kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۴۴۷۵
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶

شلیک به جایگاه مقدس مادری  در برنامه‌­ای ویژه زنان بازیگر(اخبار ادبی و هنری)

 
 
برنامه جوکر که به دلیل ابتذال و لودگی مفرط با انتقادات زیادی مواجه شده بود، با پخش دو قسمت با حضور بانوان، انتقادات بیشتری را برانگیخت. جای سؤال است که چرا این برنامه بدون مجوز پخش شده با برخورد قانونی مواجه نمی‌شود؟
طی چند هفته گذشته دو قسمت از برنامه جوکر بانوان به نمایش درآمده و این در حالی است که روابط عمومی ساترا می‌گوید که «مجوز انتشار برای برنامه جوکر ۲ صادر نشده است»، تا این لحظه نمایش خانگی جوکر بانوان واکنش‌های متفاوتی را در پی داشته است که نمونه آن راه‌اندازی پویش اعتراض مردمی در خبرگزاری فارس با عنوان «حیازدایی با چاشنی خنده در جوکر» است که بیش‌ از ۱۰ هزار امضا را به ثبت رسانده است. همچنین در قسمت جوکر تایم، شاهد حضور مردان بازیگر در کنار بانوان هستیم که میمیک چهره‌ بانوان در برابر مردان همراه با خنده‌های ممتد و بلند در مقابل دوربین ثبت می‌شود. در این میان خانم «عاشوری» پژوهشگر زنان و رسانه می‌گوید که در این سکانس این نکته به ذهن متبادر می‌شود که چیدمان برنامه توسط مردان است، حتی میهمانان کمکی نیز مردان هستند، این در حالی است که زنان در کنار مردان با خنده‌های آنچنانی به اجرا می‌پردازند، اجرائی که هیچ طرحی برای افزودن بر فرهنگ ایرانی و اعتلای زن بازیگر و هنر این کشور ندارد. 
بارها در سکانس‌های مختلف شاهد قسم خوردن افراد و لقلقه زبان بودن درخصوص قسم به خدا و جان مادر هستیم و برای هر امر کوچکی به طور مداوم تکرار می‌شود، در حالی که در فرهنگ ایرانی و شرع اسلام قسم‌ خوردن دارای قداست است. یا سخره گرفتن مادربزرگ‌ها دیگر روایت تلخ از یک سکانس جوکر بانوان است، تلفظ اشتباه لغات از سوی مادربزرگ‌ها که دو تن از بازیگران زن آن را روایت می‌کنند، جایگاه مادربزرگ‌ها و بزرگ‌ترهای فامیل را به چالش می‌کشند.
در ادامه جوکر بانوان وقتی یکی از بازیگران زن در قالب گوینده به نتایج بازی اشاره می‌کند، متوجه می‌شود مادران این گروه کارت زرد نگرفته‌اند! و می‌گوید که فهمیدم «اگر بچه‌دار شوید دیگر خنده روی لبانتان نمی‌آید»! «مادران بدون کارت زردند»، «اگر بچه‌دار شوید دیگر نمی‌خندید» و.... در این بخش این بازیگر زن با سخره گرفتن تبلیغ فرزندآوری، فحوای سخنش تبلیغ ضدفرزندآوری است و حتی مادر شدن را یک ضد ارزش قلمداد می‌کند. در واقع پرور با یک جمله ۲ تیر به سمت بالاترین ارزش زنان شلیک می‌کند.
خلاصه کلام آنکه جوکر در بخش آقایان به گونه‌ای به قبح‌زدایی از ارزش‌ها پرداخته و در بخش خانم‌ها به شیوه‌ای دیگر. برای نمونه باید گفت که در فرهنگ ایرانی، دقت و کنترل در گفتار و رفتار در جمع خانواده و جامعه همیشه وجود داشته، موردی که با آغاز فصل دوم جوکر با عنوان «طبقه ۲۱» کمرنگ دیده می‌شود، به گونه‌ای که منتقدان سینما می‌گویند که اگر اهل شنیدن شوخی‌های جنسی رکیک و لودگی‌های سطح پایین هستید، اگر دوست دارید با این‌جور شوخی‌های پایین تنه‌ای بخندید و «گوشتان به شنیدن آن‌ها عادت دارد، حتماً جوکر را ببینید».