انگلیس میداند که توان درگیر شدن با سپاه پاسداران را ندارد(خبر ویژه)
حزب کارگر که یک روز پیش از انتخابات پارلمانی انگلیس، در منشور انتخاباتی خود، سپاه پاسداران را به عنوان یک «سازمان متخاصم» توصیف کرده بود، در پی بهدست گرفتن قدرت اعلام کرد در تروریستی خواندن سپاه پاسداران عجله نخواهد کرد. گاردین نوشت: مشاوران وزارت خارجه انگلیس برای چنین اقدامی، ملاحظاتی عنوان کرده و نسبت به پیامدهای «غیرقابل پیشبینی» و «بسیار مخرب» این اقدام بر روابط لندن با تهران هشدار دادهاند.
حزب کارگر پس از ۱۴ سال بودن در جناح اپوزیسیون، در انتخابات چند روز قبل قدرت را به دست گرفت و کییر استارمر، رهبر آن، از سوی شاه چارلز مأمور تشکیل دولت جدید شد. دولتهای محافظهکار بریتانیا در سالهای اخیر در زمان نخستوزیری بوریس جانسون، لیز تراس و ریشی سوناک در برابر خواستههای مطرح شده در این کشور برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران مقاومت کرده بودند.
حزب کارگر یک روز پیش از انتخابات پارلمانی، در منشور خود سپاه پاسداران را به عنوان یک «سازمان متخاصم» توصیف کرد. شماری از فعالان این حزب تا پیش از انتخابات گفته بودند که سپاه باید تروریستی اعلام شود.
با این حال، دیوید لمی، وزیر خارجه جدید از حزب کارگر، به گاردین گفت او باید به دقت این موضوع را بررسی کند و ببیند سیستم پیشین تاکنون چگونه تصمیم گرفته است.
به نوشته گاردین، مشاوران دیوید لمی گفتند او در حال بررسی اصلاحیهای بر قانون کنونی است که تاکنون به دولت امکان میداد علیه فعالیت سازمانهای مرتبط با دولت، مانند سپاه پاسداران، برخی محدودیتها قائل شود. روند تهیه اصلاحیه بر قانون کنونی «زمانبر» خواهد بود.
گاردین نوشت: دیوید لمی قرار است درباره سیاست خارجی دولت جدید ایران با مشاوران خود رایزنی کند. لمی گفت برنامههای رئیسجمهور پزشکیان را زیر نظر دارد و هنوز برای نتیجهگیری زود است. جمهوری اسلامی ایران در ماههای گذشته به کشورهای اروپایی نسبت به تروریستی نامیدن سپاه پاسداران هشدار داده بود. دولت کانادا به تازگی سپاه پاسداران را «تروریستی» معرفی کرده است. اما اتاوا ۱۳ سال است در حالت قطع کامل رابطه با ایران به سر میبرد و برخلاف انگلیس، دارای سفیر و سفارتخانه در تهران نیست.
دیوید کامرون، وزیر خارجه در دولت ریشی سوناک، در میانه بهار امسال تأکید کرد تروریستی نامیدن سپاه میتواند به قطع رابطه سیاسی انگلیس و ایران منجر شود. کامرون ۱۲ اردیبهشت در نشست یک کمیته پارلمان گفت کشورش سپاه را بهطور کامل تحریم کرده و میتوان این تحریم را تقویت کرد اما تروریستی خواندن سپاه همین مناسبات مختصر دو کشور را نیز از بین خواهد برد.
غیر از انگلیس، کشورهای اتحادیه اروپا نیز در دو سال گذشته کوششها در کشورهای خود و درخواست اسرائیل را برای تروریستی نامیدن سپاه نپذیرفتند.
آنچه بر گزارش گاردین بایدن افزود این است که هر نوع برچسب زنی به سپاه پاسداران از سوی یک دولت خارجی با اقدام متقابل ایران درباره ارتش و نیروهای طرف متقابل مواجه خواهد شد و آنگاه ایران در منطقه به ویژه خلیجفارس با مراکز و نیروهای طرف مقابل به عنوان طرف متخاصم رفتار میکند.