اگر تحریم اقتصادی جهانی نبود به این سطح از تولید و طراحی نمیرسیدیم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: ما بدون دشمن بزرگ و میدان تهدید رشد نمیکردیم. اگر تحریم اقتصادی جهانی نبود به این سطح از تولید و طراحی نمیرسیدیم. حرف دشمن این است که به ما میگویند صلاحیت داشتن دانش هستهای و استفاده از آن را ندارید و میگویند نباید موشک بسازیم، ما قطعا این را نمیپذیریم و همین ما را وادار کرده هم بجنگیم، هم بسازیم و هم پیش برویم و امروز این اقدام سخت را عملی کردیم. ما باید دشمنان را با این واقعیات آشنا کنیم.
مراسم اختتامیه «جام رسانه امید» با رویکرد «امیدآفرینی و تولید و انتشار خبر خوب» با شرکت بیش از ۵۰۰ رسانه از سراسر کشور به مدت دو روز در ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تهران و مجتمع فرهنگی حضرت ولیعصر (عج) برگزار شد.
ارادهمان را بر قدرتها تحمیل میکنیم
سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اختتامیه رویداد «جام رسانه امید» با بیان اینکه «رسانه سازنده افکار و آرا جامعه است»، اظهار کرد: رسانهها ادراکات ما از واقعیات بیرون را شکل میدهند و فضای ذهنی ما را به رخدادها و روندها آگاه و آشنا میکنند. رسانهها واقعیات و رویدادها را از درون یک نقطه به یک سطر و حجمی از تصور و انگاره بدل میکنند. رسانهها بینایی سیاسی ایجاد میکنند آن هم در عصری که دشمنان به دنبال نگاه داشتن جوامع در جهل هستند تا واقعیات را آنگونه که هستند، نشناسند. رسانهها پیشفرضهای جوامع را شکل میدهند و هنجارهای اجتماعی را میسازند، خوب و بدهای جوامع را تعریف میکنند و مشعل امید را روشن میکنند یا گاهی شعلههای امید را در جوامع خاموش میکنند.
وی افزود: آرایش جنگی حق و باطل در بعد رسانهها کاملاً واقعی، پیوسته و شبانهروزی است. آنچه که میتواند یک عمل در مقیاس تاکتیکی را به واقعیتی در مقیاس راهبردی بدل کند، رسانهها هستند.
فرمانده کل سپاه پاسداران یادآور شد: عملیات وعده صادق از دید ما یک عملیات محدود بود تا به دو نقطه با تعداد محدودی موشک و پهپاد ضربه بزنیم. ما باید به قلب استکبار و مرکز ثقل سیاسی آنان برای نفوذ به جهان اسلام ضربه میزدیم. ما باید به این نقطه حمله میکردیم تا دشمن خود را آرام و فوران مستی او را خاموش کنیم.
سردار سلامی اظهار کرد: ما میدانستیم آرایشی که برابر ما قرار دارد جهانی است و گستره آن منطقهای است. شبیه به آنچه در جنگهای جهانی رخ داده است. ما میدانستیم که یک ائتلاف علیه ما شکل خواهند داد و به میدان خواهند آمد اما تصمیمی که برای این اقدام گرفته شد از یک قلب متصل به وحی و صاحب یک حکمت و ژرفاندیشی و دشمنشناسی شکل گرفت که یک حرکت استثنایی در تاریخ از جهت دیگر بود.
وی ادامه داد: وسعت این تصمیم و شجاعتی که در آن بود و حکمتی که از آن پشتیبانی میکرد، پیامد بسیار قوی و گستردهای دارد که این عملیات را به آینده متصل میکرد و این امر از رهبری انقلاب ما نشات گرفت.
فرمانده کل سپاه پاسداران، گفت: رسانه سازنده کُره تاثیر یک اقدام نقطهای است تا نقاط به حجم بدل شوند. اهمیت رسانه هرگز از اهمیت کسی که در میدان است کمتر نیست. این را نه در وعده صادق که در بسیاری از رخدادهای جامعه خودمان تجربه کردهایم.
سلامی تصریح کرد: رسانه میتواند در این نبرد، پیامآور امید باشد. در جایی که دشمن به دنبال خاموش کردن شعلههای امید در کشور ما با تلاشی در ابعادی جهانی است تا جامعه ایرانی از پیشرفت بازبماند، نیازمند شود و تحریم برای آنان همین نقطه تسلیم بود اما آنچه در واقعیت رخ داد با انتظارات دشمن ما همخوان نشد.
وی یادآور شد: من دانشجوی یک ترم پیش از انقلاب هستم، در آنجا مطالعات فراوان داشتیم اما همه این موارد برای کشور ما مفاهیمی روی کاغذ بود و حتی تجسم هندسی و فیزیکی از یک ماهواره نداشتیم. همهچیز در آن زمان تئوریک بود و بعد از مدتی از اذهان میگریخت. ما بودیم و نیازهایی که دیگران باید تأمین میکردند. آنان از منابع مادی ما ارتزاق میکردند و پسماندها و تهمانده کار خود را با تفاخر به ما میفروختند. این واقعیت ایران پیش از انقلاب بود.
