گفتوگو با کارگردان مجموعه «روزی روزگاری برادر»
راوی قصه شهدای مفقودالاثر و گمنام
رسول شمالی ورزنده
مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» روایتی از شهدای مفقودالاثر دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهههای جنوب و غرب کشور، قصه انتظار و یقین، یقینی از جنس مهر، خانواده و ایمان است.
محمدرضا آهنج کارگردان مجموعه «روزی روزگاری برادر» در گفت وگو با کیهان درخصوص داستان این مجموعه با بیان اینکه داستان آن برگرفته از مبحث شهدای گمنام میباشد گفت: ما سعی کردیم که در این مجموعه به شهدای عزیز گمنام بپردازیم و اینکه این شهدا کی هستند کجا بودند و چطور بعد از سالها پیدا شدند.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه همچنین بهطور جدی و با لطافت خاص به موضوع علم ژنتیک و دی.ان.ای در شناسایی شهدای مفقودالاثر و گمنام میپردازد افزود: نکته جذابی که این قصه برای من داشت، پرداخت جدی علمی به موضوع شهدای مفقودالاثر بود و نکته مهم اینکه کشور ما پیشرفتهایی در مسائل دی.ان.ای و شهدای عزیزی که تحت عنوان شهدای گمنام معمولاً در اقصی نقاط این کشور به خاک سپرده میشوند بهدست آورده است که قابل تقدیر است و همین امر باعث شده است که بعضی از این شهدا میتوانند نام و هویت واقعی داشته باشند.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» خاطرنشان کرد: این اثر به نظر من سوای وجهه نمایشی میتواند قدری بر آلام پدر و مادرهایی که سالها چشم انتظارند و سالها منتظر عزیز سفر کردهشان هستند تاثیرگذار بوده و میتواند التیام بخش باشد که این امر برای من هم جذابیت داشت.
آهنج درخصوص مرکز ژنتیک و علمی کشور و نیز مستند بودن ماجراها گفت: این عزیزانی که در این مرکز فعالیت میکنند به پیشرفتهای علمی، رشد و جایگاهی رسیدهاند که حرفی برای گفتن در دنیا دارند و ما فقط بخش کوچکی از این کارهای علمی و شکوفایی دانشمندانمان را توانستیم به تصویر بکشیم. و در واقع یک هزارم آنچه که واقعیت دارد را نتوانستیم در قالب تصویر درآوریم، در حقیقت یک سری دانشمند ایرانی اسلامی دور هم جمع شدند پیشرفتهای علمی را به رخ میکشند و حرفی برای گفتن دارند که یکی از مبحثها، بحث دی.ان.ای و تشخیص هویت واقعی پیکرهای شهداست.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» درخصوص اینکه چرا در ابتدای هر قسمت بیان میشود که مربوط به حالا نیست گفت: یکی از فرماندهان جنگ شهید علی هاشمی که این قصه به نوعی برگرفته از زندگی وی است، سالها پیکر این شهید پیدا نشد و به خاطر حساسیتهایی که هست ظاهراً تهیهکننده آن کپشن را تشخیص داد به خاطر اینکه سوءتفاهمهایی نباشد و برای همین کپشن آورده میشود که جلوی یک سری سوءتفاهمها گرفته شود.
وی در رابطه با کوتاه بودن داستان گفت: بین تهیهکننده و گروه سازنده نقطهگذاری شده که مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» در هشت قسمت ساخته شود و قرار است در سطوح مختلف در ۸ یا ۱۰ قسمت بهصورت مینی سریال باشد.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» در مورد بازیگران این مجموعه هم افزود: کار را با یک گروه صحنه و پشت صحنه فوقالعاده گرم،زلال و جذاب و بازیگران با تجربه انجام دادهایم که از نتیجه کار بسیار راضی هستم. کارگردان این مجموعه یادآور شد: مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری برادر» در قسمت بالای فهرست کاری من قرار دارد چون عاشقانه و صادقانه این کار را پذیرفتم و بسیار دوست داشتم.