سید حسن نصرالله:ما شکست نمیخوریم اگر پیروز شویم پیروزیم و اگر شهید شویم نیز پیروزیم
سرویس خارجی-
«ما شکست نمیخوریم. اگر پیروز شویم پیروزیم و اگر شهید شویم نیز پیروزیم» این جمله معروف، زیبا و تاثیرگذار سید حسن نصرالله، دبیرکل محبوب و شهید حزبالله لبنان است. جملهای که در نهایت و پس از مشورتهای زیاد بین اعضای تحریریه، برای تیتر این گزارش انتخاب شد. انتخاب تیتر برای گزارش شهادت دبیرکل محبوب حزبالله -که تمام عمر و در نهایت، جانش را برای فلسطین، لبنان و مسلمانان منطقه گذاشت- حقیقتا کار سختی بود. غروب ششم مهر ماه 1403 خبر بمباران وحشیانه مقر حزبالله در ضاحیه بیروت، آن هم با 35 بُمب 2 هزار پوندی آمریکاییِ سنگرشکن، منتشر شد و ظهر فردای آن روز پس از بارها تایید و تکذیب، سرانجام رسما از سوی این جنبش تایید شد. طبق گزارشهایی که منتشر شده است، 12 جنگنده اف 15 و اف 35 طی چند دقیقه 35 تُن بمب سنگرشکن را به این نقطه ریختند تا ضمن شهادت 400 نفر! بتوانند سید مقاومت را هم به شهادت برسانند. متن بیانیه حزبالله لبنان که دیروز منتشر و در سطحی وسیع بازنشر شد به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«پس کسانی در راه خدا بجنگند که زندگی دنیا را به آخرت مبادله کنند و هر کس در راه خدا بجنگد و کشته شود یا پیروز شود، پاداش بزرگی به او خواهیم داد.»
راست گفت خداوند متعال
جناب استاد، سرور مقاومت، بنده صالح، به عنوان شهیدی بزرگ، رهبری شجاع، دلاور، مؤمنی حکیم، بصیر و مؤمن در جوار پروردگار و رضای او حرکت کرده و به قافله جاویدان شهدا پیوسته است. کربلای نورانی در سفر الهی ایمان در رکاب پیامبران و امامان شهید.
جناب سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان به شهدای بزرگ و جاویدالاثر خود پیوست که قریب به سی سال در راه آنان بود و در این مدت آنان را از پیروزی تا پیروزی رهبری کرد و جانشین سرور و سالار شهیدان مقاومت اسلامی در سال 1371 شد. آزادی لبنان در سال 2000 و تا پیروزی الهی و پایدار در سال 2006 و سایر نبردهای افتخار و رستگاری تا نبرد حمایت و قهرمانی در حمایت از فلسطین، غزه و مردم مظلوم فلسطین.
مصیبت وارده را به صاحب عصر و زمان، ولی امر مسلمین حضرت سید علی خامنهای (مدظله العالی)، مراجع عظام، مجاهدین، مؤمنین، تسلیت عرض مینماییم. به ملت مقاوم، مردم صبور و مجاهد ما، همه ملت اسلام، همه آزادگان و مستضعفان جهان و خانواده محترم و صبور ایشان، به جناب آقای سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان تبریک میگوییم...
رهبری حزبالله به بالاترین، مقدسترین و گرانقدرترین شهید در سفر پر فداکاری و شهید عهد میبندد که به جهاد خود در مقابله با دشمن، حمایت از غزه و فلسطین و دفاع از مردم لبنان استوار و شریف آن ادامه دهیم.
و به مجاهدان سرافراز و دلاوران پیروز و پیروز مقاومت اسلامی و شما امانت شهید عزیز هستید و شما برادران او هستید که سپر تسخیرناپذیر او و تاج دلاوری و رستگاری رهبر ما بودید استاد همچنان با اندیشه و روح و خط و رویکرد مقدس خود در میان ماست و در عهد وفاداری و پایبندی به مقاومت و فداکاری تا پیروزی هستید.
