kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۵۳۰۳
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۸
ترامپ، اول آمریکا را به آشوب کشید

اخراج‌های گسترده در «سیا» و «اف‌بی‌آی» جیغ رئیس سابق «اف‌بی‌آی» درآمد

 
 
 
سرویس خارجی-
پاک‌سازی گسترده نهادهای آمریکایی از مقامات «غیر وفادار به ترامپ»، این کشور را به یک 
«آشوب کامل» کشیده است. این را رئیس سابق «اف‌بی‌آی» می‌گوید.
برای «دونالد ترامپ» مهم‌ترین مسئله بعد از پول و باجگیری، «وفاداری» است. وی از تمامی وزرا و منسوبین و کارمندان دولت تنها یک چیز می‌خواهد و آن «وفاداری مطلق» به شخص وی است. لذا می‌بینیم «تخصص» و «تجربه» نیز بعد از «وفاداری» قرار می‌گیرد؛ از همین روست که می‌بینیم، یک گزارشگر تلویزیونی می‌شود، وزیر دفاع ترامپ! ترامپ طی ماه‌های گذشته همواره با افسوس و ناراحتی از کابینه اول خود یاد کرده و گفته بود که اشتباه بزرگ وی در دولت اولش انتخاب افرادی بود که به وی وفادار نبودند. ترامپ قول داده بود که این اشتباه را در دولت دوم خود تکرار نکند. نشریه آمریکایی «فارن افیرز» با هشدار درباره انتخاب مقامات دولتی بر اساس وفاداری مطلق به شخص ترامپ هشدار داده بود که، این نوع حکمرانی به ناکارامدی و در نهایت فروپاشی نهاد اداری دولت در آمریکا منجر خواهد شد.
هشدار «فارن افیرز» گویا درست بوده و سیاست پاکسازی نهاد دولت از افراد غیر وفادار آمریکا، را به آشوب کشیده است. وی بسیاری از مقامات دولت سابق را که طی سال‌های گذشته در تحقیقات فساد علیه وی نقش داشته‌اند طی همان روزهای اول به قدرت رسیدن اخراج کرده است. 
دولت ترامپ همچنین در اقدامی بی‌سابقه، 2میلیون کارمند تمام‌وقت فدرال را به مرخصی اجباری همراه با پرداخت حقوق و مزایا تا تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۵ (۹ مهر ماه1404) فرستاده است. رسانه‌های آمریکایی نوشته‌اند این طرح نیز در راستای جایگزینی این کارمندان با افراد وفادار انجام می‌شود. برنامه پاکسازی نهادهای آمریکا از افراد غیر‌وفادار به ترامپ همچنان ادامه دارد. به دنبال این اقدام، اتحادیه‌های کارگری به نمایندگی از کارمندان دولت آمریکا روز سه‌شنبه شکایتی را علیه ترامپ تنظیم کردند.
«سیا» در بحران
از «سیا» نهاد مهم اطلاعاتی آمریکا هم خبر رسیده است که، تعداد زیادی نیروی اخراجی دارد. «وال‌استریت ژورنال» به نقل از «منابع آگاه» نوشته است که «سی‌آی‌ای» به تمامی نیروهایش پیشنهاد بازخرید داده است و این اقدام در راستای نزدیک کردن سیا به سیاست‌ها و اولویت‌های رئیس‌جمهور دونالد ترامپ است... سیا اولین سازمان اطلاعاتی است که به نیروهای خود گفته است که می‌توانند از کار خود استعفا بدهند و هشت ماه حقوق و مزایا دریافت کنند.» به گفته یکی از نزدیکان رئیس سیا، این سازمان همچنین استخدام افرادی که پیش از این پیشنهاد‌های مشروط دریافت کرده بودند را مسدود کرده است. به نوشته «وال‌استریت ژورنال» کارمندان و جاسوسان سیا علاقه کمی به این پیشنهاد نشان داده‌اند. این افراد نگرانند که از نظر قانونی اجازه استخدام در شغلی دیگر را در طول دوره پرداخت نداشته باشند. دستیار رئیس سیا یعنی «جان راتکلیف» به نقل از او گفت که طرح بازخرید، مسیر را برای ایجاد سازمان جاسوسی تهاجمی‌تر فراهم می‌کند!
آشوب در اف‌بی‌آی
طی روزهای گذشته خبرهایی از درون اف‌بی‌آی هم منتشر شده که نشان از اخراج گسترده مقامات از این نهاد دارد. مقامات به ماموران این نهاد دستور داده‌اند به پرسشنامه‌ای که می‌تواند میزان نقش آنها در بررسی پرونده‌های مرتبط با شورش کنگره (از سوی هواداران مردمی ترامپ) را مشخص کند، پاسخ دهند. به کارکنان اف‌بی‌آی آمریکا دستور داده شد تا به پرسشنامه‌ای در مورد هر کاری که ممکن است در مورد پرونده‌های جنائی مربوط به حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (17 دی 1399) به ساختمان کنگره آمریکا انجام داده باشند