کد خبر: ۲۹۰۶۲
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۹
آیا سران فتنه محاکمه می‌شوند؟ (بخش پایانی)

محرومیت فتنه‌گران از توفیق توبه (گزارش روز)


ایرج نظافتی
« بصیرت یعنی اینکه بدانیم شمری که سر از امام‌حسین(ع) برید همان جانباز جنگ صفین است که تا مرز شهادت پیش رفت.» جمله فوق از بیانات گهربار امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی است که درباره اهمیت وجودی بصیرت در دوران فتنه ذکر شده است. یکی از سران اصلی فتنه 1388 که نقش محوری در تحریک آشوب‌های خیابانی داشت در هفته‌های اخیر در دیدار با برخی اعضای حزب اعتماد ملی مدعی حمایت از قانون اساسی و جمهوری اسلامی و حق حاکمیت مردم شده است. این درحالی است که همین فرد و همفکرانش در غائله سال1388 قانون اساسی را نادیده گرفت و در برابر شعار استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی عناصر ضد‌انقلاب در خیابان‌های تهران سکوت کرد و حق مردم در انتخابات را نادیده گرفت و اینک مدعی حمایت از همان مواردی است که خود و همفکرانش آن را نادیده گرفتند!
اما در این میان سوالی که مردم انقلابی ایران اسلامی از مسئولان دستگاه قضایی دارند این است که چرا تاکنون با سران اصلی فتنه برخورد قانونی صورت نگرفته است و چرا برخی از همین عوامل که مستقیماً از رفتارهای ساختارشکنانه و آشوب‌افکنانه فتنه‌گران حمایت می‌کرد اینک آزادانه به او تریبون داده می‌شود و هر روز به بهانه‌ای در تیتر یک صفحه اول روزنامه‌های مدعی اصلاحات قرار می‌گیرند، مگر نه این است که همین فرد در برابر آشوب‌های خیابانی و شعارهای ساختارشکنانه‌ای مثل نه غزه نه لبنان ، مرگ بر اصل ولایت فقیه و پاره کردن عکس مبارک بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی سکوت کرد و حاضر به بیان هیچ‌گونه موضعی علیه آشوبگران نبود و آیا آزادی عمل چنین فرد خائنی توهین به ملت انقلابی ایران اسلامی و خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان و ایثارگران نیست؟! و به راستی این همه رأفت اسلامی در برابر فتنه‌گران به غیر از اینکه آنان را بر مواضع هنجارشکنانه خود مصمم‌تر کرده و طلبکارانه‌ سخن از حمایت از جمهوری اسلامی می‌زنند، چه ثمره دیگری دربر داشته است؟!
اگر مسئولان محترم دستگاه قضایی پای درد دل همین مردم عامی کوچه و خیابان بنشینند و با تمام وجود لمس کنند که در آن 8 ماه فتنه کسبه و بازاریان و تجار چه زیان‌های مالی را مرتکب شدند و دلسوزان نظام اسلامی چقدر خون دل خوردند، بعید است دیگر در محاکمه قانونی سران اصلی فتنه تعللی به خود راه می‌دادند.
یک بام و دو هوای رئیس اصلاحات!
محمد خاتمی رئیس بنیاد باران مدتی است که به بهانه‌های مختلف با برخی جریان‌های سیاسی در دفتر خود دیدار می‌کند و در آن دیدار با موضع دست برتر مدعی حمایت از نظام اسلامی و قانون اساسی است! فارغ از اینکه حافظه تاریخی مردم کشورمان خیلی دقیق‌تر تمامی جریان‌های فتنه88 را به ثبت رسانده و خیانت خائنین به وطن را با هیچ ادعایی از حافظه خود پاک نخواهد کرد.
اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی براین باورند که یک بام و دو هوای رئیس جریان اصلاحات نه تنها به تطهیر شخص ایشان هیچ‌گونه کمکی نخواهد کرد بلکه مردم را مصمم‌تر خواهد کرد تا از مسئولان دستگاه قضایی بخواهند هرچه سریع‌تر تکلیف فتنه‌گران را روشن و آنان را به سزای اعمال ننگینشان برسانند.
