kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۷۸۸
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۳
از ابتدای سال تا 22 تیرماه

20 میلیارد دلار ارز برای واردات تأمین شد

 
 
 
از اول فروردین ماه تا 22 تیرماه ۱۴۰۳ به میزان 
19 میلیارد و 975 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی؛ ‌برای کالاهای اساسی و دارو چهار میلیارد و 771 میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 10 میلیارد و 749 میلیون دلار و برای خدمات 380 میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات چهار میلیارد و 75 میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی سه میلیارد و 807 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 964 میلیون دلار و در مجموع چهار میلیارد و 771 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ 28500 تومان با هدف حمایت از مصرف کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.
این گزارش حاکی است تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل‌ونقل و خودرو» معادل یک میلیارد و 407 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل یک میلیارد و 574 میلیون دلار و برای «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل 921 میلیون دلار بوده است.
ضمن اینکه برای «صنایع معدنی» معادل 784 میلیون دلار، و «منسوجات و پوشاک» معادل 527 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
صنایع خودرو، صنایع برق، ماشین آلات و منسوجات به ترتیب 990، 174، 768، 753 و 35 میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز 22 تیرماه سال جاری دریافت کرده‌اند.
علاوه‌بر این گروه‌های صنعتی، پنج میلیارد و 536 میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و 355 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
در خاتمه این گزارش آمده است: میانگین موزون نرخ ارز یک ماهه منتهی به 23 تیر، 39 هزار و 182 تومان برای دلار، 42 هزار و 717 تومان برای یورو، 10 هزار و 669 تومان برای درهم و پنج هزار و 404 تومان برای یوآن، 439 تومان برای روبل و هزار و 185 تومان برای لیر محاسبه شده است.
گفتنی است، در روز 23 تیرماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 46 هزار و 594 تومان، یورو با نرخ 50 هزار و 797 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 687 تومان مورد مبادله قرار گرفت. 
به همین ترتیب در تالار حواله ارز، مبادله دلار با نرخ 43 هزار و 506 تومان، یورور با نرخ 47 هزار 430 تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و 846 تومان صورت گرفت.
 عرضه ارز اربعین بدون کد سماح
رئیس‌کل بانک مرکزی از آمادگی این بانک برای عرضه ارز دینار اربعین بدون ارائه کد سماح خبر داد و گفت: تصمیم‌گیری درخصوص این موضوع به ستاد اربعین بستگی دارد.
محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه ستاد اربعین با اعلام اینکه آماده‌ایم از هفتم مردادماه ارز اربعین را از طریق شعبات منتخب هفت بانک عامل به زائران عرضه کنیم، اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف عرضه ارز زیارتی در سال گذشته، دیر بودن زمان عرضه بود. به این دلیل که برخی زائران زودتر عازم پیاده‌روی اربعین می‌شوند. امسال زمان عرضه را حدودا یک‌ماه زودتر اعلام کردیم.
فرزین بیان کرد: سال گذشته کد سماح برای دریافت ارز ضروری بود و مشکلاتی را برای زائران به وجود آورد. امسال بانک مرکزی و بانک‌های عامل، این آمادگی را دارند تا بدون ارائه کد سماح، ارز اربعین را عرضه کنند. البته این موضوع به تصمیم‌گیری ستاد اربعین بستگی دارد.
رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: زوار اربعین که از سیستم بانکی کشور ارز دریافت کرده‌اند بعد از بازگشت می‌توانند ارز باقی‌مانده را به همان نرخ خرید به بانک‌های عامل برگردانند.
وی افزود: زوار پنج سال به بالا می‌توانند تا سقف ۲۰۰ هزار دینار به قیمت ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران دریافت کنند.