بایدن اینبار نام وزیر امنیت داخلی خود را فراموش کرد!
سرویس خارجی-
رئیسجمهور آمریکا این بار، قبل از این که بتواند نام وزیر امنیت داخلیاش را بگوید-که در نهایت نیز نتوانست بگوید- برای لحظاتی دچار هذیانگویی و خیرهشدگی! شد.
«آلزایمر» و مشکلات مغزی -ذهنیِ بایدن این روزها به مسئله بسیار مهم سیاسی و رسانهای آمریکا تبدیل شده است. رئیسجمهور 81 ساله آمریکا روزی نیست که گاف ندهد، اسامی و تاریخها را فراموش نکند، گیج نشود، با هوا دست ندهد، خشک نشود و برای لحظاتی خیره نماند. خلاصه این که آش آنقدر شور شده که رئیسجمهور آمریکا حتی با اتکا به یادداشتهای اطرافیان نیز نمیتواند امور را اداره کند. کار به جایی رسید که روزنامه انگلیسی «دیلی میل» از قول پزشکان نوشت، رئیسجمهور آمریکا احتمالاً به پارکینسون هم مبتلا است و دموکراتها نیز به فکر یافتن یک جایگزین برای او هستند.
«جیمز کارویل» مغز متفکر کارزارهای انتخاباتی «بیل کلینتون» رئیسجمهور پیشین آمریکا هم در ماه جاری، آشکارا گفت که بایدن نباید در این دور از انتخابات شرکت میکرد. با این حال کاخ سفید همچنان بر این باور است که گزارشها درباره گافهای بایدن جعلی و ساخته و پرداخته جمهوریخواهان است و بایدن در سلامت کامل به عنوان رئیسجمهور به وظایف خود ادامه میدهد.
اما علیرغم ادعای کاخ سفید، بایدن در جریان سخنرانی سهشنبه خود در کاخ سفید نیز درباره سیاستهای جدید مهاجرتی دولتش، باز هم «هنگ» کرد و برای لحظاتی حتی نام وزیر امنیت داخلی خود یعنی«الخاندرو نیکلاس مایورکاس» را که پشت سرش ایستاده بود، فراموش کرد. بر اساس گزارشها و تصاویری که منتشر شده است، بایدن که باعث خنده حضار شده بود، در ادامه گفت که «مطمئن نیستم بتوانم تو را کامل معرفی کنم.» او سپس با گفتن این که «همه شوخیها به کنار»، به نظر میرسید تلاش میکند که این فراموشی را به حساب شوخی بگذارد. به گزارش فارس روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز اخیراً گزارش داد زوال شناختی رئیسجمهور ۸۱ ساله آمریکا آشکار است و باعث نگرانی دهها نفری شده که در ماههای اخیر با او تعامل داشتهاند. 138 روز دیگر یعنی 15 آبان 403 آمریکا شاهد انتخابات ریاست جمهوری است.
هیلاری جایگزین کامالا!
از سوی دیگر جدای از بیماری بایدن، کاهش شدید محبوبیت وی و کامالا هریس معاون رئیسجمهور در نظرسنجیهای انتخاباتی باعث شده است در آمریکا زمزمه جایگزینی کامالا هریس با هیلاری کلینتون مطرح شود. ستوننویس روزنامه واشنگتن پست در این باره طی مقالهای استدلال کرد که هیلاری کلینتون، نامزد سابق حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری میتواند جایگزین خوبی برای کامالا هریس باشد.
به گزارش ایرنا به نقل از فاکس نیوز، این پیشنهاد در واکنش به نتایج نظرسنجیهای انتخاباتی در آمریکا مطرح شده است که به موجب آن برخی از تحلیلگران سیاسی، روزنامهنگاران و ستون نویسها ضمن ابراز نگرانی نسبت بهموقعیت دموکراتها در آستانه انتخابات ماه نوامبر(آبان)، هشدار دادهاند که کمپین بایدن باید برای شکست دونالد ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه کمی تهاجمیتر عمل کند. «کاتلین پارکر، ستوننویس روزنامه واشنگتنپست در این رابطه نوشته است: «تا جایی که من میدانم، هیچکس از هیلاری کلینتون به عنوان معاون احتمالی بایدن نام نبرده است، اما چرا نباید او را جایگزین هریس کنیم؟» او در ادامه نوشته است: «کلینتون شاید در سن
76 سالگی نخواهد هیچ نقشی در این زمینه ایفا کند، اما زمانی که میدانی کار، خوب پیش نمیرود، بازنشستگی خیلی دشوار است.»
حمله دوباره ترامپ به بایدن
از سوی دیگر «دونالد ترامپ» نیز بار دیگر با اشاره به گافهای بایدن در نشست اخیر سران گروه هفت در ایتالیا گفت که بایدن آمریکا را در صحنه جهانی تحقیر میکند. جو بایدن در اجلاس سران گروه هفت هنگامی که دیگر رهبران جهان در حال تماشای نمایش چتربازی بودند، سرگردان مانده بود و از سایرین دور میشد و در جهت مخالف دست خود را بالا میآورد. کار به آنجا رسید که رئیسجمهور فرانسه متوجه گیجی بایدن شد و بعد نخستوزیر ایتالیا او را متوجه نمایش کرد و بایدن را به سمت خود چرخاند. ترامپ روز سهشنبه با اشاره به این مسئله گفت: «جو بایدن کشور ما را در صحنه جهانی تحقیر میکند. او در اروپا در نشست جی۷ سرگردان شد... به نظر میرسید او نمیدانست در کدام جهنمی است، اما در حقیقت او واقعا نمیدانست کجاست.»
رسوایی جان کری
خبر دیگر از آمریکا این که روزنامه دیلیمیل در گزارشی اعلام کرد که در بحبوحه تحقیقات جمهوریخواهان آمریکا در پرونده ایمیلهای استفاده شده در دولت دموکراتها، نام «جان کری» از مقامهای ارشد دولت جو بایدن و وزیر امورخارجه دولت باراک اوباما مطرح شده و عملکرد وی نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. بر اساس این گزارش افشاگران اعلام کردند که وزیر خارجه وقت آمریکا در دوران ریاست جمهوری اوباما، از یک آدرس ایمیل مخفی استفاده میکرد. اتهامات مورد اشاره به این معنی است که جان کری زمانی که به عنوان وزیر خارجه دولت اوباما خدمت میکرده، از دیگر مقامات ارشد دموکرات بود که از نام مستعار مخفی استفاده کرده است. بر اساس این گزارش، بایدن در دورهای که معاون اوباما بود، ۸۲ هزار صفحه ایمیل خصوصی را از طریق سه حساب با نامهای جعلی ارسال یا دریافت کرده است. دیلی میل یادآوری میکند: هیلاری کلینتون نیز زمانی که به عنوان وزیر امور خارجه در دوران ریاست جمهوری اوباما خدمت میکرد، به دلیل ذخیره فایلهای فوق محرمانه در یک وب سرور شخصی پیشتر درگیر رسوایی شده بود. افشاگران ایمیل مخفی جان کری سناتورهای جمهوریخواه «چاک گراسلی» از ایالت آیووا و «ران جانسون» از ویسکانسین هستند که اکنون از آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا میخواهند در مورد اتهامات اقدام کند.