علی‌محمد رضایی‌منش، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی به گزارشگر روزنامه کیهان می‌گوید: «هزینه‌هایی که سران فتنه در انتخابات سال 1388 بر دوش ملت مسلمان ایران گذاشتند شامل صدمات عقیدتی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و حتی اقتصادی بود که به سادگی قابل جبران نیست.» وی در ادامه می‌گوید: «مردم هیچ‌گاه خیانت فتنه‌گران را فراموش نخواهند کرد و تمامی خواست ملت این است که هرچه سریعتر عوامل اصلی و کلیدی جریان فتنه را محکمه بکشانند و آنان باید پاسخگوی اعمال و رفتار ناهنجار خود باشند.»
رضایی‌منش در ادامه همین بحث تاکید می‌کند: «فتنه از گناهان بزرگ محسوب می‌شود که افرادی معدود به عنوان سران فتنه در انتخابات سال 1388 در حق ملت بزرگ ایران انجام دادند و اصل وجودی جمهوری اسلامی را زیر سؤال بردند. دامنه این خیانت بزرگ تا بدانجا گسترده بود که حتی دشمنان قسم‌خورده نظام اسلامی را به سرنگونی این نظام الهی کاملا امیدوار کرد و رسانه‌های آنان را بر ادامه تبلیغات گسترده علیه کشورمان تشویق کرد. حال چنین خیانتی با این حجم گسترده قطعا قابل بخشش نیست و نباید فتنه‌گران را به حال خود رها کرد.»
کدام تفاهم با چه کسی؟!
رئیس جریان اصلاحات که از سران فتنه محسوب می‌شود اخیرا مدعی شده که: «بیایید به تفاهم برسیم و قانون اساسی را مبنای تعاملات قرار دهیم! نظام هم در چارچوب قانون اساسی کاملا مشخص است.» در ادامه گفت‌وگو با مردم و ذکر دیدگاه آنان درباره جریان فتنه به خیابان انقلاب تهران رفتیم.
مریم سالکی، دانشجو مخاطب سؤال گزارشگر روزنامه کیهان قرار گرفته و می‌گوید: «به نظر من به تفاهم‌ رسیدن با فتنه‌گران معنایی ندارد، چرا که چه تضمینی وجود دارد اگر مسئله‌ای مشابه آنچه که در جریان انتخابات سال 1388 اتفاق افتاد، دوباره پیش بیاید، همین فتنه‌گران که امروز دم از تعامل و تفاهم می‌زنند و مدعی حمایت از جمهوری اسلامی و قانون اساسی هستند بر مواضع خود استوار و پابرجا بمانند.»
امیرعلی حسین‌پور، کتابفروش در میدان انقلاب تهران دیگر مخاطب گزارشگر کیهان قرار می‌گیرد و می‌گوید: «جرم فتنه‌گران را باید ازچند زاویه مهم مورد تحلیل و بررسی قرار دهند. اولین مسئله این است که مرتکب خیانت و جنایت بی‌سابقه‌ای در حق ملت ایران و دموکراسی در کشور شدند، دومین جرم آنان این بود که به نظام اسلامی تهمت تقلب و خیانت در رأی مردم زدند، یعنی جمهوری اسلامی را محکوم کردندکه به آرای مردم خیانت کرده و در واقع اصل دموکراسی در کشورمان را خدشه‌دار کردند. اما جرم سوم این فتنه‌گران این بود که دشمنان را گستاخ و امیدوار کرد که می‌تواند با هر شیوه ممکن به دنبال سقوط نظام اسلامی در ایران باشد، تا جایی که به خاطر دارم یکی از مقامات بلندپایه وقت ایالات متحده آمریکا- رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا- اعلام کرد: ما تصور کردیم تحریم‌ها کارایی ندارد اما اکنون با مشاهده این اختلاف و دودستگی پدیدآمده در خیابان، فکر می‌کنیم باید تحریم‌ها را تشدید کنیم.»
