دبیرخانه دائمی «روضههای داستانی» ایجاد شد (اخبار ادبی و هنری)
سوگواره ملی «روضههای داستانی» با موضوع؛ مواجهه انسان معاصر با عاشورا و امام حسین(ع) برگزار میشود.
علیاصغر عزتیپاک دبیر علمی این سوگواره در نشستی خبری با تاکید بر اینکه داستان درخصوص عاشورا کمکاری کرده است، افزود: ویژگی مهم روضههای داستانی این است که ابتدا عدهای از نویسندگان جمع شدند و این ماجرا را شروع کردند و در ایام کرونا زمانی که مجالس روضه تعطیل شد، نویسندگانی از قم پیشنهاد نوشتن داستان از کربلا و عاشورا را دادند و ماجرا طی این چند سال جدی شد و امسال فراخوان سراسری صورت گرفت و نویسندگان در دو بخش روایت و داستان شرکت کردند.
وی درخصوص داوری آثار جشنواره گفت: ما در این جشنواره در دو بخش روایت و داستان با تکیه بر فرهنگ بومی و بکر اقوام نقاط کشور میزبان آثار بودیم. در مجموع ۱۳۰ اثر به دبیرخانه رسید که این آثار توسط زهرا کاردانی و محمد محقق داوری شدند. جشنواره ظرفیتهایی را به ما نشان داد که فکر کردیم میتوانیم از این ظرفیت برای یک گام بلند استفاده کنیم.
عزتیپاک از ایجاد دبیرخانه دائمی ادبیات دینی در قم خبر داد و گفت: اولین وظیفه دبیرخانه برگزاری جایزه سال کتاب دینی در ایران خواهد بود که از بین کتابهای منتشر شده آثار را انتخاب و به علاقهمندان ادبیات دینی معرفی میکند. در کنار آن دبیرخانه کار پژوهشی درباره داستان دینی و تولید کتاب و آموزش را در دستور کار خواهد داشت.
سعید لشکری معاون امور استانهای حوزه هنری هم در این نشست، هدف این سوگواره را نزدیک شدن به زندگی مردم دانست و گفت: تمرکز سوگواره موضوع کربلا نخواهد بود و در دورههای بعد به مسائل دین خواهد پرداخت و به رمان و داستان دینی ختم میشود و گره میخورد چراکه نوع زندگی مردم و دین آنها مهم است و در سوگواره گره خوردن به زندگی مردم مهم است.
در پایان سیدعلی نقیب دبیر سوگواره روضههای داستانی به جزئیات این سوگواره پرداخت و گفت: افتتاحیه و اعلام فراخوان پنجمین سوگواره فرودینماه امسال در قم صورت گرفت و تا اواخر مردادماه مهلت ارسال آثار بود که نهایتا تا ۱۵ مرداد تمدید شد. سه نشست تخصصی در قم، اصفهان و اهواز در این زمینه برگزار شد و اساتید عزتیپاک و دیزگاه حضور پیدا کردند. مجموعا ۴۰۰ اثر برای دبیرخانه ارسال شد که ۲۲۰ اثر در بخش روایت و ۱۸۰ اثر در بخش داستان بود و داوریها در سه مرحله انجام شد و مجموعا ۶ برگزیده و شایسته تقدیر معرفی خواهد شد و اختتامیه سوگواره روز نهم مهرماه که روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطین است در سالن شهرداری قم برگزار خواهد شد.