به دلیل رکوردشکنیهای پیاپی
1100 نیروگاه کشور 24 ساعته برق تولید کردند
با وجود گذشت دو ماه از شروع رکوردشکنی مصرف برق، پیک استفاده از الکتریسیته در کشور همچنان صعودی است و ۱۱۰۰ نیروگاه در کشور ۲۴ ساعته مشغول تولید برق هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ رکورد پیک مصرف (اوج مصرف) برق در سال جاری نسبت به سال گذشته برای چهلمین بار متوالی در هفته اول شهریور ۱۴۰۳ شکسته شد.
مصطفی رجبیمشهدی؛ مدیرعامل توانیر درباره وضعیت مصرف برق گفت: وضع شبکه برق ایران مشابه وزنهبرداری است که از او خواستند در یک مسابقه چهل بار رکورد جهان را بشکند.
او افزود: روز شنبه در ساعات اوج مصرف، تقاضای مصرف برق به 77 هزار مگاوات رسید؛ این در حالی که در سوم شهریور ماه 42 روز و 42 نوبت از میزان تقاضای مصرف برق در سال گذشته با اعداد غیر قابل باور عبور کردیم.
مدیرعامل توانیر افزود: بنا بر اعلام سازمان هواشناسی مردادماه گرم و بیسابقهای را طی پنجاه سال اخیر پشت سر گذاشتیم و
بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی قرار بود از روز شنبه با اندکی کاهش دما در کشور مواجه باشیم که نه تنها دمای هوا کاهش نیافت بلکه گزارشها حاکی از آن است که با پایداری و تداوم گرمای نامتعارف تا پایان هفته جاری نیز مواجه هستیم.
رجبی، ضمن تشکر از همکاری تمام هموطنان که تا این لحظه با مدیریت مصرف برق به تلاشگران خدوم صنعت برق کمک کردهاند، ادامه داد: با توجه به اینکه چسبندگی گرما و دمای بالا تا اواخر هفته جاری نیز ادامه دارد و افزایش مصرف زیاد موجب بروز برخی مشکلات در تامین برق پایدار شده است ضرورت دارد مشترکان با صرفهجویی حداقل 10 درصدی به کاهش مشکلات تامین برق پایدار و مستمر در کشور کمک کنند.
ادامه گرما و ضرورت صرفهجویی
گفتنی است، اول خرداد ۱۴۰۳ پیک مصرف برق کشور نزدیک به ۵۰ هزار مگاوات بود اما آخر خرداد این مقدار به حوالی ۸۰ هزار مگاوات رسید. مصرف برق صنایع و کشاورزی در این مدت تغییر محسوسی نداشت اما کولرها در ۲۴ میلیون خانه و هزاران مغازه و شرکت و اداره کشور، روشن شد و میانگین مصرف برق کشور را در مجموع پنج هزار مگاوات بیشتر از سال گذشته کرد.
درحالیکه مصرف انرژی در سالهای گذشته از انتهای مرداد روی به کاهش بود اما مصرف برق کشور در هفته اول شهریور همچنان صعودی و نزدیک ۸۰ هزار مگاوات است. برای تأمین این میزان برق بیش از ۱۱۰۰ نیروگاه حرارتی، تجدیدپذیر، برقابی و تولید پراکنده دو ماه است که با حداکثر ظرفیت انرژی تولید میکنند.
البته در اینکه کولرها، موجب افزایش مصرف برق شده شکی نیست اما مصرف برق برخی کارخانهها و صنایع که عمدتا دولتی یا خصولتی هستند بسیار بالاست. دلیل این مسئله، فناوری قدیمی یا فرسودگی سیستم برقی آنهاست. ضمن اینکه برخی صنایع با وجود دریافت کمکهایی از دولت یا صندوق توسعه ملی، نسبت به افزایش تولید برق خود اقدام نکردهاند اما آنها که برق خود را تامین کردند مشکل قطع یا محدودیت برق نداشتند. بسیاری از این صنایع با وجود واگذاری به بخش خصوصی، مدیریت دولتی دارند و علاوهبر تحمیل هزینههای سنگین به بودجه کشور و مصرف بیش از استاندارد انرژی، محصولات کم کیفیتی هم تولید میکنند.
شدت بالای مصرف انرژی در ایران
ایران در حالی رکوردهای نجومی پیک مصرف برق را ثبت میکند که کشورهایی با اقتصاد بسیار بزرگتر و جمعیت بیشتر از ایران هرگز با رکوردشکنی پیاپی پیک مصرف مواجه نیستند. برای مثال پیک مصرف انگلیس با اقتصادی هفت و نیم برابر ایران، کمتر از کشور ماست. برزیل با جمعیت ۲۱۵ میلیون نفری هم کمتر از ایران، برق مصرف میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مازیار جمشیدی؛ مدیر بهرهبرداری و کنترل شبکه برق کشور درخصوص افزایش دمای هوا گفت: در هفته اول شهریور ماه قرار داریم و افزایش دمای هوا همچنان ادامه دارد به گونهای که تا پایان هفته جاری شاهد افزایش دمای هوا و به نسبت آن افزایش میزان مصرف برق در کشور خواهیم بود و پیشبینی میشود که میزان مصرف برق در کشور از مرز 75 هزار مگاوات عبور کند.
او از هموطنان درخواست کرد که با انجام امور سادهای همانند استفاده از دور کند در کولرهای آبی و تنظیم دمای کولرهای گازی بر روی 24 درجه در ساعات اوج مصرف روزانه(13-17) و اوج مصرف شبانه (19 و 30 دقیقه تا 22) صنعت برق کشور را در حفظ پایداری شبکه برق و تامین برق پایدار یاری کنند.
نقی اکبرپور؛ مجری طرح مدیریت بار سامانههای سرمایشی ادارات شهر تهران در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: یکی از فناوریهایی که طی تابستان 1403 به منظور حفظ پایداری شبکه برق شهر تهران به کار گرفته شده، فناوری اینترنت اشیا بوده که استفاده از آن در کاهش بار شبکه توزیع برق در ساعات اوج بار میان روز نقش قابل ملاحظهای داشته است.
وی افزود: با رایزنیهای انجام شده و تبادل تفاهمنامه و نصب تجهیزات هدایتپذیر از راه دور، کارشناسان مستقر در مرکز پایش این شرکت علاوهبر رصد لحظهای مصرف برق بخش اداری قادرند تا در ساعات اوج بار، کنترل عملکرد سامانههای سرمایشی بالغ بر 400 مشترک اداری و اجرائی بزرگ شهر تهران را به دست گرفته و بدون نیاز به مراجعه به محل، مصرف برق این سامانهها را متناسب با شرایط، از راه دور تنظیم کنند.