پرونده «چای دبش» را اولین بار دولت مطرح و پیگیری کرد
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای دیروز در جمع دانشجویان دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: صادقانه میگویم برای خودم حضور در بین دانشجویان و دانشگاهیان را بسیار ارزشمند میدانم. دهم تیرماه مصادف است با سومین سال حضور ما در این منصب و در طول این سه سال ۸ بار در دانشگاههای مختلف کشور حضور یافته و چندین نشست نیز با تشکلهای دانشجویی داشتهام.
محسنی اژهای در ادامه اظهارات خود به پرسشهای برخی از دانشجویان پاسخ داد و گفت: نقدهای بسیاری داشتید اول اینکه چرا به سرشاخهها پرداخته نمیشود، چرا در بعضی جاها تبعیض و تفاوت هست. بعضی از سؤالات شما در مورد ناکارآمدیها بود و یا اینکه از ظرفیتها به خوبی استفاده نمیکنید و چرا در امور فرهنگی کارهای نرم صورت نمیگیرد؛چرا حکمی که صادر میشود مشمول مرور زمان شده و زود اجرا نمیشود.
وی با طرح این سؤال که آیا باید بر اساس معیار قانون و یا بر اساس سلیقه عمل کنیم بیان داشت: اگر جایی قانون ایراد داشته باشد باید قانون را تغییر داد یا اصلاح کرد اما نمیتوان قانون را کنار گذاشت و با سلیقه خودمان عمل کنیم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به یکی دیگر از موضوعات مطروحه از سوی دانشجویان گفت: یکی از مسائل مهمی که دانشجویان گفتند این است که چرا با شایعهسازان برخورد نمیشود.
محسنی اژهای افزود: بخشی از این شایعات از خارج از کشور نشأت میگیرد اما بخشی از آن هم خود ما هستیم که در فضای حقیقی و مجازی شایعه میسازیم باید به فکر اصلاح خودمان هم باشیم.
وی درباره یکی از انتقادات دانشجویان درخصوص تفاوت در برخوردها بیان داشت: آیا باید همیشه افراد را یک جور مجازات کرد؟ ابتدا باید ببینیم چه دلیلی برای جرم بوده است، به پیشینه آنها و دلیل جرم مراجعه کنیم بعضی از آنها پشیمان و نادم میشوند آیا چنین مجرمانی با مجرمان دیگر تفاوت ندارند؟
پیشگامی دولت در برخورد با پرونده «چای دبش»
رئیس قوه قضائیه خطاب به دانشجویان گفت: شاید برخی از مطالب به گوش شما نرسیده باشد. در مورد چای دبش آن کسی که مسئله را از روز اول پیگیری و مطرح کرد خود دولت بود. معاون اول به محض شنیدن خبر موضوع را پیگیری و دنبال کرد و بعضی از افراد را جابهجا کردند. بازرسی ویژه دولت هم موضوع را پیگیری کرد. وزارت اطلاعات تمام قد وارد این موضوع شد سازمان بازرسی کل کشور( به عنوان قوه قضائیه) هم موضوع را دنبال میکرد.
اژهای با بیان این که پرونده چای دبش برای ما بسیار مهم بود و خود من در دانشگاه گفتم که بیش از ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار موضوع این پرونده بود که رقم خیلی بزرگی است، افزود: این چیز کوچکی نبود که یک شبه تکلیف آن را مشخص کنیم اما معذالک از آن روز تا امروز تعداد ۴۵ نفر به غیر از روز گذشته تفهیم اتهام شده بودند دیروز هم تعدادی احضار شدند.
وی گفت: از دو وزیر که یکی از آنها محکوم شده همچنین از معاون وزیر و سرپرست برخی نهادها سؤال و تحقیق شد و دهها و صدها استعلام و بازرسی صورت گرفته و این پرونده به دقت زیر ذرهبین قرار گرفت.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: مواردی بود که دادسرا نظر نهائی خود را اعلام کرد و میبایست پرونده به دادگاه برود با تحقیقات مفصل چیزهای جدیدی کشف شد مهر و سربرگ جعلی درست کرده بودند که نمیتوان از آنها گذشت. لذا در این پرونده چه در دولت و چه در قوه قضائیه اقدامات بسیاری صورت گرفته است.
اژهای درخصوص پیگیری ریشهها و همچنین برخورد با دانه درشتها گفت: از زمانی که وارد شدیم پیگیری کردیم که بانکها و بانک مرکزی و حوزه صادرات ما و گمرکات چه اشتباهات و اشکالاتی دارند گامهایی را در این زمینه برداشتیم که مشکلات ریشهیابی شود و بدانیم برای رفع این مشکلات چه کاری انجام دهیم و چه قدمهایی برداریم.
محکومیت وزیر سابق کشاورزی به 3 سال حبس
همچنین به گزارش میزان، وی درخصوص مقابله با دانه درشتها بیان داشت: در همین قضیه وزیر سابقی که اشاره کردید (سؤال دانشجویان در مورد پرونده وزیر سابق جهاد کشاورزی بود) بررسیها و محاکمات انجام گرفت و نامبرده به سه سال حبس محکوم گردید؛ در کل، در این پرونده برای ۸ نفر اعم از وزیر و معاون وزیر، حکم صادر شد که اخیراً با درخواست اعمال ماده ۴۷۷ از ناحیه محکومین مواجه شدهایم که بعد از آن مرحله نهائی حکم است.
گفتنی است، پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «کرمی» رئیس دانشگاه یاسوج طی سخنانی گفت: امیدواریم که با تلاش مسئولان، مُهر کمبرخورداری از روی نام استان کهگیلویه و بویراحمد برداشته شود.
در ادامه نیز تعدادی از دانشجویان به بیان دیدگاهها و سؤالات خود پرداختند.
سخنرانی در اجلاسیه شهدای طلاب و روحانی استان کهگیلویه و بویراحمد، دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضائی استان و سخنرانی در جلسه شورای اداری استان از جمله برنامههای دیروز رئیس دستگاه قضا در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد بود.