kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۰۹۲۷
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹
باقری:

آمادگی جبهه مقاومت برای مقابله با تجاوزات رژیم‌صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری است

سرپرست وزارت امور خارجه گفت: آمادگی ملت‌های منطقه و جبهه مقاومت برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری است و مسئولیت بحرانی دیگر مستقیماً متوجه حامیان غربی رژیم است.
 
 
 
 
علی باقری کنی سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی نسبت به لبنان، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: در ۲۴ ساعت گذشته با وزرای امور خارجه عربستان، آلمان، قبرس، روسیه، دبیرکل ملل متحد و نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی گفت‌وگو کردم.
وی افزود: در این گفت‌وگوها بر لزوم اقدام مؤثر و فوری جامعه بین‌المللی برای توقف جنایات رژیم اشغالگر در فلسطین تاکید نمودم. درخصوص تحولات منطقه و افزایش تنش ابراز نگرانی شد.
باقری خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی بر این نظر است که آثار فاجعه‌بار گسترش احتمالی تنش و درگیری در منطقه ناشی از رفتار غیرمسئولانه آمریکا و پشتیبانان غربی صهیونیست‌ها است.
به گزارش ایرنا، سرپرست وزارت امور خارجه تاکید کرد: امروز آمادگی ملت‌های منطقه و جبهه مقاومت برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری است و مسئولیت بحرانی دیگر مستقیماً متوجه حامیان غربی رژیم
 است.
رایزنی باقری و بن‌فرحان 
درمورد موضوعات مشترک
و تحولات فلسطین
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی تلفنی با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی پیرامون موضوعات مورد علاقه دو کشور و آخرین تحولات مربوط به فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها رایزنی و تبادل نظر کرد.
علی باقری در این گفت وگوی تلفنی از تسهیلات و خدمات مطلوب ارائه‌شده به زائران بیت‌الله‌الحرام به‌ویژه زائران عزیزان ایرانی تشکر کرد. وی با اشاره به حضور قائم‌مقام وزارت امور خارجه عربستان در نوزدهمین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) در تهران، روند پیشرفت همکاری‌های تهران- ریاض را امیدوارکننده ارزیابی کرد.
باقری با اشاره به تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تاکید کرد: تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه لبنان در تداوم جنایات این رژیم علیه مردم غزه است و رژیم متوهم اشغالگر قدس در تلاش است تا به‌زعم خود شکست در غزه را با گسترش دامنه جنگ و جنایت به سایر مناطق جبران کند.
سرپرست وزارت امور خارجه همچنین تاکید کرد: لازم است کشورهای اسلامی برای توقف هرچه سریع‌تر جنایات و تهدیدات و تجاوزات صهیونیست‌ها در غزه و سایر مناطق تلاش کرده و همه ظرفیت‌های خود را به‌کار گیرند.
فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی نیز ضمن سازنده ارزیابی کردن رایزنی‌های دو کشور در حاشیه نوزدهمین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در تهران، روند روابط تهران- ریاض را دارای استحکام کافی دانست.
وی با ابراز نگرانی از تشدید تنش بین رژیم صهیونیستی و لبنان، تلاش برای کاهش دامنه جنگ را خواستار شد.
طرفین همچنین بر گسترش مناسبات همه‌جانبه میان دو کشور تاکید کردند.
 باقری:‌ روابط ایران و روسیه 
در مسیر درست و با شتابی مناسب قرار دارد
 علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در تماس تلفنی پیرامون آخرین وضعیت همکاری‌های دوجانبه و مسائل منطقه‌ای رایزنی کردند.
باقری با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در همکاری‌های دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به ویژه امضای تفاهم‌نامه همکاری در زمینه انتقال گاز روسیه به ایران و گفت‌وگوی تلفنی سرپرست ریاست جمهوری ایران با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، روند پیشبرد روابط دوجانبه را در مسیری درست و با شتابی مناسب ارزیابی کرد.
سرپرست دستگاه دیپلماسی ابراز امیدواری کرد فرآیند اداری و تشریفات قانونی نهائی‌سازی اسناد مهم در دستورکار همکاری‌های دوجانبه به ویژه معاهده جامع مشارکت راهبردی و توافقات همکاری در زمینه‌های گاز و ترانزیت میان ایران و روسیه هر چه زودتر انجام شود.
وی با تاکید بر آمادگی مقاومت لبنان در قبال تجاوز احتمالی صهیونیست‌ها به لبنان، جلوگیری از ادامه جنایات صهیونیست‌ها و گسترش دامنه تنش به لبنان را به دلیل قابلیت تسری این بحران به دیگر نقاط منطقه برای کل منطقه و ثبات بین‌المللی، دارای اهمیت برشمرد.
باقری در واکنش به برنامه روسیه برای طرح مسئله فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها در جنگ غزه در مدت ریاست دوره‌ای این کشور بر شورای امنیت در ماه ژوئیه، از آمادگی ایران برای شرکت در نشست‌های مربوط در عالی‌ترین سطح خبر داد.
وزیر امور خارجه روسیه نیز به نوبه خود با آرزوی برگزاری موفقیت‌آمیز انتخابات ریاست جمهوری در ایران و با ابراز خرسندی از روند همکاری‌های دوجانبه، پیشبرد موضوعات در دستور کار با ایران را مورد اهتمام رهبران روسیه دانست.
سرگئی لاوروف با اشاره به نگرانی مشترک روسیه درباره احتمال گسترش دامنه درگیری و تجاوز فراگیر صهیونیست‌ها به لبنان، اعلام داشت که کشورش به دنبال جلوگیری از چنین رویدادی است و بر مسئولیت همه طرف‌ها در این زمینه تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، باقری و لاوروف در این تماس تلفنی همچنین، درباره برخی مسائل کنسولی نیز گفت‌و‌گو و تبادل نظر کردند.
 
