واکنش مقامات ایران به بیانیه وقیحانه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس:
جزایر سهگانه بخش لاینفک ایران بوده و خواهد بود
مقامات کشورمان به مفاد بیانیه پایانی نشست مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیجفارس واکنش نشان دادند.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تکرار ادعاهای بیاساس در مورد جزایر سه گانه ایرانی در بیانیه پایانی نشست مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیجفارس را شدیداً تقبیح نمود و آن را نشانه روشنی از عدم پایبندی کشورهای عضو اتحادیه به اصول و اهداف منشور ملل متحد خصوصاً اصل احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی دولتها دانست.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک ایران زمین بوده و خواهد بود و استفاده از مفاهیم و گزارههای انحرافی یا تکرار ادعاهای نادرست و گمراهکننده در مورد این بخش مهم از سرزمین ایران هیج تغییری در واقعیت امر ایجاد نمیکند. جمهوری اسلامی ایران، جزایر یادشده را جز جداناشدنی از سرزمین ایران دانسته و ضمن احترام به اصول منشور ملل متحد و رعایت اصل حسن همجواری، حاکمیت ملی و صلاحیتهای حاکمیتی خود را در قبال جزایر ایرانی مورد نظر اعمال میکند.
بقایی با ابراز تأسف از اینکه برخی کشورهای منطقه نیز به جای تمرکز بر فوریترین مسئله کنونی جهان اسلام، منطقه و جهان یعنی استمرار نسل کشی مردم مظلوم فلسطین و تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، به طرح ادعای نادرست ارضی علیه یک کشور همسایه میپردازند، اظهار داشت: انتظار میرفت کشورهای منطقه از فرصت نشست مشترک با سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا -که بعضی از آنها جزو تأمین کنندگان اصلی تسلیحات و نیز حمایت سیاسی برای رژیم آپارتاید اسرائیل هستند- برای پاسخگو کردن آنها و توقف نسل کشی و تجاوزات اسرائیل استفاده کرده و حامیان رژیم اشغالگر را ترغیب به خودداری از همدستی با این رژیم نمایند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به اهمیت توانمندی دفاعی جمهوری اسلامی ایران به عنوان لازمه اعمال حق ذاتی دفاع مشروع و بازدارندگی در برابر تهدیدها و مطامع طرفهای یاغی و جنگ طلب، و نیز به عنوان ظرفیتی برای حراست از امنیت و ثبات در منطقه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با رویکردی مسئولانه و با پایبندی به اصول و قواعد حقوق بینالملل و منشور ملل متحد، از توانمندی نظامی خود جز برای دفاع مشروع استفاده نکرده است.
بقایی با یادآوری ماهیت کاملاً صلح آمیز فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران، شبهه افکنی در مورد برنامه هستهای کشورمان را مغرضانه، بیمبنا و غیرقابل قبول دانست و به کشورهای اروپایی یادآوری کرد که آنها خود نیز به دلیل بیعملی و انفعال در برابر باج خواهیهای دولت آمریکا در زمان ترامپ و ناتوانی در ایفای تعهداتشان، مقصر عدم اجرای برجام محسوب میشوند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به شرایط خطیر منطقه و تهدید جدی علیه صلح و امنیت منطقه از ناحیه نسل کشی و تجاوزات مستمر در غزه و لبنان، به کشورهای منطقه توصیه کرد اولویت فوری و عاجل که همانا پایان دادن به کشتار بیگناهان در فلسطین اشغالی و لبنان و تخریب زیرساختهای آنها است را فراموش نکنند و برای اقدامی جمعی و هماهنگ جهت توقف جنگافروزی رژیم صهیونیستی همکاری نمایند.
بقایی تغییر لحن کشورهای اروپایی درخصوص جزایر سهگانه ایرانی را هم ناشی از سیاست انفعال و باجدهی آنها در مقابل رژیم صهیونیستی دانست و به اتحادیه اروپا توصیه کرد از افتادن در ورطه عادات قدیمی از جمله عادت به مداخلات تفرقه انگیز در منطقه غرب آسیا بپرهیزد و اجازه دهد کشورهای منطقه خود هرگونه سو تفاهم یا نگرانی در مورد هر موضوعی را به صورت مستقیم و در فضائی مثبت از طریق گفتوگوی محترمانه حل و فصل نمایند.
