kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۸۵۵۲
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۲

 گزارش مهم نیویورک تایمز از جنگ اوکراین زلنسکی از ناتو خواست مستقیما وارد جنگ شود


 
 سرویس خارجی-
روزنامه آمریکایی نوشته است: «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین برای نخستین‌بار از زمان آغاز جنگ، اعزام نیرو از سوی کشورهای عضو ناتو را خواستار شده است، در حالی که تحقق این مسئله می‌تواند اروپا و آمریکا را به طور مستقیم به جنگ با روسیه وارد کند.
در سومین سال جنگ اوکراین هنوز خبری از مذاکراه برای پایان دادن به جنگ نیست. در عوض طی روزهای گذشته شعله‌های جنگ در «خارکیف» دومین شهر بزرگ اوکراین شعله‌ور شده است. پوتین می‌گوید قصدی برای تصرف خارکیف ندارد فقط می‌خواهد منطقه‌ای حائل ایجاد کند تا اوکراین نتواند با موشک‌های دوربرد به شهرهای مرزی روسیه حمله کند. غرب اما می‌گوید روسیه به دنبال کشورگشایی است.
موضوع سلاح‌های دوربرد نیز طی دو سال گذشته جزو خطوط قرمز روسیه محسوب می‌شده است. طی دو سال گذشته- لااقل در ظاهر این طور بوده که- اروپا و آمریکا از تحویل سلاح‌های دوربرد که اوکراین را قادر می‌سازد تا عمق خاک روسیه را هدف قرار دهد، به شدت پرهیز می‌کردند. دلیل آن نیز کاملاً روشن بود چون پوتین تهدید کرده بود هدف قرار دادن شهرهای روسیه با سلاح‌های ناتو با واکنش شدید این کشور مواجه خواهد شد و ناتو به همین دلیل نمی‌خواست جنگ اوکراین به تشدید تنش بین روسیه و غرب منجر شود. اما طی ماه‌های اخیر آمریکا موشک‌های دوربرد به اوکراین تحویل داد و کی‌یف با همین موشک‌ها شهرهای روسیه را هدف قرار داد. همین دیروز روسیه اعلام کرد: حداقل 9 موشک دوربرد آمریکایی «اتکمز» که از اوکراین به عمق خاک روسیه شلیک شده بود را رهگیری کرد. بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه پدافند هوائی ارتش این کشور علاوه‌بر این موشک‌ها که بر فراز کریمه رهگیری کرده است، ۵۷ پهپاد را نیز بر فراز منطقه کراسنودار و سه پهپاد را نیز بر فراز منطقه بلگورود رهگیری و منهدم کرده است.»
درخواست اوکراین از آمریکا
خط قرمز بعدی روسیه که ظاهراً آن نیز در حال کمرنگ شدن است، مسئله اعزام نیروهای ناتو به اوکراین است. کلید این بحث‌ها 7 اسفند در پاریس زده شد. در حاشیه نشست 20 رهبر ناتو در پاریس، ماکرون تلویحاً اعلام کرد که موضوع ارسال نیرو به اوکراین در این نشست مطرح شده است. بعد از آن بارها این بحث به صراحت یا به تلویح از سوی شماری از مقامات سازمان ناتو گفته شده است. برخی گزارش‌ها نیز حاکی است، زلنسکی از ناتو خواستار اعزام نیرو به کی‌یف شده است. روزنامه «نیویورک‌تایمز آمریکا» در گزارشی در همین زمینه نوشته است: اوکراین برای نخستین‌بار از زمان آغاز جنگ با روسیه در فوریه 2022 (اسفند 1400)‌، به صورت رسمی از ناتو درخواست نیرو کرده است. اقدامی که به نوشته این روزنامه می‌تواند اروپا و آمریکا را به طور مستقیم وارد جنگ با روسیه کند. این روزنامه همچنین نوشته است که، آمریکا به عنوان یکی از اعضای اصلی ناتو در حال بررسی این درخواست اوکراین است. گزارش‌ها نشان می‌دهند اوکراین درخواست آموزش ۱۵۰هزار نیروی جدید را ارائه داده است و همین امر ناتو را بیش از پیش به اعزام نیرو به کی‌یف نزدیک‌تر کرده است که می‌تواند اقدامی دیگر در راستای از بین رفتن یکی دیگر از خطوط قرمز قبلی اعضای ناتو باشد.