 پیام باقری کنی به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت
سرپرست وزارت امورخارجه در پیامی به مناسبت سالگرد بمباران سردشت عنوان داشت: هدف از انتخاب سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت به عنوان روز ملی مبارزه با سلاح‌‌های شیمیایی و میکروبی تبیین این واقعیت است که جمهوری اسلامی ایران هم بزرگ‌ترین قربانی استفاده گسترده از سلاح‌های شیمیایی در تاریخ معاصر است و هم دارای اراد‌ه‌ای قاطع در مخالفت جدی با این سلاح‌ها است. 
وی افزود: گستردگی حملات شیمیایی رژیم صدام در جریان جنگ تحمیلی که با حمایت و پشتیبانی برخی قدرت‌های غربی و سکوت مرگبار سازمان‌های بین‌المللی صورت گرفت به نحوی بود که در تاریخ معاصر مثال مشابهی را نمی‌توان برای آن یافت. صدها حمله شیمیایی علیه نیروهای نظامی و مردم غیرنظامی در شهرها و روستاهای جمهوری اسلامی ایران منجر به شهادت و مصدومیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر گردید. سکوت تلخ مجامع بین‌المللی در برابر به‌کارگیری این نوع تسلیحات کشتار‌جمعی علیه شهروندان عادی و رزمندگان در جبهه‌های جنگ تحمیلی از برجسته‌ترین نشانه‌های مظلومیت ایران در این مصاف نابرابر بود در مقابل جمهوری اسلامی ایران به تقیدات انسانی اخلاقی و اعتقادی خود پایبند ماند و از انجام هرگونه اقدام متقابل در برابر استفاده از این سلاح‌های دهشتناک خودداری ورزید. 
 باقری خاطرنشان کرد: استفاده گسترده از سلاح‌های شیمیایی توسط رژیم صدام در طول هشت سال دفاع مقدس با اتکا به حمایت‌های مؤثر مادی علمی و فنی برخی دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی به ویژه آلمان، هلند و انگلیس و حمایت‌های گسترده سیاسی، نظامی و دیپلماتیک آمریکا و انگلیس از ماشین جنگی رژیم صدام میسر گردید. امروزه اسناد و مدارک معتبر ثابت می‌کنند که بدون کمک‌های مالی گسترده، صادرات دانش فنی و مهندسی، مواد و تجهیزات لازم برای ساخت و کاربرد سلاح‌های شیمیایی توسط دولت‌های اروپایی و آمریکا به عراق، صدام قادر به تولید و استفاده از این سلاح‌های هولناک نبود. 
سرپرست وزارت امورخارجه در ادامه بیان داشت: علی‌رغم اینکه کارشناسان سازمان ملل کاربرد مداوم تسلیحات شیمیایی علیه نظامیان و شهروندان ایرانی را راستی‌آزمایی و تایید کردند، همین کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم رسانه‌ای و خبری جدی در این زمینه از هیچ‌گونه حمایت سیاسی، دیپلماتیک و نظامی از رژیم صدام فروگذار نکردند. آنها حتی در نهادهای بین‌المللی مسئول و مراجع حقوقی بین‌المللی نیز مانع از شنیده شدن صدای اعتراض ملت ایران و اثبات حق و مظلومیت قربانیان شیمیایی کشورمان شدند. چنین اقدامات غیرانسانی و غیر‌قانونی هرگز از حافظه تاریخی ملت ایران پاک نخواهد شد.