یک نکته مهم
رژیم صهیونیستی پس از انجام این ترور وحشیانه، تلاش گستردهای را در حوزه رسانه آغاز کرده است تا از خود یک قدرت بزرگ منطقهای به نمایش بگذارد. این رژیم ضمن آغاز این عملیات بزرگ رسانهای، خود را آماده پاسخ بزرگ از سوی محور مقاومت از جمله ایران هم میکند.
در این باره باید گفت، وقتی تکنولوژی، سلاح، اطلاعات و پول از آمریکا، ناتو و برخی کشورهای مرتجع عربی و ترکیه برای صهیونیستها سرازیر میشود و طیف وسیعی از کشورها به کمک رژیمی مثل رژیم صهیونیستی میآیند، گفتنِ «حمله بزرگ اسرائیل به ضاحیه بیروت»، به خطا رفتن است. این حمله صد در صد با حمایتهای همهجانبه طیفی از کشورهای غربی و شرقی صورت گرفته است چرا که به قول رهبر حکیم انقلاب، «جنایتکاران اسرائیلی بدانند کوچکتر از آنند که به ساخت مستحکم حزبالله لبنان صدمه مهمی وارد کنند.» در واقع سید حسن نصرالله در این 30 سال، با اسرائیل نمیجنگید با مدرنترین سلاحها، تکنولوژیها، با دهها مشاوران کارکشته نظامی و اطلاعاتی سیا و... میجنگید.
این را گفتیم تا نتیجهگیری کنیم، محکومیت صرفا رژیم صهیونیستی و جدا کردن آمریکا و ناتو از این جنایت، یک خطای تحلیلی و حتی راهبردی است. تردید نداشته باشید عملیات آن هم با بمب سنگرشکن علیه حزبالله لبنان، عملیاتی صهیونیستی-آمریکایی است.
درباره سید محبوب
«سید حسن عبدالکریم نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان در تاریخ ۳۱ آگوست ۱۹۶۰ در یک خانواده شیعی در منطقه برج حمود در استان جبل لبنان به دنیا آمد. به گزارش مهر او نهمین فرزند خانوادهای بود که ۱۰ فرزند داشتند. پدر او عبدالکریم نصرالله نام داشت و در تجارت میوه و ترهبار فعالیت داشت.
او در مدرسه النجاح و سن الفیل که دارای اکثریت دانشآموزان مسیحی بودند، تحصیلات خود را ادامه داد. با آغاز جنگ داخلی در لبنان در سال ۱۹۷۸و در حالی که تنها ۱۵ سال داشت، مجبور شد همراه با خانواده به زادگاه اصلی خانواده یعنی منطقه البازوریه بازگردد. وی در این منطقه در مدرسه صور تحصیلات خود را ادامه داد.
نصرالله در ادامه به جنبش امل پیوست و به عنوان نماینده این جنبش در منطقه البازوریة در صور شناخته شد. او در ادامه با سید محمد غروی امام جماعت مسجد امام جعفر صادق(ع) آشنا شد و ایشان به وی پیشنهاد داد که به نجف اشرف برود و تحصیلات حوزوی خود را در حوزه علمیه این شهر پشت سر بگذارد.
وی در نجف اشرف با سید عباس موسوی دبیرکل سابق حزبالله آشنا شد و دوستی و ارتباط قوی با او پیدا کرد، دوستی که در ادامه به مشارکت با وی در تاسیس حزبالله لبنان منجر شد. نصرالله بعد از پایان مرحله اول تحصیلات خود در سال ۱۹۷۹ به لبنان بازگشت و بار دیگر تحصیلات حوزوی خود را این بار در حوزه دینی در بعلبک که تحت نظر آیتالله سید محمد باقر صدر مؤسس جنبش الدعوه در نجف قرار داشت، ادامه داد.