به گزارش ایرنا این روزنامه آمریکایی نوشته، «ژنرال چارلز کوینتن براون جونیور» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در همین خصوص اعلام کرد: احتمال استقرار مربیان برای آموزش در داخل اوکراین وجود دارد. وی در عین حال خاطرنشان کرد که مربیان آمریکایی و ناتو به راحتی می‌توانند از سوی نیروی هوائی روسیه هدف قرار گیرند. روزنامه نیویورک‌تایمز نیز در همین خصوص شرح داده است که آمریکا باید از هر مربی ناتو حاضر در داخل خاک اوکراین در برابر هرگونه حمله دفاع کند. بر اساس این گزارش «ولودیمیر زلنسکی» شامگاه پنجشنبه در برنامه‌ای، این درخواست را خطاب به کشورهای عضو ناتو مطرح کرد و گفت: روسیه در تلاش برای گسترش جنگ است.
در نشانه‌ای دیگر از تشدید جنگ نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات آمریکایی و اوکراینی گزارش داده است که کی‌یف در بحبوحه ادامه مشکلاتش در میدان نبرد، به طور فزاینده‌ای از کاخ‌سفید درخواست داده‌های اطلاعاتی بیشتر درباره محل استقرار نیروهای روسی و مهم‌ترین تأسیسات نظامی آنها کرده است. بر اساس این گزارش گرچه دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، برخی از داده‌های اطلاعاتی را به کی‌یف ارائه می‌کرد، اما مدت‌هاست که این درخواست‌ها را رد کرده، زیرا کاخ‌سفید می‌خواست هیچ‌کدام از گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا برای حملات به عمق خاک روسیه استفاده نشود. در این گزارش آمده است، با این حال، جدیدترین درخواست کی‌یف توسط کاخ‌سفید برای بررسی پذیرفته شده است. نیویورک‌تایمز گزارش داد، مقامات اوکراینی بر این باورند که داده‌های اطلاعاتی بیشتر در زمان واقعی و داده‌های بیشتر در مورد مهم‌ترین اهداف، کارایی حملات فرا مرزی کیف را بهبود می‌بخشد.
سربازان خسته اوکراین
نیویورک‌تایمز همچنین در تشریح شرایط دشوار «سربازان خسته اوکراینی» در برابر پیشروی روسیه به سمت خارکیف نوشته است ارتش اوکراین ثابت کرد به دلیل فقدان منابع کافی، فاقد آمادگی لازم برای مقاومت در برابر نیروهای روسیه است. نیویورک‌تایمز با اشاره به پیشروی روسیه به سمت خارکیف می‌افزاید: ارتش روسیه با «چنان سرعت و قدرتی مرز شمالی اوکراین را در هم کوبید» که «استحکامات ناکافی» اوکراین عملاً «مانعی ایجاد نکرد». آن‌گونه که این روزنامه آمریکایی نوشته است برخی از سربازان اوکراینی که کاملاً غافلگیر شده بودند از مواضع خود عقب‌نشینی کردند. 
بر اساس این گزارش، حمله روسیه مشکلاتی را برای سربازان خسته از جنگ اوکراینی ایجاد کرده است. به عنوان نمونه، برخی از استحکامات دفاعی «کافی نبودند» یا «به شکل نامنظمی ترتیب داده شده بودند» و ستاد فرماندهی اوکراین از اعزام نیروهای جدید از میان نیروهای ذخیره به این بخش از جبهه نبرد خودداری کرد و در مقابل، برخی از نیروها را از مناطق دیگری به این منطقه منتقل کرد. این روزنامه آمریکایی محدودیت «نیروهای ذخیره اوکراینی برای اعزام به منطقه» را دلیل این امر دانست و به نقل از فرماندهان ارتش اوکراین که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: اوضاع در منطقه خارکیف برای ارتش اوکراین بحرانی است. «ولودیمیر زلنسکی» نیز تایید کرده است که به دلیل شرایط بحرانی مجبور به استفاده از نیروهایی از مناطق دیگری برای مقابله با حملات روسیه در خارکیف شده است.