وزارت بهداشت:
درمان سل در شبکه بهداشتی و درمانی کشور رایگان است
مدیر کشوری برنامه کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: هماکنون ۴۲۳ آزمایشگاه میکروسکوپی و ۵۱ آزمایشگاه کشت سل در کشور خدمات تشخیصی رایگان ارائه میدهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مهشید ناصحی افزود: به علت اینکه تشخیص و درمان بیماران مبتلا به سل، اصلیترین راه پیشگیری از این بیماری در جامعه محسوب میشود، خدمات تشخیصی و درمانی این بیماری در شبکه بهداشتی و درمانی کشور رایگان است. داروهای مورد استفاده در درمان بیماران مبتلا به سل توسط سیستم بهداشت کشور تامین میشود و به صورت رایگان از طریق نزدیکترین مرکز یا پایگاه یا خانه بهداشت نسبت به محل سکونت یا کار بیماران در اختیار آنها قرار میگیرد.
ناصحی اظهار داشت: با شناسایی هر مورد مبتلا به سل ریوی، افراد خانواده فرد مبتلا، به صورت فعال توسط همکاران بهداشتی بررسی میشوند و اگر موردی از بیماری در آنها شناسایی شود، اقدامات تشخیصی و درمانی رایگان برایشان انجام میشود و اگر بیماری سل فعال نداشته باشند، اما مشخص شود میکروب سل در بدنشان وجود دارد، درمان پیشگیری هم برایشان به صورت رایگان تجویز میشود.
وی ادامه داد: سل، یک بیماری درمانپذیر است. اگر فرد مبتلا به سل به طور کامل و منظم داروهای تجویزی را مصرف کند، بهبودی کامل خود را به دست میآورد. طول مدت درمان بیماری سل حدود 6 ماه است و بیمار باید داروهای خود را طی این مدت به طور کامل و دقیق مصرف کند؛ حتی اگر بیمار قبل از اتمام این مدت احساس بهبودی کرده باشد، به هیچوجه نباید دوره درمانی را خودسرانه قطع کند.