پاسخ دهند، و این باعث ایجاد ترس در مورد دور جدیدی از اخراج‌ها در این نهاد اجرای قانون شده است. رویترز نوشته است که، دموکرات‌ها و دیگر منتقدان گفته‌اند تیم ترامپ در حال پاکسازی اف‌بی‌آی و مقامات وزارت دادگستری است که در پرونده‌های جنائی علیه ترامپ و آشوبگران ۶ ژانویه نقش داشتند. بر اساس گزارش «سی‌ان‌ان» احتمال می‌رود که هزاران نفر دیگر، به‌ویژه در ارتباط با تحقیقات مربوط به حمله ۶ ژانویه (17 دی ماه 99) به کنگره آمریکا، در معرض اخراج قرار داشته باشند. پنج مقام ارشد «اف‌بی‌آی» مجبور به کناره‌گیری شده‌اند و رؤسای چندین دفتر میدانی نیز برکنار شده‌اند. ترامپ فهرستی از اسامی حدود ۲۴۰۰ مأمور اف‌بی‌آی دریافت کرده که در سراسر آمریکا روی پرونده‌های مرتبط با یورش ۶ ژانویه کار می‌کردند. اکنون آینده شغلی این افراد در خطر است.
جیغ مدیر سابق «اف‌بی‌آی» درآمد
مدیر سابق اف‌بی‌آی هم با اشاره به موجی از پاکسازی‌ها و اخراج کارمندان این نهاد امنیتی در دولت جدید «دونالد ترامپ»، گفت این سازمان در وضعیت «آشفتگی کامل» قرار دارد. «اندرو مک‌کیب» در گفت‌وگو با «اندِرسون کوپر» از شبکه سی‌ان‌ان درباره وضعیت کنونی اف‌بی‌آی اظهار نظر کرد، سازمان در هفته‌های اخیر شاهد برکناری ده‌ها مقام – از جمله مسئولان رسیدگی به پرونده‌های ۶ ژانویه – بوده است. این مقام آمریکایی که در سال ۲۰۱۷ به مدت چند ماه مدیر موقت اف‌بی‌آی بود، گفت: «من در چهار روز گذشته بیشتر از چهار سال گذشته با نیروهای اف‌بی‌آی صحبت کرده‌ام. این سازمان در حال حاضر در آشفتگی کامل است.» مک‌کیب این وضعیت را «بی‌سابقه» توصیف و اعلام کرد: «این افراد درگیر ترس و وحشت هستند. بسیار شرم‌آور است که آن‌ها در میانه برخی بازی‌های سیاسی، در چنین شرایطی قرار گرفته‌اند. آن‌ها شایسته چنین رفتاری نیستند و این یک اقدام غیرقانونی و منزجرکننده است».
ترامپ: مهاجران غیرقانونی حیوانند!
جدای از پاکسازی نهاد‌های آمریکایی از افراد غیر‌وفادار‌، دولت ترامپ اخراج گسترده مهاجران را نیز آغاز کرده است. ترامپ بامداد دیروز به وقت ایران طی سخنرانی در کاخ سفید با حیوان خطاب کردن مهاجران غیر‌قانونی گفت: «می‌توانیم آنها را با هزینه کم از کشور اخراج کنیم و کشورهای دیگر آنها را نگه دارند.»
رسانه‌های آمریکایی دیروز همچنین گزارش دادند دولت دونالد ترامپ در ادامه سرکوب مهاجران غیرقانونی اولین گروه از این مهاجران را با پروازی به زندان خلیج گوانتانامو منتقل کرده ‌است. 
دستور اخراج گسترده مهاجران، شهرها و ایالت‌های مهاجرنشین آمریکا را به آشوب کشیده است. طی روزهای اخیر اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف آمریکا و از جمله لس‌آنجلس علیه تصمیم مهاجرتی ترامپ برگزار شد و معترضان در برخی موارد با پلیس درگیر شدند. 11 میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا وجود دارد که با دستمزد پایین در مشاغل سخت کار می‌کنند. همچنین ۴۰ میلیون مکزیکی و بیش از ۶۵ میلیون آمریکایی لاتین که در آمریکا زندگی می‌کنند که ۲۰ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند. خبرهایی هست که نشان می‌دهد مهاجران قانونی نیز در حال اخراج هستند!
توهین به خبرنگار افغانستانی
خبر دیگر از آمریکا این که توهین ترامپ به خبرنگار زن افغانستانی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشته است. خبرنگار افغان از ترامپ می‌پرسد آیا شما طالبان را که در حق زنان افغان از جمله من ظلم کرده‌اند به رسمیت می‌شناسید؟ ترامپ در پاسخ می‌گوید اهل کجا هستید؟ و خبرنگار می‌گوید افغانستان و ترامپ می‌گوید صدا و لهجه زیبایی دارید اما من نفهمیدم چی گفتید! (یعنی خوب انگلیسی حرف نزدید و من متوجه نشدم). و به خبرنگار بعدی اجازه می‌دهد سؤال بعدی را مطرح کند بدون آنکه جواب خبرنگار افغان را بدهد، با این مضمون که اصلا لهجه وی را نفهمیده است در حالی که حضار همگی فهمیدند او چه گفت.