یک مغازه‌دار دیگر هم می‌گوید: «سران فتنه باید به سزای اعمالشان برسند چون با حیثیت مملکت ما در عرصه جهانی بازی کردند و نباید با آنها مدارا کرد، چون همین فتنه‌گران اگر برایشان شرایطی فراهم باشد قطعا دوباره فتنه‌گری را با شیوه‌های تازه‌ای آغاز می‌کنند.»
تقلب اسم رمز آشوب!
در همان ایام فتنه سال 1388، زمانی که برخی‌از چهره‌های مدعی اصلاح طلب به جرم خیانت و فتنه‌گری دستگیر شدند، محمدعلی ابطحی در اعترافات خود با صراحت اعلام کرد که ادعای تقلب اسم رمز آشوب‌ها بوده است. این روزها زمزمه‌هایی مبنی بر انجام توبه از سوی سران فتنه شنیده می‌شود و حتی رئیس‌جمهور محترم در سفر هفته اول آبان ماه به زنجان با صراحت از پذیرش توبه حر توسط امام حسین(ع) یاد کرد که همین سخن دکتر روحانی تعبیر به این شد که فتنه‌گران قصد توبه و اظهار پشیمانی از کارکرد گذشته خود دارند، گرچه تاکنون چنین امری به وقوع نپیوسته است.
اما سؤالی که در افکار عمومی درباره توبه سران فتنه وجود دارد این است که آیا در صورت انجام توبه فتنه‌گران و پذیرش آن از سوی مردم، مجازات جرم فتنه‌گری و جنبه عمومی جرم منتفی می‌شود یا خیر؟
حضرت علی(ع) درباره برخی ادعاها درباره مشمول مرور زمان کردن برخی خیانت‌های گذشته می‌فرمایند: ان‌الحق القدیم لایبطله شیء. حق دیرپا را چیزی- از جمله مرور زمان- باطل نمی‌کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن رمضانی، استاد حوزه علمیه قم و از شاگردان علامه حسن‌زاده آملی می‌گوید: «باید به این نکته توجه داشت که نخست سران فتنه باید توبه کرده و صادقانه از مواضع غلط خود اظهار پشیمانی کنند، آن وقت باید سخن از توبه حر و قبول آن از سوی امام حسین(ع) کرد، گرچه مقایسه توبه سران فتنه با توبه جناب حر امر عجیبی است.»
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه تصریح می‌کند: «بخشش سران فتنه خواسته نابجایی است، گرچه سران فتنه نه‌تنها توبه نکرده‌اند بلکه هنوز از مواضع غلط خود عقب‌نشینی نکرده و بر آنها پافشاری می‌کنند.»
توبه توفیق می‌خواهد
یکی از مباحثی که مطرح شده این است که آیا به راستی سران فتنه قصد توبه و بازگشت به آغوش نظام اسلامی را دارند و در صورت توبه حقیقی و پذیرش آن از سوی مردم، جریان محاکمه آنان و خیانتی که در حق ملت مسلمان ایران روا داشتند چه خواهد شد؟
حجت‌الاسلام محمدعلی احمدیان، کارشناس علوم دینی دراین باره به گزارشگر کیهان می‌گوید: «توبه یکی از راه‌هایی است که خداوند متعال برای بازگشت انسان‌های گناهکار قرار داده و افرادی که به هر دلیلی مرتکب گناه شوند می‌توانند توبه کنند و قطعا خداوند متعال هم ارحم ‌الراحمین است و توبه‌پذیر، اما گاهی اوقات برخی‌ها گناهی مرتکب می‌شوند که خداوند به آنها حتی توفیق توبه از آن گناه را هم نمی‌دهد، یعنی خود توبه هم توفیق می‌خواهد و باید فرد مورد عنایت الهی قرار بگیرد که بتواند چشم بصیرت پیدا کند و به توبه حقیقی نایل آید. نمونه بارز چنین توبه‌ای را در حر بن ریاحی به عینه دیدیم و دیدیم فردی مثل حر که راه را بر سپاه امام حسین(ع) بست چگونه خداوند متعال چشم بصیرتش را باز کرد و با تمام وجود به امام و لشکریانش پیوست و درصدد جبران مافات گذشته برآمد و تا آخرین لحظه عمر در رکاب امام علیه یزیدیان زمان جنگید. پس نتیجه می‌گیریم هر فردی هم لایق توبه نیست و باید حتما عنایتی خاص از سوی باری‌تعالی شامل حال فرد گناهکار شود و او را بیدار کند و با تمام وجود و با جان و دل به سمت توبه بیاید.»
