ذخیره ۱۴۵ هزار پروفایل ژنتیک مجرمان در بانک پزشکی قانونی
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از ثبت ۱۴۵هزار پروفایل ژنتیک مجرمان در بانک اطلاعاتی این سازمان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عباس مسجدی آرانی در رابطه با اقدامات انجامگرفته در بانک هویت ژنتیک ایران اظهار داشت: بانک هویت ژنتیک ایران با هدف اخذ و تهیه پروفایل ژنتیک در سازمان پزشکی قانونی کشور شکل گرفت. از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۲۶هزار نمونه از مجرمان اخذ و در این بانک ذخیره شده است و این در حالی است که کل نمونههای اخذشده از مجرمین به بیش از ۲۲۰هزار نمونه زیستی میرسد. از کل نمونههای اخذ شده از مجرمین تاکنون بیش از ۱۴۵هزار پروفایل ژنتیک تهیه و در سامانه ثبت دائم شده است.
مسجدی آرانی افزود: سامانه بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران از سال ۱۳۹۸ به صورت کامل عملیاتی شده و در حال حاضر بیش از ۱۷۴هزار پروفایل ژنتیکی در آن ثبت شده که ۲۹هزار پروفایل آن مربوط به صحنه جرم، متهمان، قربانیان، اجساد و بقایای انسانی ناشناس و مشکوکالتابعین است که از بایگانیهای آزمایشگاههای سازمان استخراج
شده است.
وی موازیکاری بانکهای بیومتریک مانند سازمان ثبت احوال، سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور و فراجا و اتلاف منابع در اخذ نمونه زیستی و تهیه پروفایل ژنتیکی از مجرمین به جرایم خشن، خطرناک و تکرارشونده و عدم دسترسی سازمان پزشکی قانونی به بازداشتگاههای موقت و تحت نظرگاهها را از مهمترین چالشهای پیشروی بانک ژنتیک دانست.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در تشریح راهحلهایی برای رفع این چالشها عنوان کرد: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در زمان صدور قرار محکومیت، باید محکومان را بر اساس جرایم مصوب بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران ستارهدار کند تا در زمان ورود به زندان نمونهگیری شوند و در صورت محکومیت مجدد سوابق نمونهگیری قبلی نمایش داده شده و از نمونهگیری جدید جلوگیری شود.