جایگاههای خالی فروشگاهها از گوشت تنظیم بازاری و روغن
این روزها جایگاههای فروشگاههای زنجیرهای خالی از گوشت تنظیم بازاری و روغن است و مشتریان دست خالی بازمیگردند.
بر اساس مشاهدات میدانی، در برخی فروشگاههای بزرگ و متوسط تهران در بخش فروش گوشت تنظیم بازاری تنها برچسب قیمت نصب است و داخل جایگاه هیچ گوشتی توزیع نمیشود. متصدیان فروشگاهها گفتند که گوشت تنظیم بازاری، صبح زود میآید و ظرف چند دقیقه تمام میشود. پیش از این وزیر جهاد کشاورزی گفته بود که گوشت وارداتی کاهش یافته و آنقدر کم است که در فروشگاهها ۲۰ دقیقهای تمام میشود. این پدیده از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم، رخ داده و با وجود وعدههای داده شده برای تامین گوشت، هنوز وجود دارد.
گوشت گرم گوساله تنظیم بازاری ۲۸۵هزار تومان و گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازاری ۳۱۶ هزار تومان است اما داخل قفسههای گوشت را اقلام دیگری پر کردهاند. کمبود گوشت تنظیم بازاری در حالی است که دامداران داخلی هم اعتراض کرده بودند که تولید مازاد وجود دارد و دولت با واردات گسترده که امسال به ۲۰۰ هزار تن و دو برابر میانگین سالهای گذشته رسیده تولید داخلی را فلج کرده است.
پس از این اعتراضات، سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای تامین نیاز بازار گوشت، به استفاده از تولید داخل تغییر کرد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: خرید تضمینی
۱۰ هزار رأس دام سنگین در کشور آغاز شده و شرکت پشتیبانی امور دام کشور، گوشت گوساله را 420 هزار تومان خرید میکند.
اتحادیه سراسری دامداران با کمک سازمان تعاون روستایی قرار است سکوهای فروش از تولید به مصرف راهاندازی کند که هر کیلوگرم گوشت گوساله نر به ۴۵۰ هزار تومان کاهش یابد. هزینه تولید داخل بالاست و گوشت وارداتی ارزانتر از تولید داخل دست مردم میرسد.
کمبود روغن در بازار
روغن خوراکی هم در فروشگاهها کم است و در قفسههای این کالا، اقلام دیگری گذاشتهاند. در حالیکه تا زمان انتشار خروج شرکت صافولا، بازار روغن در آرامش بود به نظر میرسد این مسئله به بهانهای برای احتکار این کالا در مراکز تولیدی و عرضه تبدیل شده و به یکباره عضو هیئتمدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران، ادعا کرد که واردات روغن ۳۲ درصد کاهش یافته که نوعی گروکشی است.
برخی مسئولان بعد از دههها، متوجه نشدهاند که اقلام معیشتی در همه جای دنیا یارانه بگیر است و دولت چهاردهم باید دست از آزمون و خطا بردارد و اجازه ندهد بازار اقلام معیشتی رها شود.
یک راهکار که در دولت شهید رئیسی با موفقیت اجرا شد، ارائه کالابرگ الکترونیک برای تأمین کالری مورد نیاز خانوارهای دهکهای درآمدی پایین متوسط بود که چند ماهی است مسکوت مانده و با توجه به حمایت رئیسجمهور، باید دوباره احیا شود.
همچنین دولت باید در مقطع فعلی، به احتکار روغن، بهصورت فوری و حتی با ابزار قضائی و امنیتی، پایان بدهد و در میان مدت، انحصار واردات و تولید روغن را بشکند و از همین امروز، اقدامات پایان وابستگی به واردات روغن و نهادههای دامی را آغاز کند. تامین غذا یک امر همیشگی است و نگاه پروژهای، موجب بروز کمبود در بازار
میشود.