این کارشناس علوم دینی در ادامه می‌افزاید: «حال همین بحث را اگر بر روی سران فتنه مثال بزنیم با این سوال روبه‌رو می‌شویم که به راستی چرا سران فتنه هنوز از اعمال شنیع و جنایات خود در حق جمهوری اسلامی اعلام برائت نکرده‌اند؟ پاسخ کاملا مشخص است، حصارهای بسته ذهنی این افراد، خودبرتربینی و غرور و تکبر و لجاجت و ساده‌انگاری‌های سیاسی سبب شده تا سران فتنه همچنان آب را در همان هاون سال 88 بکوبند و همچنان در مسیر همراهی با دشمنان تابلودار نظام اسلامی قرار بگیرند.»
حجت‌الاسلام احمدیان با بیان اینکه سران فتنه فرصت توبه و بازگشت و جبران مافات را از دست داده‌اند، می‌افزاید: «توبه این‌گونه نیست که فرد تنها اظهار پشیمانی کند، بلکه باید به جبران مافات عملکرد غیرقابل دفاع گذشته خود بپردازد و همچون جناب حر در رکاب ولی فقیه قرار بگیرند.»
وی در ادامه تصریح می‌کند: «آنچه که از شواهد و قرائن پیداست نشان می‌دهد خداوند متعال، سران فتنه را به جرم ضرباتی که به اسلام و امام و انقلاب اسلامی و حیثیت جهانی جمهوری اسلامی زدند، آنان را از درک فرصت توبه و بازگشت به راه راست محروم کرده است و بصیرت لازم را از آنان گرفته است.»
احمدیان به مراحل بعد از توبه اشاره می‌کند و می‌گوید: «یکی از مطالبات مردم انقلابی و امت حزب‌الهی کشورمان محاکمه سران اصلی فتنه است. پس بنابراین عناصر فتنه نباید دلخوش باشند از اینکه حالا با یک توبه صوری پرده‌ای بر همه جنایات خود می‌توانند بکشند، بلکه بعد از توبه تازه باید روند محاکمه آنان به طور علنی در محاکم قضایی آغاز شود و این افراد باید پاسخگوی اعمال و رفتار خود باشند و توضیح دهند به چه دلیلی مردم را به کف خیابان‌ها برای اعتراض به روند قانونی انتخابات دعوت می‌کردند؟!»
سران فتنه هم باوری به تقلب
 در انتخابات ندارند
ایمان ملکا، قائم مقام ستاد دانشجویی در ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در اسفند سال 1391 با خبرنامه دانشجویان مصاحبه‌ای قابل تامل داشت. وی در آن مصاحبه گفت: «این را همه می‌دانند من بعد از انتخابات با آقای خاتمی صحبت کردم. خاتمی می‌گوید: من از اول هم قائل به تقلب نبودم.»
اما همین آقای خاتمی آن‌قدر صداقت و شجاعت نداشت که همین موضوع را علنی اعلام کند و جلوی خیلی از آشوب‌های خیابانی و سوء‌استفاده دشمن را بگیرد.
کارشناسان سیاسی معتقدند که سیدمحمد خاتمی پیش فتنه‌گران نقطه ضعف و گیرهایی دارد که جرات نمی‌کند واقعیت‌های موجود را با صراحت و شجاعت بیان کند.
و اینک پیام ملت بزرگ ایران و امت حزب‌الله به سران فتنه این است که با توبه نمی‌توان صورت مسئله را پاک کرد و همه چیز را ختم به خیر کرد، بلکه در کنار توبه حقیقی، باید در محاکم قضایی مجازات شوند و پاسخ دهند براساس کدام ادله عقلی، منطقی، قانونی و انقلابی در فراخوان‌هایی پی‌درپی مردم را به ایجاد آشوب و اغتشاش دعوت می‌کردید و چرا قانون اساسی را زیرپا گذاشتند و چرا...