با حضور وزیر نیرو صورت گرفت
بهرهبرداری از ۱۱ نیروگاه خورشیدی در۶ استان
با حضور وزیر نیرو 11 نیروگاه خورشیدی در شش استان به همراه دومین خط تولید پنل خورشیدی کشور با ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات در سال، یک نیروگاه برقآبی و یک نیروگاه بادی، روز گذشته به طور همزمان به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، روز دوشنبه و در جریان سفر وزیر نیرو به استان مرکزی 11 نیروگاه خورشیدی، یک نیروگاه برقآبی و یک نیروگاه بادی به ظرفیت قطعی 74 مگاوات در استانهای خراسان رضوی، مرکزی، قم، کرمان، یزد، سمنان و لرستان به بهرهبرداری رسید.
بر اساس این گزارش فاز اول نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی محلات در استان مرکزی، فاز اول نیروگاه خورشیدی 40 مگاواتی سیرجان و سه مگاواتی ماهان در استان کرمان، نیروگاه خورشیدی چهارمگاواتی پاکبناء در استان قم، نیروگاههای خورشیدی 10 مگاواتی خضرآباد، دو نیروگاه به ظرفیت 5/5 مگاواتی در عطرآباد، یک مگاواتی نایین در استان اصفهان، نیروگاههای خورشیدی 10 مگاوات کشت و صنعت جوین، نیروگاه 10 مگاواتی نقاب در استان خراسان رضوی و نیروگاه خورشیدی شش مگاواتی پاک سمن در استان سمنان در این مراسم افتتاح شد.
همچنین در این مراسم نیروگاه بادی
10 مگاواتی خواف در استان خراسان رضوی و نیروگاه برقآبی سه مگاواتی الیگودرز در استان لرستان به بهرهبرداری رسید.
در این مراسم دومین خط تولید پنلهای خورشیدی شرکت مانا انرژی پاک نیز با ظرفیت 1800 مگاوات در سال افتتاح شد. خط تولیدی که در مساحت 24 هزار مترمربع در روزهای پایانی سال 1401 احداث و مراحل نصب تجهیزات و تولید آزمایشی آن در انتهای سال 1402 انجام شد.
این کارخانه از دو خط تولید 900 مگاواتی تشکیل شده که برای اولینبار امکان تولید پنلهای متفاوت با ظرفیتهای 550 تا 700 وات را برای کشور ایجاد میکند و در آن از به روزترین و دقیقترین فنآوریهای روز دنیا استفاده شده است.
افتتاح این خط تولید جدید، کشور را قادر میسازد در هر 22 ثانیه یک پنل خورشیدی با کیفیت بالا و در کلاس جهانی تولید کند و بنابراین سالیانه 1800 مگاوات پنل خورشیدی از طریق این خط تولید در کشور تولید میشود.
باتوجه به اینکه در سال 1400 نیز اولین خط تولید شرکت مانا انرژی به ظرفیت 500 مگاوات در سال به بهرهبرداری رسیده بود، بنابراین مجموع ظرفیت سالانه این کارخانه به 2300 مگاوات در سال رسیده است.
با توجه به استفاده از به روزترین تکنولوژیهای دنیا در این کارخانه، توان پنلهای خورشیدی تولیدی به بیش از 700 وات رسیده و برای بیش از 400 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است.