زنگ خطر در آمریکا به صدا درآمد
بایدن: انتخابات ریاست جمهوری احتمالا غیرمسالمتآمیز خواهد بود
بایدن ضمن هشدار درباره بروز ناآرامی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور گفت احتمالاً انتخابات آتی این کشور مسالمتآمیز نخواهد بود.
5 نوامبر (15 آبان) انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است برگزار شود. زنگها درباره بروز آشوب در این انتخابات چند ماه است که به صدا درآمده است. تشدید فضای دو قطبی و افزایش خشونت سیاسی و تلاش برای ترور ترامپ تحلیلگران را متقاعد کرده است که ممکن است این انتخابات مسالمتآمیز برگزار نشود.
نظرسنجیهای نیز نشان میدهد که اکثریت مردم آمریکا بر این باور هستند که ترامپ در صورت شکست نتیجه انتخابات را نخواهد پذیرفت از سوی دیگر نظرسنجیهای جدید هم نشان میدهد بیش از نیمی از آمریکاییها نگران بروز تقلب در این انتخابات هستند. به گزارش ایرنا تارنمای آمریکایی هیل نوشت: نظرسنجی «پی آر/ پی بیاس» و شرکت «ماریست» حاکی از آن است که ۵۸ درصد از آمریکاییها «بسیار نگران» یا «نگران» از تقلب در انتخابات آینده هستند.
در این نظرسنجی، ۸۶ درصد اعضای حزب جمهوریخواه و ۵۵ درصد از رایدهندگان مستقل گفتند که درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نگران هستند. ۳۳ درصد از دموکراتها نگرانی مشابهی را مطرح کردند. بایدن هم در اظهارنظر تازهای نسبت به بروز ناآرامی در انتخابات آمریکا ابراز نگرانی کرده است. به رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سؤالی از سوی یکی از خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «من مطمئنم که انتخابات پنج نوامبر(15 آبان) ریاست جمهوری آمریکا آزاد و عادلانه خواهد بود اما نمیدانم آیا این رویه صلحآمیز است یا خیر».
به گزارش ایسنا به نقل از تاس رئیسجمهور آمریکا همچنین گفت: «چیزهایی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق و نامزد جمهوریخواه گفت و چیزهایی که دفعه قبل در زمانی که نتیجه انتخابات را دوست نداشت، بیان کرد بسیار خطرناک بودند.» بایدن با بیان اینکه سناتور «جی.دی ونس» معاون ترامپ از این سؤال که آیا نتیجه رأیگیری را میپذیرد یا خیر طفره رفته است، همچنین خاطرنشان کرد: «آنها حتی نتیجه انتخابات گذشته را هم نپذیرفتهاند. بنابراین، من نگران کاری هستم که آنها قرار است انجام دهند.»
امتناع ترامپ از انتشار پرونده پزشکی خود
خبر دیگر از آمریکا این که گزارشها نشان میدهد که ترامپ از انتشار پرونده پزشکی خود امتناع میکند. «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه آمریکا که هماکنون ۷۸ سال سن دارد در صورتی که در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر پیش رو برای دور دوم پیروز شود جای
«جو بایدن»، رئیسجمهور دموکرات کنونی آمریکا در تبدیل شدن به پیرترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا را خواهد گرفت و زمانی که دور دوم احتمالیاش نیز به پایان برسد ۸۲ سال خواهد داشت. با این وجود ترامپ از زمانی که نخستین بار در ۲۰۱۵ به صحنه سیاست ایالات متحده وارد شد اسناد و مدارک پزشکی خود را علنی نساخته است. ترامپ در سال ۲۰۱۵ در پاسخ به یک درخواست از او برای شفافسازی در مورد وضعیت سلامتش یک نامه چهار پاراگرافی پزشک خود را ارائه کرد که در آن ادعا شده بود: «او سالمترین شخصی است که تاکنون به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شده، است.»
به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک تایمز هر چند انصراف بایدن از نامزدی برای ریاست جمهوری آمریکا بعد از فشارهای همحزبیهای او به دلیل عملکرد فاجعهبارش در نخستین مناظره انتخاباتی با ترامپ صورت گرفت اما تاکنون تعداد معدودی از رهبران ارشد جمهوریخواهان این سؤال را پرسیدهاند که آیا ترامپ نیز با نزدیک شدن به سن ۸۰ سالگی قابلیت و کفایت لازم را دارد یا خیر و همچنین مشخص نیست آیا طرح چنین درخواستهایی بتوانند باعث انصراف ترامپ از رقابت شوند.
«نیویورک تایمز» گزارش داده «رانی جکسون»، که در ضمن ریاست جمهوری دونالد ترامپ به عنوان پزشک مخصوص کاخ سفید خدمت کرده در سال ۲۰۱۸ معدود گزارشهای را درباره وضعیت سلامتی این نامزد جمهوریخواهان ارائه کرده و گفته بود فشار خون و تصویربرداری اولتراسوند از قلب او عادی نشان دادند.
او اما از وجود مشکل بالا بودن بیش از حد کلسترول ترامپ خبر داده و گفته بود که تنها ۰.۱ درجه تا چاقی مفرط فاصله دارد.
طبق گزارش جکسون، سطح کلسترول خون ترامپ به رغم این حقیقت که او طبق گزارشهای داروی مخصوص پایین آوردن کلسترول مصرف میکرده ۱۴۳ بوده است. متخصصان قلب و عروق فردی با سطح کلسترول ۱۴۳ را در معرض ریسک سکته یا حمله قلبی میدانند.
به گزارش «ایندیپندنت» یک سال بعد از انتشار این گزارش وزن دونالد ترامپ از حدود ۱۰۸ کیلو به حدود ۱۱۰ کیلو رسید و او رسما با توجه به قدش مبتلا به چاقی مفرط شد. کلسترول او به ۱۲۲ تقلیل یافته بود اما همچنان بالاتر از سطح سالم بود. چند ماه بعد از آن در فصل بهار کاخ سفید ادعا کرد سطح کلسترول خون ترامپ به زیر ۱۰۰ کاهش پیدا کرده است.
هر چند که بایدن به دلیل سر زدن گافهای مکرر از او و طرح جملات و رفتارهای عجیب و نامفهوم از وی بیشتر از بابت ابتلا به مشکلات شناختی مورد انتقاد قرار گرفته اما ترامپ نیز در مواقعی چنین گافهایی را داده است. او چند بار پیش از این هم از «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق ایالات متحده و از بایدن با لفظ «دولت اوباما» توصیف کرده بود و اظهارات غلط و اشتباهی را درباره افراد و مکانها ایراد کرده بود. او در تجمعات نیز بارها جملاتی که با موضوع مورد بحث بیربط بوده مطرح ساخته است.