kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۴۹۶
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۴
مدیرکل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد

کشف ۱۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق

 
 
 
به گفته مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی ستاد قاچاق با فعال شدن کارگروه ویژه مقابله با قاچاق سوخت در روزهای گذشته بیش از ۱۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد.
به گزارش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، «یاسر سوادکوهی» گفت: با فعال‌شدن کارگروه ویژۀ مقابله با قاچاق سوخت در استان‌های هدف، طی روزهای اخیر بازرسان موفق به کشف
13 میلیون و 531 هزار لیتر سوخت قاچاق شدند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: طی یک رشته عملیات گسترده استان‌های تهران، بوشهر، خوزستان، هرمزگان، اصفهان و گلستان مورد بازرسی بازرسان قرار گرفت و بیشترین میزان سوخت قاچاق برابر با شش میلیون لیتر در استان تهران کشف و ضبط شد.
وی افزود: فعالیت کارگروه ویژۀ مقابله با قاچاق سوخت طی روزهای آتی گسترش قابل توجهی می‌یابد و فضا برای تخلفات قاچاقچیان ناامن‌تر می‌شود.
سوادکوهی همچنین با اشاره به تشدید بازرسی‌های ویژۀ مقابله با قاچاق سوخت در استان اصفهان، گفت: از میزان اعلام شده در جدول فوق فقط دو میلیون و 700 هزار لیتر انواع فرآورده‌های نفتی قاچاق طی ۴۸ ساعت گذشته از محل‌های دپو و انبارش (شهرستان‌های نائین، شهرضا) و گلوگاه‌های مصوب استان در مبادی ورودی و خروجی کشف و توقیف شده است.
وی افزود: در مراحل اجرای طرح، چندین دستگاه از خودروهای سوخت‌بر و شوتی نیز کشف و توقیف شد.
گفتنی است مقابله با پدیده قاچاق دو وجه دارد؛ وجه نخست، برخورد امنیتی با شبکه‌های قاچاق و ناامن‌سازی بسترهای انتقال سوخت به خارج از کشور است. اما وجه دوم، اقدامات دولت برای بهبود فرآیند توزیع عادلانه سوخت و افزایش بهره‌وری این بخش تا فرصت‌های انحراف سوخت به سمت شبکه‌های قاچاق به حداقل برسد.
برای حل اساسی این مشکل، طرح‌های متعددی همچون طرح پیمایش برخط تردد ناوگان جاده‌ای با عنوان سامانه سپهتن و طرح میترینگ برای اصلاح فرآیند توزیع سوخت در کشور مطرح است. متأسفانه مسئولان مربوطه در وزارت نفت و وزارت راه و شهرسازی در این زمینه مسئولانه رفتار نمی‌کنند؛ بنابراین تا بهره‌برداری و پیاده‌سازی کامل این طرح‌ها، فاصله زیادی داریم.
ضرورت دارد دولت در این زمینه اهتمام ویژه‌ای به خرج دهد، چرا که تأخیر روزانه در اجرای چنین طرح‌هایی، به معنای از دست دادن روزانه چند میلیون لیتر فرآورده نفتی در قاچاق سوخت است.