تحرکات نظامی مشکوک آمریکا در ژاپن
پنتاگون روز شنبه از اعزام انواع جنگندههای اف-35 و اف-15 به ژاپن با هدف بازدارندگی خبر داد؛ این اقدام به اعتقاد برخی از ناظران مشکوک است.
پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) از تغییر آرایش جنگندههای خود در پایگاههای هوائی ژاپن خبر داد. وبگاه «ارو تایمز» روز شنبه نوشت: پنتاگون جنگندههای خود در ژاپن را با جنگندههای «اف-15 افایکس» و «اف-35» را تغییر میدهد. بر اساس این گزارش، نیروی هوائی آمریکا 36 جنگنده اف-15 را در پایگاه هوائی کادنا مستقر خواهد کرد تا ناوگان 48 هواپیمای قدیمیتر اف-15 سیدی را که در حال حاضر در آنجا مستقر هستند، جایگزین کند.
پایگاه هوائی میساوا نیز دستخوش دگرگونی قابلتوجهی خواهد شد. 48 هواپیمای اف-35 جایگزین جنگندههای اف-16 موجود خواهند شد و بدین ترتیب قابلیت رزمی پایگاه را افزایش میدهد. نیروی تفنگداران دریایی آمریکا نیز قصد دارد تعدادی جنگنده «اف-35 بی» را در پایگاه هوائی «ایواکونی» مستقر کند. پنتاگون اعلام کرده است که این اقدامات برای تقویت ائتلاف آمریکا و ژاپن، تقویت بازدارندگی منطقهای و تقویت صلح و ثبات در منطقه هند و اقیانوسیه است. برخی از ناظران این تحرکات را پرسشبرانگیز توصیف کردهاند.
این در حالی است که رشد نیروی هوائی چین بر نگرانیهای پنتاگون افزوده است، به طوری که یک رسانه آمریکایی به بررسی جنگنده پیشرفته «جی-20» ساخت چین پرداخت و نوشت: این جنگنده میتواند آمریکا، تایوان، کرهجنوبی، ژاپن و سایر رقبا را نگران کند. به نوشته وبگاه آمریکایی «۱۹ فورتی فایو»، جی-۲۰ نتیجهای از «سوخو-۲۷»، «سوخو-۳۰» و در نهایت جنگندههای «اف-۳۵» و «اف-۲۲» آمریکاست. جی-۲۰ پیشرفتهترین جنگنده چین است. این جنگنده پس از اف-۲۲ و اف-۳۵ سومین جنگنده جهان با ویژگیهای رادارگریز است.
ارتش چین ممکن است تا ۱۵۰ فروند جنگنده جی-۲۰ در حال حاضر در خدمت داشته باشد. چینیها هر ماه یک فروند جی-۲۰ میسازند. این جنگنده در حال گشتزنی منظم بر فراز تنگه تایوان و دریای شرق و جنوب چین است. جی-۲۰ اغلب به منطقه شناسایی دفاع هوائی تایوان پرواز میکند و برای دفاع هوائی و هواپیماهای جنگنده تایوانی یک دردسر است. با این حال، تایوان نسل چهارم بهبودیافته جنگنده «اف-۱۶ وایپر» را برای مقابله با جی-۲۰ دارد.