خسارات FATF را تجربه کردید دوباره برای مردم فاکتور نکنید (خبر ویژه)
وزیر اقتصاد به جای توضیح درباره ابهامات FATF و سابقه سیاه تعامل با این کارگروه تحت تسلط آمریکا گفت: FATF را از یک مسیر دیگر پیش میبریم.
عبدالناصر همتی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت FATF گفت: داریم این موضوع را دنبال میکنیم. انشاءالله از طریق مجاری قانونی پیگیری میکنیم. من فکر میکنم به نفع منافع کشور است.
وی درباره ارسال نامه به مجمع تشخیص مصلحت درباره FATF گفت: از یک مسیر دیگر داریم پیش میبریم و انشاءالله به مجمع هم میبریم.
همتی همچنین در همایش توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز گفت: حضور ما در لیست سیاه FATF تحریمهای آمریکا را مشروعیت میدهد. آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی برای تحریم ایران تلاش میکند تا ایران در لیست سیاه بماند. از سویی اقدام تقابلی FATF علیه ایران، عملاً باعث درز اطلاعاتی ایران میشود.
وی افزود: زمانی که ما در حال مبارزه با پولشویی هستیم و مقررات را اجرا میکنیم، درست نیست به دلیل ماندن در لیست سیاه FATF با اتهام پولشویی مواجه شویم.
گفتنی است که آقای همتی در دولت روحانی رئیس بانک مرکزی بود؛ دولتی که پنهانی و با دور زدن مجلس، به FATF تعهد داد که برنامه اقدام این کارگروه را به اجرا بگذارد و از 41 بند، 37 بند آن را انجام داد اما FATF پس از آن مطالبه اخذ مصوبات مجلس را پیش کشید که دو مورد دیگر هم عملی شد و فقط دو بند از این برنامه اقدام متوقف ماند؛ آن هم به اعتبار نتیجه کاملاً معکوس FATF در قالب دو برابر شدن شمار تحریمها و درز اطلاعات سرّی اقتصادی ایران و تشدید فشارهای تحریمی و متهم شدن نیروهای نظامی و متحدان ایران به تروریسم و فشار برای محدودیت همکاری بانکی با این نهادها و نیروها!
در چنان وضعیتی سؤال «مجمع تشخیص مصلحت نظام» مانند سایر دیگر نخبگان و صاحبنظران این بود که چه تضمینی هست با اجرای دو بند باقی مانده، تحریمها لغو شود و روند منفی گذشته شدت نیابد، که آقای ظریف اعلام کرد هیچ تضمینی وجود ندارد و تضمینی در اینباره نمیتوانیم بدهیم(!)
با وجود این واقعیتها، عجیب است که رئیس آن روز بانک مرکزی و وزیر امروز اقتصاد، هفتهای یکی دوبار درباره محسنات و فوائد نداشته FATF برای اقتصادی ایران اظهارنظر میکند! در حالی که FATF تحت سلطه کامل آمریکاست، آقای همتی چگونه میتواند تکرار بازی خسارتبار با این کارگروه را موجب لغو تحریمها وانمود کند و حال آن که میداند 76 درصد پولشوییها و عمده تأمین مالی تروریسم در همین کشورهای غربی و از سوی دولتهای آنها انجام میشود و مثلاً رژیم نسلکش و ذاتاً تروریست اسرائیل، مستثنی از فشارهای FATF و گردانندگان آن است!
اظهارات همتی در عین حال نشان میدهد که وی و دیگر مدیران مشابه وی، همانند دولت روحانی، هیچ توضیح قانعکننده و مستندی درباره ابهامات «مجمع» نداشته و نتوانستهاند اکثریت اعضای مجمع را قانع کنند و گرنه دلیلی نداشت که دنبال «مسیر دیگر» باشند! البته این طیف به جای رفتن دنبال دور زدن مجمع و... باید دنبال جواب برای سؤالهای بیپاسخی که با آنها مواجه هستند بروند و یا اینکه صادقانه به مردم بگویند مسئولیتهای اقتصادی و فنیشان امور دیگری است، اما آنها به خاطر سرگرمی به سیاسی کاری و حواشی و یا دوره شدن از سوی برخی کارشناس نمایان نا اهل، نتوانستهاند سراغ آن اولویتها بروند و بنابراین بهانه میتراشند.
این نکته هم گفتنی است که برآیند برجام و FATF و قبول توافق آب و هوائی پاریس در دولت هشت ساله روحانی، رقم زدن بدترین شاخصهای اقتصادی در تاریخ چند دهه گذشته بود و با این وجود عجیب است که متولیان آن، رویکرد خسارتبار خود را به عنوان فهم مثبت از مسائل، برای مردم فاکتور میکنند!