سفیر چین در ایران:
چین همکاریهای دوستانه خود با ایران را توسعه میدهد
سفیر چین در تهران تأکید کرد: هر طور که وضعیت بینالمللی و منطقهای تغییر یابد، چین همواره بهطور تزلزلناپذیری همکاریهای دوستانه خود با ایران را توسعه میدهد. سفارت چین در ایران مایل است با همه اقشار مردم ایران برای اجرائی نمودن اجماع مهم سران دو کشور همکاری کند.
زونگ پی وو، سفیر چین در تهران در گفتوگو با تسنیم، عنوان داشت: نمایشگاه بینالمللی واردات چین دربرگیرنده مفهوم مهم چین برای گسترش سیاست درهای باز به جهان در سطح بالاست. نمایشگاه بینالمللی واردات چین شخصاً توسط جناب آقای شی جین پینگ رئیسجمهور چین برنامهریزی، پیشنهاد، مستقر و ترویج شد.
وی افزود: این اولین نمایشگاه در سطح ملی با موضوع واردات در جهان است. جناب آقای شی جین پینگ خاطرنشان کردند که برگزاری نمایشگاه بینالمللی واردات چین تصمیم مهمی است که چین برای ترویج دور جدیدی از گشایش واردات از جهان در سطح بالا گرفته است و یک اقدام فعالانه بزرگ است که بازار چین را بهروی جهان میگشاید. در نوامبر سال جاری، هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی واردات چین با موفقیت در شانگهای برگزار شد.
زونگ خاطرنشان کرد: در نمایشگاه بینالمللی واردات چین امسال، مجموعاً 77 کشور و سازمان بینالمللی در نمایشگاه ملی و غرفهدارانی از 129 کشور و منطقه در نمایشگاه شرکتی شرکت کردند و حجم معاملات در نظر گرفتهشده بر اساس یک سال به 80.01 میلیارد دلار رسید که نسبت به دوره قبل 2.0 درصد افزایش داشت. همچنین نمایشگاه بینالمللی واردات چین بستری مهم برای ادغام محصولات ایرانی در بازار چین و ورود به بازار جهانی به حساب میآید. ایران بهعنوان کشوری مهم در ساخت مشترک «کمربند و جاده» بهمدت هفت سال متوالی در نمایشگاه بینالمللی واردات چین شرکت کرده است که این نشاندهنده پتانسیل همکاری چین و ایران و اعتماد ایران به توسعه چین است.
سفیر چین در ایران افزود: مساحت کل غرفههای ایران در هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین 1492 مترمربع بوده است که شامل 1360 مترمربع مختص غرفههای شرکتی و 132 مترمربع به غرفه ملت ایران اختصاص یافت. در این نمایشگاه 24 شرکت ایرانی با محصولات گوناگون شرکت کردند که از جمله آنها میتوان به محصولات تخصصی کشاورزی و صنایع دستی سنتی ایرانی و همچنین محصولات فناوری پیشرفته مانند پتروشیمی، نانوفناوری و مراقبتهای پزشکی اشاره کرد، در این میان، بسیاری از غرفهداران ایرانی «مشتریان همیشگی» این نمایشگاه هستند.
زونگ درخصوص ابتکار کمربند و جاده کشور چین، عنوان داشت: از زمانی که جناب آقای شی جین پینگ رئیسجمهور چین، ابتکار «کمربند و جاده» را در سال 2013 مطرح کردند، ساخت مشترک «کمربند و جاده» به نتایج ثمربخشی دست یافته و به محبوبترین محصول عمومی بینالمللی و بزرگترین سکوی همکاری بینالمللی مبدل شد و همچنین فرصتی برای توسعه مشترک کشورهای شرکتکننده در ساخت این ابتکار مشترک مبدل گشته است. جناب آقای شی جین پینگ در سومین اجلاس بلندپایه همکاری بینالمللی «کمربند و جاده» هشت اقدام آتی چین را که نشاندهنده ورود ساخت مشترک «کمربند و جاده» به مرحله جدید توسعه با کیفیت بالاست، اعلام کرد.
وی افزود: ایران از زمان قدیم قطب مهم حملونقل و مرکز توزیع تجارت در جاده ابریشم و کشوری مهم در امتداد «کمربند و جاده» بوده است. از زمانی که دو کشور در سال 2016 تفاهمنامه ترویج مشترک ساخت «کمربند و جاده» را امضا کردند، طرفین مشارکت در «کمربند و جاده» را بهطور پیوسته توسعه دادهاند. در ژوئیه سال جاری، اولین قطار باری «قم (ایران) ـ ایوو (چین)» به مقصد رسید و این یکی دیگر از نتایج همکاری ایران و چین در ساخت مشترک «کمربند و جاده» است.
سفیر چین خاطرنشان کرد: شی جین پینگ در ملاقات با جناب آقای پزشکیان رئیسجمهور ایران در حاشیه اجلاس سران بریکس در سال جاری اشاره کرد که ایران کشوری مهم و دارای تأثیر منطقهای و بینالمللی است، همچنین دوست و شریک خوب چین است. در صحنه تسریع تغییرات عظیم جهان که طی یک قرن گذشته دیده نشده، اهمیت راهبردی روابط چین و ایران برجستهتر شده است.
زونگ تصریح کرد: هر طور که وضعیت بینالمللی و منطقهای تغییر یابد، چین همواره بهطور تزلزلناپذیری همکاریهای دوستانه خود با ایران را توسعه میدهد. سفارت چین در ایران مایل است با همه اقشار مردم ایران برای اجرائی نمودن اجماع مهم سران دو کشور همکاری کند و مشارکت راهبردی جامع چین و ایران را برای گشودن پیدرپی چشماندازهای جدید و دستیابی به مراحل جدید ترویج کند.
سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران گفت: سال گذشته، چین آشتی میان ایران و عربستان سعودی را تسهیل کرد و از این طریق موجی از آشتی را در منطقه خاورمیانه بهراه انداخت که تجلی متداول از سیاست خارجی چین است.
در طول سال گذشته و از زمان دستیابی به مصالحه تاریخی، روابط ایران و عربستان سعودی به پیشرفت مثبت خود ادامه داده است، اخیراً دو کشور تعاملات خوبی در همه سطوح انجام دادهاند که نهتنها شتاب آشتی بین ایران و عربستان سعودی را تحکیم کرده است، بلکه کمکهای مهمی به ارتقای صلح و ثبات منطقهای کرده است. چین به حفظ روحیه ابتکار امنیت جهانی ادامه خواهد داد و از کشورهای خاورمیانه در تقویت استقلال استراتژیک، اتحاد و همکاری برای حل مسائل امنیتی منطقه حمایت خواهد کرد تا یک ساختار امنیتی جدید مشترک، جامع، بر پایه همکاری و پایدار برای خاورمیانه بسازد تا کمک بیشتری به حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه و ارتقای امنیت و مسالمت بلندمدت در منطقه نماید.