیش شروع شده، انشاءالله سال آینده اولین محصولات آن بیرون خواهد آمد. تهران و برخی از شهرهای بزرگ را به سامانههای دفاع ضدبالستیک مجهز خواهیم کرد.
وی افزود: ما در حال حاضر دفاع در مقابل پهپادها، هواپیماها و موشکهای کروز داریم که روز به روز در حال توسعه است، اما در بخش ضد بالستیک تا امروز نداشتیم. خوشبختانه در این زمینه تمرکز کردهایم و انشاءالله به دعای ملت شریف ایران، به زودی به این هدف خواهیم رسید و قادر خواهیم بود دفاع خود را در این بخش تکمیل کنیم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه به توانمندیهای موشکی ایران اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر قادر به تولید موشکهایی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر هستیم و از نظر فنی هیچ محدودیتی برای ازدیاد برد موشکها نداریم. اگر تهدیدی از سوی آمریکا وجود داشته باشد، ما میتوانیم با موشکهای ارزانقیمت به اهداف که در نزدیک ما دارد ضربه بزنیم.
سردار حاجیزاده تأکید کرد: تمام نیروهای مسلح ایران، اعم از ارتش و سپاه، شبانهروز در تلاش برای ایجاد امنیت و تولید قدرت دفاعی هستند و این تلاشها ادامه خواهد داشت.