 وی افزود: دادخواهی از عاملان معاونان و مباشران کاربرد سلاح شیمیایی علیه جمهوری اسلامی ایران به هیچ روی مشمول مرور زمان نخواهد شد و علاوه‌بر محاکمه جنایتکاران در دادگاه وجدان و افکار عمومی بشری محاکم ملی و بین‌المللی نیز باید به مسئولیت خود در پاسخگو کردن جنایتکاران و استیفای حقوق معنوی و مادی قربانیان شیمیایی عمل نمایند. انجام این‌گونه اقدامات از جمله برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی در آینده ضروری است. دولت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب صلاحیت حمایت دیپلماتیک از شهروندان خود از اقامه دعوا و دادخواهی علیه اتباع و شرکت‌های سایر کشورهای شریک جرم رژیم صدام پشتیبانی به‌عمل خواهد آورد.
 باقری تصریح کرد: طی چهار دهه گذشته دولت جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی برای ارائه خدمات پزشکی و درمانی به قربانیان سلاح‌های شیمیایی جهت کاهش آلام آنان فروگذار نکرده است. با این حال طی سال‌های اخیر تامین برخی اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی مورد نیاز جهت درمان جانبازان شیمیایی به دلیل تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی و ظالمانه کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شده است. در این زمینه مایلم تأکید کنم که ادعای تکراری آمریکا مبنی بر معافیت اقلام بشر‌دوستانه از شمول تحریم‌ها یک دروغ آشکار بوده و کاملاً نادرست است و این موضوع در گزارش گزارشگر ویژه اقدامات قهری یکجانبه نیز مورد تأیید قرار گرفته است. جانبازان شیمیائی به عنوان قربانیان سلاح‌های شیمیایی تأمین شده توسط کشورهای غربی، امروزه نیز قربانی تحریم‌های غیرانسانی این کشورها هستند.
 سکاندار دستگاه دیپلماسی عنوان داشت: البته این‌گونه اقدامات بخشی جدایی‌ناپذیر از ماهیت برخی دولت‌های غربی است و نسل‌کشی گسترده رژیم کودک‌کش صهیونیستی در غزه که طی حدود نه ماه اخیر جریان دارد یک نمونه بارز آن است.
وی تصریح کرد: همان کشورهایی که کاملاً از صدام برای تولید و استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران از جمله زنان و کودکان مظلوم شهر سردشت حمایت کردند، امروز حامی تمام‌عیار و شریک مستقیم نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت رژیم اسرائیل در غزه هستند. همان کشورهایی که با تحریم مانع دسترسی جانبازان شیمیایی ما به دارو می‌شوند، عملاً و آشکارا از اقدام رژیم اسرائیل در ممانعت از ارسال غذا و دارو به مردم غزه و استفاده این رژیم از گرسنگی به عنوان یک روش جنگی حمایت می‌کنند.
 باقری همچنین عنوان داشت: جمهوری اسلامی ایران اهمیت بالایی برای تحقق اهداف و مقاصد کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و نیل به جهان عاری از سلاح‌های شیمیایی قائل است و کماکان به تلاش‌های خود برای اجرای کامل، موثر، متوازن و بدون تبعیض کلیه مفاد آن به‌ویژه جهت ارتقای همکاری بین‌المللی در زمینه کاربردهای صلح‌آمیز علم و مواد شیمیایی و کمک و حفاظت در برابر سلاح‌های شیمیایی ادامه خواهد داد. میزبانی یازدهمین دوره بین‌المللی پزشکی کمک و حفاظت در برابر سلاح‌های شیمیایی که در مهر سال ۱۴۰۲ با همکاری دبیرخانه فنی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی با هدف افزایش ظرفیت و آمادگی دولت‌های عضو کنوانسیون در مواجهه با کاربرد سلاح شیمیایی و سوانح شیمیایی صنعتی برگزار شد، یکی از اقدامات اخیر جمهوری اسلامی ایران در این راستا به شمار می‌رود.