دبیرکل فقید حزبالله لبنان در ادامه نماینده جنبش امل در منطقه بقاع و عضو دفتر سیاسی مرکزی این جنبش شد. در سال ۱۹۸۲ وقتی اشغالگران رژیم صهیونیستی به لبنان تجاوز کردند، شکافی در میان جنبش امل ایجاد شد و دو جریان از این جنبش منشعب شد. گروه اول جریانی سیاسی به رهبری نبیه بری بودند و گروه دوم جریان مقاومت بودند که فرماندهی آنها را سید عباس موسوی بر عهده داشت. او به علت حضور بشیر جمیل در بین هیئت نجات ملی که بعدها مشخص شد با اسرائیلیها همکاری میکرد، از جنبش امل جدا شد.
عضو شورای فرماندهی حزبالله
سید حسن نصرالله سمت جانشین مسئول منطقه بیروت را بر عهده گرفت و سپس مسئول این منطقه شد. مدتی بعد مسئول اجرائی کل حزبالله لبنان شد. نصرالله همچنین عضو شورای عالی حزبالله لبنان که از بزرگترین ردههای فرماندهی در این حزب بود نیز به شمار میرفت.
سید شهید مقاومت در سال ۱۹۸۹ بیروت را ترک کرد و به شهر قم در ایران آمد تا دروس حوزوی خود را در آنجا ادامه دهد. در سال ۱۹۹۱ اما بعد از تحولات عرصه سیاسی لبنان و وقوع درگیریهای مسلحانه بین حزبالله لبنان و جنبش امل مجبور به بازگشت به لبنان شد و بار دیگر مسئولیت اجرائی حزبالله را بر عهده گرفت. در آن زمان سید عباس موسوی به عنوان دبیرکل حزبالله انتخاب شد و شیخ نعیم قاسم معاون او شد.
بعد از شهادت سید عباس موسوی در حمله هوائی رژیم صهیونیستی در روز ۱۶ فوریه سال ۱۹۹۲و در حالی که سید حسن نصرالله فقط ۳۵ سال داشت، به عنوان دبیرکل حزبالله لبنان انتخاب شد. در زمان مسئولیت وی حزبالله توانمندیهای نظامی خود را افزایش داد و ناوگان نظامی متنوعی را ایجاد کرد که توانست عملیات بیسابقهای را ضد رژیم صهیونیستی ایجاد کند که در نهایت به عقبنشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ بعد از ۲۲ سال اشغالگری در این منطقه منجر شد.
در سال ۲۰۰۴ شهید سید حسن نصرالله نقش مهمی در عملیات تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی داشت و در این عملیات که یکی از بزرگترین عملیاتهای تبادل اسرا بین دو طرف بود، نه تنها تعدادی از اسرای جنگی لبنان آزاد شد، بلکه صدها تن از اسرای دیگر کشورهای عربی نیز از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدند.
محبوبیت شگفتانگیز
محبوبیت شهید سید حسن نصرالله اما پس از جنگ ۳۳ روزه جولای ۲۰۰۶ بیشتر شد، جنگی که خسارتهای زیادی به رژیم صهیونیستی وارد کرده و این رژیم را وادار کرد بدون تحقق اهداف خود از جنوب لبنان عقبنشینی کند. شهید سید حسن نصرالله در پی تقابل با رژیم صهیونیستی محبوبیت گسترده مردمی در جهان عرب و اسلام کسب کرد و نامش به مقاومت اسلامی ضد رژیم صهیونیستی گره خورد.
دبیرکل شهید حزبالله لبنان شناخت گستردهای در امور سیاسی و دینی داست و فصاحت و بلاغت بالایی در سخنرانی داشت که میتوانست بدون مشکل در زمانهای طولانی سخنرانی کند.
حزب تحت فرماندهی وی با آغاز عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ وارد خط درگیری با رژیم صهیونیستی شد و به عنوان جبهه پشتیبانی و همبستگی با مقاومت غزه مطرح شد. در این مدت جبهه لبنان و سرزمینهای اشغالی شاهد تبادل آتش روزانه بود.