kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۴۲۳
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۲
پاسخ به سؤالات و شبهات فلسطین و مقاومت- 14

چرا آمريكا از رژيم صهيونيستي حمايت مي‎كند؟ 

 
 
 
 
هدف آمريكا در تقويت و حمايت از رژيم صهيونيستي نقش حياتي و جايگاه ويژه‎اي است كه اين رژيم در استراتژي این کشور دارد كه در ادامه به آن اشاره خواهيم نمود: 
الف) اهميت اسرائيل در استراتژي آمريكا 
1. اسرائيل به عنوان عامل تفرقه و تشتت و سركوب‌كننده نهضت‌هاي رهايي بخش منطقه است. 
بي ترديد حفظ امنيت اسرائيل هرگز نمي‎توانسته تنها هدف روابط ويژه ميان آمريكا و اسرائيل بوده باشد. چرا كه در غير اين صورت آمريكا مي‎توانست به تلاش براي حفظ توازن نظامي و استراتژيك ميان اسرائيل از يك سو و مجموعه كشورهاي عربي از سوي ديگر بسنده كند. اين در حالي است كه دولت‌هاي مختلف در آمريكا از هر دو حزب (جمهوري خواه و دموكرات) همواره اتفاق نظر دارند كه اسرائيل بايد نسبت به كشورهاي عربي از برتري كيفي در فناوري نظامي برخوردار باشد. در واقع وراي امنيت اسرائيل مي‎بايست علت مهم‎تري را براي حمايت‎هاي گسترده آمريكا از اسرائيل، جست وجو كرد. اسرائيل طي دهه‎هاي گذشته توانست با موفقيت مانع پيروزي نهضت‎هاي راديكالي و ناسيوناليست‎ عربي در كشور لبنان،‌ اردن، فلسطين و يمن شود و سوريه كه همواره متحد شوروي بود را مهار كند. 
2. اسرائيل؛ پايگاه نظامي آمريكا در خاورميانه در دوران جنگ سرد و بعد ازآن به شمار مي‎رود. 
3. اسرائيل منبع جمع آوري اطلاعات استراتژيك آمريکا در راستاي نيل به اهداف سلطه طلبانه خويش بر جهان مي باشد. 
4. وجود اسرائيل عامل ايجاد نا امني در منطقه و زمينه‌ساز مسابقه تسليحاتي ناشي از آن مي باشد. 
6. به اعتراف خود صهيونيست‌ها‌، فلسطين اشغالي پايگاه آمريكاست و به قول «اس ابراموف» يكي از رهبران حزب ليبرال اسرائيل: اسرائيل فقط براي دفاع از خودش جنگ نمي‎كند، بلكه براي منافع حياتي غرب نيز مي‎جنگد و سربازان اسرائيلي ايالات متحده را از اعزام قواي نظامي به كانال سوئز بي نياز كرده‎اند.1 
ب) نقش لابي يهودي و طرفداران غيريهودي اسرائيل در آمريكا: 
با وجودي كه تخمين زده مي‎شود كه يهوديان آمریکا حدود 5/5 تا 5/8 ميليون نفر باشند و به عبارت ديگر تنها 2 درصد از جمعيّت ايالات متحده را تشكيل مي دهند که اكثر آنها در اواخر قرن 19 و اوايل قرن 20 وارد ايالات متحده شده‎اند و به آنجا مهاجرت كرده‎اند2 امّا داراي قدرت بالايي در تأثير گذاري بر افكار عمومي و سياست‌هاي دولت آمريكا هستند. 
البته براي توضيح بيشتر دربارة علت تأثير گذاري بالاي يهود بر سياست‎هاي دولت آمريكا لازم است به نكات ديگري هم اشاره نمایيم: 
1. يهوديان ثروتمندترين اقليت آمريكا و جهان هستند: 
يهود از جمله ثروتمندترين اقليت‎هاي جهان است كه بخش عمده مراكز اقتصادي و تجاري آمريكا را قبضه كرده‎اند و به گفته هنري فورد رئيس كارخانه ماشين‌سازي فورد معمولاً سينماها، تئاترها، تجارت شكر، كمپاني‌هاي نفتي، تجارت گندم و تنباكو، پنبه، فولاد، 50 درصد از تجارت گوشت و مواد پروتئيني و بيش از 70 درصد تجارت كفش، صنايع چرم و اغلب صنايع مهم، ادوات موسيقي، جواهرات، وسائل الكترونيك، ماشين آلات، صنايع نظامي، بانك‌ها و صندوق‌هاي قرض جهاني و ... در انحصار سرمايه‌داران يهودي است.3 
2. قدرت سياسي يهود: 
