تعجب همگان از عدم تحریم صادرات گوشی آمریکایی به ایران!
صادق واعظی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به مصوبه دولت برای واردات آیفون اظهار داشت: وقتی ایده حکمرانی اقتصادی دولت مشخص نباشد در شرایط جنگ اقتصادی با تورم بیش از 30درصدی و رکود بالا، واردات گوشی آیفون تبدیل به برنامه و دستاورد دولت میشود.
او تأکید کرد: مسئله ارز در کشور بهواسطه شرایط، بسیار اولویتدار است و نباید ارزی که با دشواری برای کشور به دست میآید هزینه کالاهای غیرضروری شود. باید از خود بپرسیم چرا صادرات آیفون به ایران، حتی زمانی که سنگینترین تحریمها علیه کشور اعمال میشود شامل تحریم نمیشود. صادرات گوشی آمریکایی آیفون به ایران هیچگاه تحریم نمیشود؛ زیرا کالایی است که بدون هیچ ارزش افزوده برای اقتصاد ما، منابع ارزی کشورمان را مصرف میکند.
کارشناس اقتصادی تأکید کرد: پاسخ این سؤال را آقای نفیو در کتاب هنر تحریمها داده است. در این کتاب گفته شده که نباید برخی کالاها تحریم شود تا با ارزبری قابلتوجه بدون ارائه ارزشافزوده برای اقتصاد کشور تحریمی بتوانیم ذخایر ارزی آنها را تحلیل ببریم.
واعظی افزود: این جنس اقدامات و دستاوردسازی از آن در شرایطی رقم میخورد که اقتصاد کشور مسائل جدی بسیار مهمی پیشرو دارد و هیچ اثری از تصمیمگیری در مواجهه با آن نمیبینیم.
گفتنی است، وزیر ارتباطات، روز چهارشنبه هفته گذشته، از آزاد شدن واردات آیفون خبر داده و در قالب تصویب هیئت وزیران این کالا با سود بازرگانی 96 درصد بدون ممنوعیت وارد ایران خواهد شد. آزاد شدن واردات آیفون در حالی است که دولت ارز ترجیحی کالاهای اساسی و ضروری را از 15 به 12 میلیارد دلار در بودجه 1404 کاهش داده است.
سهم همه نشانهای تلفن هوشمند لوکس از جمله آیفون از تجارت خارجی ایران به یک و نیم درصد هم نمیرسد. همچنین با فرض صفرشدن تعرفه واردات آیفون، بدون احتساب هزینه حملونقل و رجیستری، مدل جدید آیفون در انواع ارائه شده بین ۵۶ تا ۱۱۲ میلیون تومان قیمت دارد که معادل یکسال حقوق یک کارگر است. البته یک نفر با متوسط دریافتی ایرانیها برای خرید مدل جدید آیفون هم باید همه حقوق خود به مدت چهار تا هشت ماه را بدون حتی یک ریال خرج ذخیره کند.