فرمانده کل سپاه پاسداران، افزود: اما امروز در برجستهترین فراز تاریخ ایران قرار داریم و میتوانیم بدون هراس پنجه در پنجه قدرتها بیندازیم و اراده خود را بر آنان تحمیل کنیم. زمانی برای ما «ساخت ایران» یک آرزو بود. اخبار میگفت برای اولینبار در اروپا و آمریکا یک اتفاق رخ داده و جای ما در این اخبار خالی بود و فقط آن را ترجمه میکردیم اما اکنون هر روز از چند دستاورد ملی ارزشمند در خط فناوریهای نوین خبر منتشر میشود. ما از بیان دستاوردها و پیشرفتهای خود عقب ماندهایم و رسانه باید به این امر کمک کند.
سردار سلامی، تأکید کرد: دشمن میخواهد این زیبایی و شکوه را از ما بگیرد و حداقل با تحریف کلام از موضع خود، چشمها را بر واقعیات ببندد و یک جهل را میان ما بیفکند. شب حمله وعده صادق، مردم از این رخداد شادی کردند؛ در حالی که در دیگر کشورها اغلب مردم شب انجام یک عملیات در ترس و واهمه قرار میگیرند. این کشوری است که از تهدیدات، فرصت میسازد.
وی تاکید کرد: ما بدون دشمن بزرگ و میدان تهدید رشد نمیکردیم. اگر تحریم اقتصادی جهانی نبود به این سطح از تولید و طراحی نمیرسیدیم. حرف دشمن این است که به ما میگویند صلاحیت داشتن دانش هستهای و استفاده از آن را ندارید و میگویند نباید موشک بسازیم، ما قطعاً این را نمیپذیریم و همین ما را وادار کرده هم بجنگیم، هم بسازیم و هم پیش برویم و امروز این اقدام سخت را عملی کردیم. ما باید دشمنان را با این واقعیات آشنا کنیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران یادآور شد: ما اشتهای تحریکشده دشمن برای آسیب زدن به خودمان را کور میکنیم اما رسانهها هم در این مسیر با ما همراه باشند. آنچه شما اهالی رسانه انجام میدهید قدرتمندتر از چیزی است که ما انجام میدهیم اما وقتی شما به ما اضافه میشوید قدرت ما جهانی میشود و تأثیر بینظیر برجا میگذارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
روزی نیست که کیهان یک تیتر و خبرش را
به امیدآفرینی اختصاص ندهد
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه رویداد «جام رسانه امید» با بیان اینکه «ما امروز در جنگ ترکیبی همهجانبه قرار گرفتیم»، اظهار کرد: نقطه تمرکز جریان رسانهای دشمن ایجاد ناامیدی از آینده و پشیمانی از گذشته است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست و خودشان هم به آن تاکید دارند.
وی افزود: امروز دشمن همین نقطه قوت ما که توانستن است هدف گرفته است. ما در عرصه رسانه به تقویت ایمان و امید نیازمندیم. امروز دشمن در این میدان با ما مبارزه میکند و کار سختی در این حوزه از دو سال پیش آغاز کردیم تا به مسیر انقلاب بازگردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در حوزه رسانهای باید و نبایدها به شکل دقیقی رعایت شود. هیچ رسانهای حق ندارد مردم را از گذشته پرافتخار خود پشیمان و از آینده روشن در انتظارشان ناامید کند. این موضوع را در فضای رسانهای و شورای فرهنگ عمومی دنبال میکنیم این جزو اولویتهای سال ماست. این امیدواری انتزاعی و شعاری نیست؛ علی الارض (روی زمین) است.
اسماعیلی با تقدیر از فعالیتهای حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، اظهار کرد: روزی نیست که کیهان یک تیتر و خبرش را به امیدآفرینی اختصاص ندهد. ما مخالف نقد نیستیم، ما را هم نقد کنید اما امید مردم نباید دچار خدشه شود و تحت تأثیر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: شب عملیات وعده صادق شب اعتلای فرهنگ انقلاب اسلامی و ضلالت و حضیض تمدن غربی بود. ما وقتی از تمدن و پیشرفت حرف میزنیم القایی نیست بلکه میخواهیم آن را نشان دهیم. بیش از ۷۵ درصد مردم ایران از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند.
وزیر فرهنگ گفت: امروز ما در کاغذ تحریر به خودکفایی رسیدیم. امروز ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی دانشآموزان با کاغذ ایرانی چاپ شده است. ما باید زیستبوم رسانهای نوجوانان و جوانان را تغییر دهیم تا این سخنان نیز به گوش آنان برسد.
وزیر ارشاد یادآور شد: روزی که وزارتخانه را تحویل گرفتم تولید کاغذ تحریر به زیر ۵ هزار تن رسیده بود. امروز با افتتاح مجموعهای که در آستانه آن قرار داریم به ۱۳۰ هزار تن رسیدیم. ما انواع تولیدات کاغذ ایرانی را برای نشریات و کتابهای چهاررنگ آماده کردیم. الان اول کار است و شاید الزام نشریات به استفاده از کاغذ ایرانی، مشکل باشد. باید اجازه دهیم کیفیت این کاغذ بالاتر رود.