شايد در وهله اول اين نكته به ذهن بيايد كه چگونه سياستمداران كشور قدرتمندي چون آمریکا مي‎توانند از يك اقليت كوچك يهودي متأثر گردند؟ در اين زمينه لازم به ذكر است كه در ايالات متحده رأي يهوديان ساكن در اين کشور مي‎تواند تعيين كننده باشد، با توجه به اينكه اكثريت جمعيت يهوديان آمریکا از نظر سواد و تحصيل در سطوح بالايي هستند ميزان مشاركت در انتخابات نيز در آنها بالا است و به 92 درصد مي‎رسد، در حالي كه ميزان مشاركت عامّه آمريكا در انتخابات 52 درصد مي‎باشد و در چنين نسبتي ميانگين درصد موفقيت انتخابشان را دو چندان مي‎كند. در سيستم انتخاباتي رياست جمهوري آمريكا هر كسي در ايالت خود به پيروزي برسد، حتي اگر اين نسبت پايين باشد، بر تمام آراي انتخاباتي ايالت دست مي يابد. چون هر ايالت داراي كرسي‌هايي است كه با توجه به جمعيت آن ايالت تعداد آن در مجلس مشخص و تعيين مي‎شود. در اين ميان يهوديان در ايالت‌هايي تمركز يافته‌اند كه پرجمعيت‌تر و مهم‎تر است مثل نيويورك، فلوريدا و كاليفرنيا و كافي است آنها به كانديداي خويش رأي دهند و تضمين كنندة پيروزي كانديداي خاصي در انتخابات ايالتي باشد تا وي تمام كرسي‎هاي ايالت را از آن خويش نمايد. به همين دليل آراي يهود براي هر كانديدايي حساس و مهم مي‎شود. 
3. قدرت تبليغاتي و علمي يهود: 
لابي يهودي - صهيونيستي حضور اطلاعاتي و تبليغاتي بسيار قدرتمندي بر بسياري از دستگاه‎هاي اطلاعاتي و تبليغاتي آمريكا دارد، اين حضور يا به صورت تملك يا دارايي با نفوذ بسيار بالا در آنها است. اين موضوع عملاً در سه شبكه تلوزيوني «اي‌بي‌سي» «ان‌بي‌سي» و سي‌بي‌سي و مهم‎ترين شبكه‎هاي سينمايي آمريكا مانند: «فوكس»، «پارا مونت» و «يونيورسال» قابل ملاحظه است. به جز آن در ايالات متحده حدود 750 روزنامه و 670 هفته نامه چاپ مي‎شود كه لابي يهودي صهيونيستي در مهم ترين آنها نفوذ و يا تملك آنها را در دست دارد. از جمله اين روزنامه‌‎ها مي‎توان به «وال‌استريت ژورنال»‌، «ديلي نيوز»‌، «نيويورك تايمز» و «واشنگتن پست» اشاره كرد، افزون بر اينكه در دوهفته‌نامه مهم و معتبر آمريكا و جهان يعني تايمز و نيوزويك نيز نفوذ دارند.4 بي‌شك اين دستگاه‌هاي تبليغاتي- اطلاعاتي نفوذ بسيار زيادي به ويژه در سيستم حكومت ليبرال دموكراتيك غرب دارند و از آزادي‎هاي موجود براي توجيه افكار عمومي و ادامة فشار و رسواسازي و انتشار فضاحت‎هاي كساني كه منافعشان را برآورده نمي‎كنند استفاده مي‎كنند و داراي تأثيري بسزا و وحشتناك در دولتمردان و سياستمداراني هستند كه هميشه خواهان جلب رضايت آنان مي‎باشند. 
غير از اين، يهود حضور علمي و فرهنگي گسترده‎اي دارند كه بسيار بيشتر از جمعيت ايشان است. عامة يهوديان آمريكا داراي تحصيلات دانشگاهي مي‎باشند و در تحقيقي كه پروفسور «روبين اشتاين» انجام داد مشخص گرديد، از ميان مديران و رؤساي مراكز و سازمان‎هاي تبليغاتي و اطلاعاتي، مشاهده مي‎شود كه حضور يهود در رده‎هاي بالاي اين سازمان‎ها به 8/25 درصد مي‎رسد. 
افزون بر اينكه از ميان 172 تن از چهره‎هاي بارز فرهنگي جامعة آمريكا 77 تن يهودي هستند، (45 درصد) که اين نسبت در ميان انديشمندان علوم اجتماعي بيشتر بوده و به 56 درصد و در ميان دانشمندان علوم انساني به 61 درصد مي‎رسد و تمام اين چهره‎ها حضوري فعال در توجيه فرهنگ و افكار عمومي و شيوه‎هاي تدريس و آموزشي دارند.5  
خلاصه كلام اين كه اگر بخواهيم به دلايل كمك‎هاي آمريكا به رژيم صهيونيستي اشاره كنيم مي‎توانيم از دلايلي چون ايجاد مسابقة تسليحاتي در منطقه و فروش تسليحات، ايجاد امكانات لازم برای مداخله در امور منطقه با كمك آن رژيم، استفاده از صهيونيست‎ها در راستاي حضور آمريكا در منطقه و نزديك شدن به منابع نفتي منطقه، استفاده از صهيونيست‎ها به عنوان حافظ منافع آمريكا در منطقه، اجراي سياست‎هاي امنيتي و نظامي آمريكا در منطقه، نفوذ فراوان لابي‌هاي صهيونيستي و نيز صاحبان قدرت اقتصادي‌، سياسي‌، تبليغاتي در نظام سياسي اين کشور و... نام ببریم.
پانوشت:
1- برودسكي، رمان، حقايقي درباره صهيونيسم، ترجمه احمدآبادي، تهران: کتیبه، 1358، ص 37
2- محمدصالح، محسن، بررسی تأثیر لابی صهیونیستی درانتخابات آمریکا، ترجمه قبس زغفرانی، ماهنامه موعود شماره ۵۸
3- وزیری‌کرمانی، محمد حسن، اسرائيل فاشيسم جديد،تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب، 1359،ص 66
4- همان، ص 67.
5- محمدصالح، محسن، بررسی تأثیر لابی صهیونیستی درانتخابات آمریکا، پیشین