خرازی: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات
دشمنی آشکار با ایران است
خبر دیگر اینکه، کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بیانیهای با تبیین انگیزههای اتحادیه اروپا در حمایت از ادعای کشور امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی گفت: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات، دشمنی آشکار با ایران است.
وی افزود: ورود اتحادیه اروپا به حمایت از امارات در قضیه جزایر سهگانه دشمنی آشکار این اتحادیه با ایران به بهانه واهی حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین است و این در حالی است که آمریکا و اروپا هیچکدام تأیید نکردهاند که ایران موشک بالستیک به روسیه داده باشد و از طرفی ایران مخالفت خود را بارها با اشغال اراضی اوکراین اعلام کرده، خواستار برقراری آتشبس، مذاکره و رفع اشغال شده است.
خرازی تاکید کرد: دلیل مواضع دشمنانه اروپا را، چه در تحریم شرکتهای هواپیمایی و چه در صدور بیانیه اخیر آنها، باید در حمایت ایران از مقاومت فلسطین و حمایت اروپا از رژیم اشغالگر فلسطین و متجاوز به مال و جان فلسطینیان دانست که با ارسال سلاحهای کشتار جمعی و کمک مالی به آن رژیم خونخوار، در برابر ایران قرار گرفتهاند و بدین ترتیب، در حمایت از یک طرف در یک مقوله تمامیت ارضی، منافقانه تیر زهرآلود خود را به دلیل اختلاف با ایران بر سر قضیه فلسطین، به سمت ایران نشانه میروند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه بیان داشت: موضع دشمنانه اتحادیه اروپا در مورد جزایر سه گانه فاقد هرگونه ارزش حقوقی است و صرفاً موضعی سیاسی برای جذب کمکها و منابع مالی کشورهای ثروتمند خلیج فارس، به خصوص امارات متحده عربی، برای جبران هزینههای سنگین مشارکت آنها در جنگ اوکراین است و الا حقوقدانان آنها بخوبی میدانند که وقتی استعمار انگلیس در سال ۱۹۷۱ دست از اشغال منطقه، از جمله جزایر سهگانه برداشت و کشورهای جدید التاسیسی چون امارات و بحرین پدیدار شدند، جزایر سهگانه را نیز به صاحب اصلی آن یعنی ایران سپرد، زیرا همه نقشههای تاریخی حکایت از تعلق این جزایر به ایران داشت و انگلیس نمیتوانست کاری جز آن کند. البته، در این میان محمدرضا پهلوی نیز دست به خیانتی نابخشودنی زد و با جداشدن بحرین از سرزمین مادر خود، یعنی ایران، براساس یک همهپرسی صوری موافقت کرد.
خرازی متذکر شد: بنابراین، اسناد و مدارک مربوط به تعلق جزایر سهگانه به ایران به قدری محکم و گویاست که چنین بیانیههایی که با انگیزه جذب منابع مالی دیگران صادر میشود، هیچ خللی در موضع قاطع ایران مبنی بر تعلق آن جزایر به ایران و مصمم بودن نیروهای مسلح ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود ایجاد نمیکند. البته، گفتنی است که اینجانب در دوران وزارت خود، گفتوگوهایی دوستانه را با مسئولین کشور امارات برقرار کردم و برای رفع سوءتفاهمی که بر سر جزیره ابوموسی و حضور اتباع اماراتی در بخش جنوبی آن پدید آمده بود، تلاش کردم براساس قرارداد ۱۹۷۱ که امنیت جزیره و از جمله امنیت اتباع اماراتی ساکن در بخش جنوبی آن را به ایران سپرده است، اقدام گردد و بدین ترتیب، مسئله بین دو کشور حل و فصل شود که متأسفانه با زیادهخواهی و بدعهدی طرف اماراتی بینتیجه ماند.