سخنگوی دولت:
امیدواریم در روز 28 دی سند جامع همکاریهای ایران و روسیه امضا شود
سخنگوی دولت گفت: امیدواریم در
28 دی(۱۷ ژانویه) سند جامع همکاریهای ایران و روسیه امضا شود.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در گفتوگویی اظهار داشت: بر اساس گفتوگوها و هماهنگیهای انجام شده از جمله هم در متن سند و هم در حاشیه سفر رئیسجمهور به کازان و گفتوگوهای تفصیلی ایشان با اعضا، رئیسجمهور کشورمان به روسیه سفر خواهد کرد. در این سفر دو موضوع شامل کریدور شمال-جنوب که کارهایش انجام شده و در حال پیشرفت است و انتقال گاز روسیه به ایران که مورد توافق طرفین است، اجرائی میشود.
وی افزود: موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک ایران کشور ما را به چهارراه جهانی تبدیل کرده است. ایران از مسیرهایی است که جریان ترانزیت و تبادل کالا در آن همواره بوده است. شاهد آن «جاده ابریشم» است. ما نیز از چنین موقعیت سرزمینی که نصیبمان شده در راستای گسترش کریدورها استفاده میکنیم.
سخنگوی دولت همچنین گفت: امیدواریم در 28 دی (17 ژانویه) سند جامع همکاریهای ایران و روسیه امضا شود.
سخنگوی دولت از آغاز بررسی احداث راهآهن آستارا - رشت سخن گفت و افزود: مسیر مذکور در حال بررسی است و وزارت کشور ایران با جدیت در حال دنبال کردن آن است، اما ابعاد این پروژه به حدی مهم است که شخص رئیسجمهور یا معاون اول آن را دنبال میکند. فعلا در حال فراهم کردن زیرساختها از جمله تملک زمینها هستیم. بخشی از مسیر خط آهن که در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد در سفر چندی قبل وزیر راه و شهرسازی ایران به این استان بازدید شد و در دستور کار وزارتخانه مذکور است.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیشنیازهای رفع موانع تجاری برای سرمایهگذاری خارجی در ایران گفت: ما دو دسته کشور داریم، یکی کشورهایی که عضو بریکس هستند و تعاملات با آنها ذیل بریکس بررسی میشود و دیگر کشورهایی که عضو بریکس نیستند مانند برخی کشورهای اروپایی.
وی تصریح کرد: بهخوبی مطلعیم که در برخی پروژههای سرمایهگذاری مضرات ایجاد شده بسیار بیشتر از منافع حاصل شده از سرمایهگذاریهای انجام شده است. کلیه موضوعات به صورت کارشناسانه در حال بررسی است. ما در هر دو حوزه کشورهای بریکس و غیربریکس در حال رفع موانع هستیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: در مورد کشورهای عضو بریکس این موانع تا حدود زیادی رفع شده و شاهد سرمایهگذاری در برخی پروژهها اعضای بریکس هستیم اما درخصوص کشورهای غیربریکس، کارگروهی در حال بررسی وضعیت است که امیدوارم طی چند ماه آینده با رفع موانع شاهد حضور سرمایهگذاران اروپایی و دیگر کشورها باشیم.
وی از سیاست توسعه روابط سیاسی و اقتصادی ایران با شرق آسیا سخن گفت و افزود: تعاملات گسترده ایران با کشورهای شرق دنیا رو به افزایش است. از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز رؤسای جمهور ایران ۱۰ بار به روسیه سفر کردهاند و رؤسای جمهور روسیه هم ۵ بار به ایران آمدهاند. این مسئله نشان از روابط حسنه میان دو کشور دارد البته این شرایط با دیگر اعضای بریکس هم صدق میکند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ایران با کشورهای عضو بریکس مشخصا کشورهای چین، هند و روسیه مراودات بسیار خوبی دارد و به گسترش روابط اقتصادی با هر سه کشور ادامه خواهیم داد، البته سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران سیاست خارجی متوازن است و طبیعتا اولویت را به شرق و کشورهای همسایگان میدهیم البته این سخن به معنای چشمپوشی از غرب نیست.
مهاجرانی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی متوازن را دنبال میکنیم، گفت: وزیر خارجه کشورمان نکته قابل اهمیتی را بیان کردند و آن اینکه ما برای مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در راستای رفع تحریمها و در برنامه هستهای کاملا آمادگی داریم. در سیاست خارجی با یک سبد متوازن از سیاستگذاریها با تمرکز بر مزیتهایی که برای کشور ایجاد میشود و با تاکید بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت پیش میرویم.
به گزارش ایسنا، وی محور سیاست خارجی کشورمان را مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت دانست و تاکید کرد: قطعا به کشورهای همسایه اولویت میدهیم. بسیاری از مسائل در صورت همکاری با کشورهای همسایه برای ما بسیار ارزانتر تمام میشود و البته برای ارتباط با غرب هم مشکلی نداریم. ایران همواره اهل گفتوگو و مذاکره است و رفتار و عملکردمان در گذشته نیز نشان داده که ایران هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکرده و اهل تعامل است، اما اگر نگاهها برد-برد و متوازن نباشد دیگر نمیتوان اسم هیچ تعاملی را همکاری گذاشت و طبیعتا ایران و روسیه نیز باید از تفاهمنامهها، منتفع شوند.