kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۵۷۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۰
ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت:

دستگاه‌ها به طور میانگین 30 تا 35 درصد از قانون جوانی جمعیت را اجرا کرده‌اند

 
 
 
ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت اظهار داشت: حدوداً ۶۰ درصد قانون جوانی جمعیت در دستگاه‌های مختلف اجرا شده اما اگر بخواهیم میانگین بگیریم بین ۳۰ تا ۳۵درصد قانون در مجموع اجرا شده است.
فاطمه محمدبیگی، با اشاره به آخرین وضعیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به خبرگزاری فارس گفت: قانون در سال اول حداقل ۱۶هزار میلیارد تومان برای اجرا نیاز به بودجه داشت، اما از همان ابتدا علی‌رغم اینکه ما جلسات مکرری با سازمان برنامه و بودجه کشور در حین تنظیم قانون گذاشته بودیم و با حضور آنها قانون را تصویب کردیم و نماینده دولت در تمامی جلسات حضور داشت اما متأسفانه بعد از ابلاغ شاهد کم‌کاری و در واقع کوچک‌انگاری و کم‌توجهی ویژه به بودجه قانون بودیم.
محمدبیگی افزود: دستگاه‌های نظارتی وقتی ورود می‌کنند عملاً به دلیل ضعف ساختاری که در ستاد ملی جمعیت وجود دارد و بر اساس همین نتوانسته منابع انسانی خود را حفظ کند، ما شاهد خروج نخبگان بسیار زحمتکش و خدوم و کارشناس این حوزه از ستاد ملی جمعیت هستیم و حس و نگاهداشت نخبگان جمعیت عملاً با چالش مواجه شده است و حتی دستگاه نظارتی گزارش نظارتی خوبی را نمی‌توانند از ستاد ملی جمعیت دریافت کنند. 
وی با انتقاد از عدم برگزاری جلسات ستاد ملی جمعیت، ادامه داد: برگزاری ستادهای ملی جمعیت بسیار مهم است، ستاد ملی مردادماه باید برگزار می‌شد اما متأسفانه امروز ما می‌بینیم ستاد ملی جمعیت چند ماه است تشکیل نشده و تصمیمات ملی و کلان این قانون در ستاد ملی جمعیت باید اخذ شود. برای روان‌سازی بودجه روان‌سازی و تسهیل در ایجاد ساختار منابع انسانی و نیروی انسانی و همچنین برای اجرای فرآیندهای اصلی این قانون و همگرایی و همدلی برای بین دستگاه‌ها برای تعداد ملی جمعیت که عملاً ما با عدم تشکیل این ستاد مواجه هستیم و از رئیس‌جمهور می‌خواهیم هرچه سریع‌تر این ستاد را تشکیل دهد.
این نماینده مجلس گفت: در مجلس هم ما فرآیندهای نظارتی 6‌ماهه را داریم، در طی ماه گذشته دو نوبت جلسه با معاون نظارت مجلس به‌عنوان ستاد ملی جمعیت داشتم و امروز در صف نوبت برای برگزاری جلسه نظارتی 6‌ماهه مجلس هستیم، قاعدتاً سالانه در خردادماه و آذرماه باید گزارش‌های نظارتی ۶ماهه ستاد ملی جمعیت و سایر ارگان‌های نظارتی به مجلس برسد و معاون وزارت مجلس اقدام به برگزاری جلسه در سه‌شنبه‌های نظارتی مجلس کند. ما هم درخواست دادیم و در حال جمع‌آوری داده‌های نظارتی دستگاه‌ها هستیم.
محمدبیگی در پاسخ به این پرسش که چقدر از مفاد قانون جوانی جمعیت اجرا شده است، اظهار داشت: حدوداً ۶۰درصد قانون در دستگاه مختلف در مواد مختلف اجرا شده اما اگر بخواهیم میانگین بگیریم بین ۳۰ تا ۳۵ درصد قانون در مجموع اجرا شده است.
وی درباره ترک فعل‌های مدیران در حوزه قانون جوانی جمعیت نیز ابراز داشت: ترک فعل مدیران متأسفانه در برخی دستگاه‌ها وجود دارد، هنوز در بعضی از دستگاه‌ها در سطح مدیریت ارشد خصوصاً در دولت جدید شاهد انفعال برخی از وزارتخانه‌ها در تشکیل ستادهای ملی یا قرارگاه‌های ملی جمعیت هستیم و گزارش جامعی از این ستاد به ما ارائه نداده‌اند. ما قطعاً در مقابل ترک فعل‌ها نه‌تنها سکوت نخواهیم کرد بلکه اعمال موارد نظارتی را درباره دستگاه‌های ترک فعل خواهیم داشت و از دستگاه قضائی کشور و سازمان بازرسی کل کشور و سایر ارگان‌های نظارتی و دیوان محاسبات می‌خواهیم هرچه سریع‌تر گزارش‌های نظارتی را در واقع به سمع و نظر مجلس شورای اسلامی برسانند و همچنین در رسیدگی به فرآیندهای نظارتی محکم و مستحکم قدم بردارند و ما را از فعالیت‌شان مطلع کنند.