kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۱۸۴
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶
عضو کمیسیون اصل ۹۰:

ثبت احوال اطلاعات خود را با سامانه املاک به اشتراک نگذاشت

 
 
 
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره مشکلات موجود در راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان و همکاری ضعیف دستگاه‌های اجرائی بالاخص سازمان ثبت احوال کشور پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مهر، «حبیب قاسمی» نماینده دهاقان و شهرضا در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، درباره وضعیت تکمیل اطلاعات در سامانه املاک و اسکان و میزان همکاری دستگاه‌ها در این حوزه گفت: سامانه املاک و اسکان برای شناسایی و ساماندهی خانه‌های خالی، مدیریت منابع مسکن و زمین کشور راه‌اندازی شد. اما متأسفانه، هنوز همکاری لازم از سوی برخی دستگاه‌های اجرائی برای تکمیل این سامانه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: سازمان‌هایی چون ثبت احوال و سازمان ثبت اسناد و املاک، که دارای بانک‌های اطلاعاتی حیاتی هستند، نتوانسته‌اند به‌خوبی اطلاعات خود را به این سامانه منتقل و متصل کنند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به اهمیت همکاری دستگاه‌ها اشاره کرد و افزود: اگر این بانک‌های اطلاعاتی و منابع داده‌ای متصل نشوند، سامانه املاک و اسکان نمی‌تواند به‌طور کامل و دقیق عمل کند و عملکردی که برای آن پیش‌بینی شده به دست نخواهد آمد. 
نماینده دهاقان و شهرضا در مجلس ادامه داد: این سامانه نیازمند همکاری و حمایت همه‌جانبه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌هاست تا امکان شناسایی دقیق و بموقع خانه‌های خالی فراهم شود و اقدامات لازم برای تنظیم بازار مسکن انجام گیرد.
قاسمی با اشاره به ظرفیت وزارت کشور برای هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های تقویت و تسریع در راه‌اندازی این سامانه، استفاده از گستره مدیریتی وزارت کشور است. این وزارتخانه که تا سطوح روستاها نظارت دارد، می‌تواند به‌عنوان هماهنگ‌کننده اصلی میان سازمان‌های مختلف عمل کند. از سوی دیگر، وجود دهیاری‌ها، شوراها و فرمانداری‌ها می‌تواند ارتباطات محلی و دسترسی به اطلاعات را تقویت کند.
وی همچنین به مزایای بلندمدت این سامانه اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی کامل سامانه املاک و اسکان تنها محدود به کنترل خانه‌های خالی نیست؛ بلکه می‌تواند یک ابزار قوی برای مدیریت اطلاعات در زمینه مسکن، زمین و حوزه‌های دیگر باشد و به تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های مؤثرتر کمک کند. به همین دلیل، همکاری دستگاه‌های مرتبط از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مجلس همواره این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
سامانه املاک 100 هزار خانه خالی را 
روانه اداره مالیات کرد
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: سامانه ملی املاک و اسکان توانسته بسیاری از مشکلات این حوزه را ساماندهی کند و مسئولان سعی کنند، به جای تلاش برای حذف این سامانه به تکمیل آن بپردازند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ مجتبی یوسفی در واکنش به تخریب سامانه ملی املاک و اسکان در رسانه‌ها اظهار داشت: افرادی درخصوص ناکارآمدی این سامانه و سامانه‌های کنترلی شبیه آن اظهار نظر منفی می‌کنند که خود در دولت شهید رئیسی هم مسئولیت داشتند و از آمارها و کارآمدی این سامانه اطلاع کافی دارند.وی افزود: هر سامانه‌ای در سال‌های ابتدائی نقایصی دارد که مسئولان وظیفه دارند این نقایص را رفع کنند و نباید با تغییر دولت سلیقه‌ای عمل کنیم.عضو هیئت‌رئیسه مجلس با اشاره به این موضوع که آشفتگی بازار مسکن باید با نظارت از طریق همین سامانه‌ها و دور شدن از کاغذبازی و سهل کردن ارتباط با مردم صورت گیرد گفت: طبق آماری که وجود دارد حدود 200 هزار مسکن خالی از طریق این سامانه شناسایی شده که حدود 100 هزار واحد آن به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است.یوسفی بیان کرد: بعضی‌ها فکر می‌کنند با دوقطبی‌سازی مشکلات کشور رفع می‌شود، در صورتی که همین مسئول محترم گفته بود ۲۵همت در سامانه نان هزینه و بعد صحبت خود را اصلاح کرد و گفت که آمار من اشتباه بوده است.وی ادامه داد: حذف سامانه‌ها در سال‌های گذشته در رابطه با سامانه سوخت و کارت سوخت رقم خورد که باعث عدم فعالیت آن شد و سال‌ها بعد متوجه تاثیر آن در ساماندهی بنزین شدیم‌، الان هم همان اشتباه درباره سامانه ملی مسکن و اسکان تکرار می‌شود.
یوسفی تاکید کرد: حوزه مسکن بیش از ۵۵ درصد هزینه خانوار را به خود اختصاص داده و سامانه‌ای مثل سامانه املاک و کمک می‌کند که ما اشرافی نسبت به مولفه‌ها و نیازهای مردم در بازار مسکن داشته باشیم.هفته گذشته یکی از مسئولین سازمان برنامه و بودجه در سخنرانی گفت که «املاک و اسکان نمونه بارز سامانه‌ای است که هیچ مسئله‌ای را حل نکرده و به طور مثال ۲۵ همت خرج سامانه نان شده اما حاصل آن چیست؟ حاصلش این است که نانوا بداند چند نان را برای ما ثبت کرده است. سامانه سامان نمی‌آورد، مگر اینکه منطق آن براساس تسهیل امور و کاهش هزینه‌ها تنظیم شود.»